Karten en lasergamen aan boord van Norwegian Bliss

Norwegian Cruise Line heeft de features en voorzieningen onthuld voor de Norwegian Bliss, het cruiseschip dat vanaf juni 2018 in Alaska en de Caribbean gaat varen. Het 16e schip in de vloot wordt uitgerust met enkele populaire onderdelen van het in China gestationeerde Norwegian Joy waaronder een kartbaan en lasergamen in de buitenlucht. Daarnaast zullen er ook enkele nieuwigheden hun debuut maken zoals een Texas Smokehouse.

De racebaan op het bovendek bestaat uit 2 lagen, waarop gereden wordt met elektrische karts die nauwelijks geluid maken waardoor andere gasten niet worden gestoord. De baan wordt 40% langer dan die op de Norwegian Joy. Na het racen kan je je behendigheid testen bij het lasergamen. Het heeft als thema een verlaten ruimtestation, dat de gehele dag open is voor gasten, die met laserguns kunnen spelen tegen familie en vrienden.

Nadat je je in het zweet hebt gewerkt kun je ontspannen op het zonnedek dat bestaat uit twee grote zwembaden en 6 bubbelbaden die over de zijkanten van het schip uitsteken. Het Aqua Park heeft twee glijbanen die over meerdere verdiepingen gaat. Voor de durfals is er een vrijeval glijbaan Ocean Loops en een Aqua Racer glijbaan waarbij gasten zij aan zij tegen elkaar kunnen racen met een spectaculair uitzicht op zee.

De kleine cruisereizigers kunnen zich vermaken in het Kids’s Aqua Park en bij de Splash Academy, het jeugdprogramma dat activiteiten aanbiedt voor kinderen van 3 tot 12 jaar. Tieners van 13 tot 17 jaar hebben hun eigen plek Entourage, naast de arcade van het schip. Ook aan de kleinste groep, van 6 maanden tot 3 jaar, is gedacht met een Guppies speelkamer met begeleidde activiteiten voor ouders en baby’s.

De inwendige mens komt op de Norwegian Bliss ook goed aan zijn trekken. Nieuw aan boord is de Texas Smokehouse Q, een a la carte specialiteitenrestaurant met authentieke Texas barbecue-gerechten. Liefhebbers van de Mexicaanse keuken kunnen terecht in Los Lobos, waarbij traditionele favorieten in een modern jasje worden geserveerd. Tussen Los Lobos en Cagney’s Steakhouse vind je The A-list Bar voor de lekkerste cocktails, wijnen en bieren.

Volledig nieuw is ook Coco’s, een plek waar a la carte desserts verkrijgbaar zijn. Op de Norwegian Bliss zijn verder Norwegian’s vertrouwde a la carte restaurants aanwezig zoals Le Bistro voor de Franse keuken, La Cucina voor Toscaanse smaken, verse zeevruchten bij Ocean Blue, Food Republic met fusionkeuken, cheeseburgers bij Paradise® at Jimmy Buffett’s Margaritaville® at Sea, muffins en macarons in The Bake Shop en het Japanse steakhouse Teppanyaki.

Naast de gebruikelijke eetgelegenheden die bij de prijs zijn inbegrepen biedt de Norwegian Bliss ook een geheel nieuw inclusief dinerconcept genaamd The Local waarbij gasten 24 uur per dag pubfood kunnen krijgen in een relaxte omgeving. De dorst wordt o.a. gelest bij Starbucks met diverse koffie en thee, bij The District Brew House voor tientallen soorten bier en de wijnbar The Cellars met een wijnkaart met 35 druivensoorten.

Tevens te vinden op de Norwegian Bliss is 678 Ocean Place, een centraal gedeelte van 3 verdiepingen met restaurants, shops en receptie en The Waterfront, een populaire feature die debuteerde in 2013 op de Norwegian Breakaway. De openluchtpromenade is ontworpen om gasten meer in contact te brengen met de oceaan en het landschap van Alaska en de Caribbean door middel van al fresco-eetgelegenheden, bars en lounges.

Eerder maakte Norwegian Cruise Line al het entertainmentaanbod op de Norwegian Bliss bekend waaronder de musical Jersey Boys en twee observation lounges waaronder de exclusieve Horizon Lounge voor suitegasten in The Haven. Tot het enorme aanbod aan accommodaties behoren ook studio’s voor soloreizigers met virtuele balkons en nieuwe hutten die aan elkaar zijn verbonden, ideaal voor grote groepen en families.

Tijdens haar inaugurele zomerseizoen zal de Norwegian Bliss wekelijks vanuit Seattle cruises maken naar Alaska met stops in Ketchikan, Juneau, Skagway en Victoria, Brits-Columbia. In november 2018 start haar winterseizoen vanuit Miami met 7-daagse cruises naar het oostelijk gedeelte van de Caribbean met stops in St. Thomas, Maagdeneilanden, Tortola en Nassau.

Boek nu een cruise op de Norwegian Bliss bij:

Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel Stip

]

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!