Cruisereiziger
BestemmingenCruise van de week

Met Queen Elizabeth naar de Middellandse Zee

Denk je erover om een Middellandse Zee cruise te maken dit najaar? Wij geven je een tip voor een aantal verrassende cruises van rederij Cunard met de klassieke Queen Elizabeth! Het schip zal in september en oktober twee verschillende routes vanuit Barcelona varen.

Grandeur aan boord van Queen Elizabeth

De Queen Elizabeth vaart vanaf 18 september 2023 wekelijks tot eind oktober één-weekse cruises vanaf Barcelona. De rederij biedt twee verschillende routes aan die het westelijk deel van de Middellandse Zee verkennen. Omdat de zomerhitte op zijn einde is, zijn dit ideale cruises om te genieten van de aantrekkelijke warmte van de mediterranee.

De eerste route van Queen Elizabeth start vanuit Barcelona op 18 september. Na een dag op zee, arriveer je de dag erna in Napels. De stad heeft zich de laatste jaren opnieuw uitgevonden tot culinaire stad en de plek waarvandaan je Pompeii kan gaan bezichtigen. Verder gaat het de volgende dag naar Civitavecchia, de havenstad van waar je Rome binnen handbereik hebt. Bezoek bijvoorbeeld het Vaticaan of zet je Romeinse tocht door met een bezoek aan het Colosseum.

Op het Franse Corsica bezoek je Ajaccio, in de voetsporen van Napoleon Bonaparte. Op de zeedag die daarna volgt, geniet je van alle faciliteiten van het prachtige klassieke schip en haar uitmuntende service.  Tot slot geniet je op Palma de Mallorca van de stranden, van de heerlijke lokale specialiteiten of verken je de binnenstad met haar vele boetiekjes.

De tweede route start ook in Barcelona en verkent allereerst het pittoreske dorpje Villefranche of één van de andere pareltjes aan de Côte d’Azur, zoals Nice of zelfs Monte Carlo die beiden zeer goed met de trein te bereiken zijn. Daarna gaat de Queen Elizabeth naar Livorno, de havenstad van waaruit je Pisa of het prachtige Florence kunt bezoeken.

De volgende dag kan je even uitrusten aan boord en genieten van de prachtige zwembaden aan boord op de zeedag. Ibiza en Valencia zijn de laatste twee populaire Spaanse bestemmingen waar je zeker één van de mooie stranden op Ibiza of de historische binnenstad van Valencia moet gaan ontdekken.

Charmante en toch ontspannen sfeer op cruise

De Queen Elizabeth van Cunard is een schip dat in 2019 groots gerenoveerd is.  Aan boord kom je overal de iconische Art Deco stijl tegen, ter ere van haar voorgangers waaronder de eerste Queen Elizabeth uit de jaren ’30. Alles is aanwezig voor een fijne cruise zoals een spa met hydropool, zwembaden, een bibliotheek, diverse majestueuze restaurants, de danszaal en een zeer sfeervol theater in dezelfde stijl.

Neem zeker een kijkje op de mooiste plekken aan boord volgens de kenners! Dit zijn het atrium met prachtige trap en ingelegd houtwerk, de bibliotheek zoals je die in je dromen voorstelt, en de spa met heerlijke hydropool. Overal voel je de grandeur van het cruisen van vroeger. Daarbij hoort ook de White Star Service van de rederij waarbij elk personeelslid je verrast met een elegante service die je je nog lang zult herinneren.

De sfeer aan boord is tijdens een Middellandse Zee cruise meer ontspannen dan op de traditionele Cunard overtochten. Zo is de dresscode voor het gala-diner wat losser. Lekker genieten van de Middellandse zee en haar pareltjes staan voorop!

Gegevens Queen Elizabeth:

 In de vaart  2010 (gerenov. 2019)
 Brutotonnage  90.901
 Lengte en breedte  294 meter lang, 32,3 meter   breed
 Passagiers  2092
 Bemanning  911
 Aantal passagiersdekken  12

Tip: de Princess en Queens Grill Suites

De hutten op de Queen Elizabeth zijn zeer verzorgd en goed ingericht, en bovendien aantrekkelijk geprijsd bij deze cruises. Omdat je met een Britse rederij vaart, zijn er bovendien koffie & thee faciliteiten in je hut.

Voor een mooie prijs boek je een Princess of Queens Grill Suite. Laat je verwennen met tal van extra’s zoals voorrang bij inscheping, een welkomst fles wijn en chocolade, vers fruit en een koffiezet apparaat in de suite. Bovendien mag je gebruik maken van een eigen restaurant, lounge én sfeervol Grills Terrace.

Wanneer vaart de Queen Elizabeth?

De twee routes vaart de Queen Elizabeth met hooguit 2081 gasten en 911 bemanningsleden! De eerste cruise vanuit Barcelona vertrekt op 18 september 2023 en de laatste op 23 oktober 2023. Elke week vaart de Queen Elizabeth één van de twee routes en daarom kan je ze ook aan elkaar voegen voor een ultieme tweeweekse cruise.

Route met Napels, Civitavecchia, Corsica en Palma de Mallorca
  • Vertrek op 18 september / 2 oktober en 16 oktober 2023.
Routes met Villefranche, Livorno, Ibiza en Valencia

Vertrek op 25 september / 9 oktober (Toulon in plaats van Villefranche!) / 23 oktober.

Prijzen voor de 8-daagse cruises:

  • Binnenhut: vanaf €690
  • Buitenhut: vanaf €790
  • Balkonhut: vanaf €1090
  • Suite: vanaf €2490
15-daagse routes

Vertrek op 18 september, 25 september, 2 oktober, 9 oktober, 16 oktober.

  • Binnenhut: vanaf €1390
  • Buitenhut: vanaf €1490
  • Balkonhut: vanaf €1990
  • Suite: vanaf €4390

Offerte aanvragen of boeken?

Deze cruise is boekbaar bij onder andere:

Sunweb CruiseOnline Cruisereizen Cruise Travel Cruisewinkel Zeetours

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger