Cruisereiziger
AanmerenBestemmingenCruisemaatschappijCruiseschepenScheepsbezoek

Scheepsbezoek AIDAsol

Op 16 april 2011 was de AIDAsol het 1000e cruiseschip dat aankwam bij de Cruiseterminal van Amsterdam (PTA). Cruisereiziger mocht aan boord voor een bezoek aan dit gloednieuwe schip. De AIDAsol is het achtste schip van de casual cruise maatschappij met als voertaal Duits. Ruim 2000 mensen kunnen mee op dit 71.000 ton zware schip. Het bezoek werd gebracht aan een gloednieuw schip, officieel slechts 1 week in de vaart!

Scheepsbezoek in Amsterdam: een zonnig schip

Op 16 april 2011 was de AIDAsol het 1000e cruiseschip dat aankwam bij de Cruiseterminal van Amsterdam (PTA). Cruisereiziger Miriam mocht aan boord voor een bezoek aan dit gloednieuwe schip. De AIDAsol is het achtste schip van de casual cruise maatschappij met als voertaal Duits. Ruim 2500 mensen kunnen mee op dit 71.000 ton zware schip.  Het bezoek werd gebracht aan een gloednieuw schip, officieel slechts 1 week in de vaart.

Sfeer
De AIDAsol is met recht een Europees schip te noemen met een casual sfeer. Alle schepen van AIDA staan bekend om de ontspannenheid en sportiviteit aan boord. Op de AIDAsol vindt je zonnige kleuren, veel geel een blauw, die toch niet druk overkomen. Je vindt er weinig glitter en glamour, hooguit naar de ingang van een aantal bars. Het bonzende hart van het schip is het Theatrium.

Aidasol - lounge

Een prachtige drielaags atrium waar op een podium allerlei korte shows tentoon gespreid worden. Echte theaterstoelen zoals bij de Amerikaanse cruiseschepen zie je er niet, wel bankjes waar je snel een plek kan vinden of gewoon lekker van een afstandje staand kan blijven kijken.

Overal op het schip zijn heerlijke plekken waar je kan loungen; op het zonnedek op ligstoelen maar ook binnen waar loungebanken bij het atrium of prachtig met uitzicht naar de voorkant van het schip.

Ontspanning
Sport staat centraal bij AIDA. Dat blijk uit de grote fitnessruimte en indrukwekkende ruimte waar fitnesslessen gevolgd kunnen worden. Spinning, yoga en allerhande aerobic-lessen kunnen gevolgd worden. Op een van de achterste dekken kan gebasketbald worden. Het zwembad is niet groot, maar er is veel plek voor ligstoelen. Zelfs aan naakt-recreatie is gedacht; er is een afgeschermd gedeelte op het allerbovenste dek (dek 15).  Bijzonder is de zeer grote spa-ruimte in rustgevende lichtblauwe kleuren in Grieks thema. De spa strekt zich maar liefst uit over 3 verdiepingen.

Aidasol - Spa

Bovendien is er een afgesloten lig-gedeelte waar je voor 20 euro een dag lang kan vertoeven. De sauna is bij Aida in de cruiseprijs inbegrepen. Tot slot is er een 4d-bioscoop aanwezig (toeslag) en een mega-scherm bij het zwembaddek.

Kinderen
Voor kinderen is er een kinderclub beschikbaar met een eigen zwembad en plek om te knutselen. Voor kinderen van 3 tot 11 jaar is er kinderanimatie.

Eten en drinken
Tijdens het scheepsbezoek kon Cruisereiziger zelf genieten van het gezellige Buffalo Steak House. Met recht een aanrader. Het restaurant heeft net als de buffetrestaurants een open keuken zodat gasten kunnen zien wat er klaargemaakt wordt in de keuken. Bij de prijs inbegrepen zijn in ieder geval de meeste drankjes en de diners. AIDA heeft meer buffetrestaurants aan boord dan a la carte restaurants. Aidasol - buitendekEr zijn maar liefst vier buffetrestaurants (Markt Restaurant, Bella Donna Restaurant, East Restaurant en California Grill). De a la carte restaurants (toeslag) zijn Buffalo Steak House, de Sushi Bar en Gourmet-restaurant Rossini. Bijzonder is de eigen bier-brouwerij waar ook op dito Duitse wijze, aan lange tafels, heerlijke gerechten geserveerd worden.

Hutten
De hutten bleven tijdens het bezoek helaas gesloten, maar de hutten zijn evenals het hele schip, met frisse kleuren en niet te druk ingericht. De Spa-hutten hebben zelfs directe toegang tot de Spa waar ook 1 behandeling inclusief is, speciale badproducten en zelfs een hangmat op het balkon. Verder zijn er standaard binnenhutten tot en met buitenhutten en balkonhutten.

Tot Slot
AIDAsol geeft een compleet andere beleving dan de Amerikaanse rederijen. Ontspanning, een casual sfeer, een soort club-sfeer vind je terug op het hele schip. Cruisereizigers die geen zin hebben in gala-avonden en sportief ingesteld zijn, vinden op de AIDAsol hun cruise.

Op Flickr vind je nog meer foto’s van de AIDAsol.

Cruises op de AIDAsol zijn boekbaar bij:

CruiseOnline Cruisereizen Stip TUI Captain Cruise Corendon 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)