Cruisereiziger
Kiellegging

Kiel gelegd van Disney Treasure in Papenburg

Op de scheepswerf van Meyer Werft in Papenburg heeft de kiel legging plaatsgevonden van het nieuwe cruiseschip Disney Treasure. Het betekent de officiële start van de bouw van het zusterschip van de Disney Wish, dat vorig jaar werd opgeleverd door dezelfde scheepsbouwer. Ook de Disney Treasure zal worden uitgerust met emissiearme LNG-voortstuwing.

Meyer Werft en Disney Cruise Line vierden vandaag de start van de montage van de romp van het nieuwe cruiseschip door het eerste onderdeel in het meer dan 500 meter lange overdekte bouwdok te plaatsen. Het blok voor de boeg van het schip weegt 719 ton, is 30,9 meter breed en 23,3 meter lang. De hoogte is 12,6 meter.

Geheel in lijn met de maritieme traditie plaatste Philip Gennotte, manager portfolioprojectmanagement bij Walt Disney Imagineering Duitsland, een geluksmunt onder de kiel van de Disney Treasure voordat de scheepswerf het signaal gaf om het blok te laten zakken.

“De Disney Treasure wordt weer een schip dat met Meyer-kwaliteit wordt gebouwd en opnieuw voldoet aan Disney’s hoge normen voor entertainment en inrichting. Met de kiellegging hebben we in dit opzicht nu een belangrijke mijlpaal bereikt”, zegt Jan Meyer, Directeur van Meyer Werft.

Het nieuwe schip voor Disney Cruise Line krijgt 1.240 hutten en een grootte van 144.000 brutoton. De voltooiing van de Disney Treasure is gepland voor 2024. Naast de Disney Wish leverde Meyer Werft al de Disney Dream en de Disney Fantasy op in 2010 en 2012.

Cruises met Disney Cruise Line zijn boekbaar bij:
Cruisereizen

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)