MS Magellan: warm hartelijk schip met veel ruimte

Magellan_010Cruiseschip Magellan *** (46.052 ton) van Cruise & Maritime Voyages bezocht op 11 juli onze hoofdstad en komt de komende maanden regelmatig terug. Het schip is pas sinds maart 2015 bij de vloot van de kleine Britse traditionele cruiserederij gekomen. Het vierde schip in de vloot dat voorheen voer als de populaire Grand Holiday, heeft plek voor 1250 passagiers en is daarmee direct het grootste schip bij de rederij. Cruise & Maritime biedt een goede prijs-kwaliteitverhouding voor haar cruises. Ze hebben korte routes maar ook mooie langere reizen op het programma staan.

Cruisereiziger bezocht het MS Magellan in juli 2015 in Amsterdam. Het cruiseschip was net begonnen aan een korte reis van een week vanuit het Londense Tilbury waar het schip haar thuishaven heeft. De Magellan is weliswaar het grootste schip in de vloot, maar mag zich rekenen onder de kleinere cruiseschepen van tegenwoordig. In mei kreeg het schip een droogdokbeurt bij Damen Shiprepair in Amsterdam.

Cruisepassagiers komen binnen op dek 4 waar zich de receptie en het excursiebureau zich bevinden. De rederij staat voor een warme en vriendelijke ontvangst waarbij je je snel thuis zult voelen. Veel spiegels zorgen voor een ruimtelijk effect. Het schip heeft een overzichtelijke indeling, want op de dekken 8 tot en met 11 gebeurt het allemaal. De dekken daaronder bevatten de hutten, buitenhutten en binnenhutten. Het schip heeft veertien suites met balkon die op dek 11 gelegen zijn.

Eten & drinken

De Magellan biedt traditioneel een eerste en een tweede zitting aan voor het diner. Vanwege het grote aantal gasten op dit schip zijn er twee hoofdrestaurants, het Waldorf Restaurant en het Kensington Restaurant. Beide zijn sfeervol gedecoreerd met frisse kleuren. Bovendien is minimaal een restaurant open voor ontbijt en lunch waarbij vrij ingelopen kan worden.  Voor een meer casual ontbijt of lunch staat het Raffles Bistro restaurant tot de beschikking. In het buffetrestaurant zijn eilandsgewijs de buffetten opgesteld. Omdat het Bistro restaurant op het dek ligt van het midscheepse zwembad kan het eten ook buiten genuttigd worden.

Ontspanning

De Magellan is sinds het bij de vloot is van Cruise & Maritime Voyages alleen voor volwassenen bedoeld. Kinderfaciliteiten zijn niet (meer) aanwezig. De rederij focust zich dan ook op de volwassene reiziger van 16 jaar en ouder. De gemiddelde leeftijd ligt behoorlijk hoger. Zij kunnen zich laten verwennen in de uitgebreide spa met thermal suite (inclusief sauna en verwarmde relaxstoelen). Het oorspronkelijke relax gebied achter op het dek dat onderdeel was van de spa, is bij de laatste renovatie een lounge dek geworden met comfortabele lounge sets en voor iedereen toegankelijk. Het schip biedt twee kleinere zwembaden en twee whirlpools aan. Deze zwembaden liggen op het achterdek en het middendek. Passagiers vinden op het achterdek een zee aan ruimte en het teakhouten dek zorgt voor een fijne traditionele cruise sfeer. Het middenzwembad gedeelte doet wat kleiner aan, maar biedt wel een grill bar en beschutte tafels en stoelen.

Bars en lounges

In de avond zijn er voldoende bars om gezellig wat te drinken. Zo is er vóór het diner een gezellige plek te vinden bij Hampton’s Lounge Bar. De hippere cruisers kunnen na het diner terecht in de pianobar, Sinatra’s Lounge Bar of in de Scott’s Nightclub. Avondvermaak vindt voornamelijk plaats in het grote theater (twee dekken hoog) of in de Captain’s Club Lounge. De laatste bevat een dansvloer en een klein podium waar de band kan staan. Overdag organiseert het entertainment-team één of meerdere begeleide klassieke spelen. In het theater staat een volleerd show team met zangers, zangeressen en dansers. Zij brengen bijvoorbeeld shows met muziek uit de jaren ’60 en ’70. Daarnaast zijn er een huispianist en violist aanwezig voor de klassieke noot.

Kortom,

Cruiseschip Magellan biedt je een goede prijs-kwaliteitverhouding. De cruises bij rederij Cruise & Maritime zijn erg betaalbaar. Ze bieden korte probeercruises en mooie langere reizen vanuit Groot-Brittannië waarbij opstappen in Nederland ook tot de mogelijkheden behoort wanneer het schip Amsterdam aan doet.

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

One thought on “MS Magellan: warm hartelijk schip met veel ruimte

  • 26 juli 2015 om 20:56
    Permalink

    Dit schip is er mooier op geworden en ziet er geweldig uit, leuk dat het veel in Amsterdam komt

Reacties zijn gesloten.