Cruisereiziger
Reisverslag

24 uur aan boord van het ultraluxe riviercruiseschip Scenic Opal

Recent kreeg ik – Marco – een impressie van hoe het is om te varen op een 5-sterren riviercruiseschip van Scenic Cruises. Ik verbleef 24 uur aan boord van de ultraluxe Scenic Opal. De reis ging van Wenen (Oostenrijk) naar Boedapest (Hongarije). Het was voor mij de eerste kennismaking met de riviercruises van Scenic. In 2019 had ik wel de eer om als een van de eersten ‘s werelds eerste luxe expeditieschip van de rederij, de Scenic Eclipse, te ervaren en dat beviel heel goed.

Ik was dan ook benieuwd naar mijn korte trip met de Scenic Opal. De Opal is 135 meter lang, ruim 11 meter breed en heeft een capaciteit van 163 passagiers. Het is 1 van de 13 riviercruiseschepen van Scenic. De Scenic Amber en Scenic Jasper zijn de zusterschepen van de Scenic Opal. Allen hebben een Nederlands tintje aangezien ze zijn gebouwd door de Den Breejen scheepswerf in Hardinxveld-Giessendam, de Scenic Opal in 2015.

Benieuwd naar mijn ervaringen op de Scenic Opal van Scenic Cruises? Klik hier voor mijn reportage op Riviercruisereiziger.nl.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cruisereiziger