Cruisereiziger
Reisverslag

Grandeur op Cunard’s Queen Elizabeth: de hutten

Miriam was op uitnodiging op een 8-daagse Middellandse Zee cruise op de Queen Elizabeth van rederij Cunard. De cruise ging van Barcelona naar Napels, Civitavecchia (voor Rome), Corsica en Mallorca. Wat maakt het cruisen zo bijzonder bij deze rederij? In dit deel nemen we een kijkje in de hut waarin ik verbleef en andere hutten.

Het schip: Queen Elizabeth

De Queen Elizabeth is een schip dat in de vaart kwam in 2010. Met haar 294 meter lengte en 12 dekken is het een overzichtelijk schip voor zo’n 2100 passagiers. Daarmee behoort het schip tegenwoordig tot een middelgrote klasse. Aan boord zijn diverse hutten te vinden, van een binnenhut, buitenhut tot balkonhutten en diverse soorten suites.

Mijn Balkonhut: een oase van rust

Balkonhutten op de Queen Elizabeth liggen over 5 dekken verspreid, van dek 4 tot en met 8. Op dek 4 liggen de diepste balkons. Mijn hut was op dit dek: no 4143, aan het einde van een rij hutten.

De balkonhut is behoorlijk ruim, zo’n 21 m2. Bij het binnenlopen is aan een zijde een kastenwand en aan de andere zijde de badkamer. Loop je door dan bereik je het slaapgedeelte. Het bed heeft twee ladekastjes met elk 3 laden en twee lampen. Je hebt er geen stopcontact.

Het zitbankje is aangenaam, met daarbij een ovaalvormig tafeltje. Op het kleine bureau staan een waterkoker en kopjes (incl. thee, koffie, koekjes). Je vindt daar ook een aantal stopcontacten: 1 Europees, 3 Brits, en 1 Amerikaanse aansluiting. Ik raad je aan om wat buitenlandse adapters mee te nemen zodat je meer stopcontacten kunt gebruiken in plaats van 1 Europese.

Het balkon is werkelijk de kers op de taart: een diep balkon met twee stoelen en een tafeltje.

Badkamer

De badkamer is niet heel groot, maar functioneel ingericht. De douche is voorzien van een douchegordijn, dat goed blijft hangen en niet in de weg zit. De douchekop zit wel vast, maar heeft een goede stevig straal. Cunard voorziet in shampoo en showergel. Wil je conditioner dan kan je dit aan je kamerjongen vragen.

Bij de wasbak staat zeep en bodylotion. Erg handig is een potje met wattenstaafjes en -stokjes. Twee glazen staan klaar, tissues en per persoon 2 handdoeken en een badmat. De handdoek blijft trouwens niet goed hangen aan de badkamerdeur, dus hang deze beter direct aan de muurstangen 😉

Alle hutten aan boord hebben dezelfde extra’s:

  • 24-hour room service
  • TV (geen Nederlandse zender, wel films in Engels, Frans, Spaans)
  • Koelkastje
  • Twee keer per dag schoonmaak
  • Föhn
  • Kluisje
  • Badjas en badslippers
  • Papieren dagprogramma, alsook digitaal (gratis te benaderen) op je telefoon/tablet beschikbaar.

Wat mij opviel na een week

De kastruimte in de hut is wat beperkt: vooral de legplanken zijn niet veel voorhanden. Deze vind je naast het bed, waar elk ladekastje 3 lades heeft die je kunt gebruiken. De grote kast bij binnenkomst heeft 4 deuren, waarvan er 3 hanggedeeltes hebben en eentje dus enkele legplanken.

De hut ligt aardig rustig qua passagiers loopbewegingen, maar ligt wel vlakbij de ruimte waar de kamerjongens hun spullen ‘s ochtends pakken, dus voor langslapers is deze hut no. 4143 wat minder geschikt.

Verder viel me op dat het rustig is met bijgeluiden van de naastgelegen hutten. Ik weet niet of dat komt doordat Cunard er ook de aandacht op vestigt: er wordt verzocht rustig je deuren dicht te doen zodat je buren geen last hebben van hard dichtvallende deuren. Het werkt dus blijkbaar wel!

Het schip is behoorlijk stabiel en heb weinig schommelingen gevoeld op deze locatie van de hut, die voorbij het midden ligt naar achter. En over locatie gesproken: het schip heeft liefst 3 liftunits met elk 4 liften. Ze zijn handig genummerd van A, B en C, waardoor je snel je weg vindt en je hut altijd redelijk dicht bij een van deze lift units ligt.

Andere categorieën aan boord van Queen Elizabeth

De andere hutten heb ik niet zelf kunnen bezoeken, maar Cunard heeft enkele foto’s beschikbaar gesteld:

Binnenhut

De binnenhut is in twee groottes verkrijgbaar, de standaard en de deluxe. De Deluxe heeft wat meer ruimte, voor een klein zithoekje met bank en tafeltje. Ook is een binnenhut voor 1 persoon beschikbaar aan boord van de Queen Elizabeth.

Buitenhut

Buitenhutten zijn er in twee soorten: met geblokkeerd zicht (tenderboten) en vrij uitzicht. Bovendien ook voor 1 persoon!

 

Balkonhut Britannia Club

De balkonhut Britannia Club (45 stuks op dek 8 en 7) heeft als één van de voordelen dat je in een intiemer restaurant mag dineren: het Britannia Club Restaurant. De hutten liggen allemaal midscheeps en hebben dus de beste ligging. De inrichting is verder hetzelfde als de standaard balkonhutten. Er zijn kleine extra’s: een kussen menu en luxere badjassen.

Suites Princess Grill

De 62 Princess Grill suites liggen op de mooiere plekken -midscheeps – of vooraan, en zijn weelderiger ingericht dan de reguliere balkonhutten. Zo heb je in deze suite de beschikking over een bad. Deze suites hebben vooral meer lengte. Je mag in deze categorie gebruik maken van een exclusief zonnedek en Princess Grill restaurant.

Suites Queens Grill

De 64 Queens Grill suites zijn de grootste suites aan boord. Denk aan de penthouses, 2 master suites en de 4 grand suites. De laatstgenoemde 6 suites dragen elk een eigen naam, vernoemd naar oude kapiteins van de rederij zoals de Thompson Suite, Britten Suite, Bisset Suite e.a.

Ook bij deze categorie mag je gebruik maken van een exclusief zonnedek en Queens Grill restaurant.

De penthouses:

Grand Suites: hieronder zie je de Bisset Suite.

Lees ook:

 

Wil jij ook met de Queen Elizabeth varen? Cruises zijn boekbaar bij:

Sunweb CruiseOnline  Cruisereizen Stip Captain Cruise

 

 

 

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger