Cruisereiziger
Persoonlijke blogReisverslag

5 Redenen waarom een Cunard cruise zo speciaal voelt

Miriam was op uitnodiging op een 8-daagse Middellandse Zee cruise op de Queen Elizabeth van rederij Cunard. De cruise ging van Barcelona naar Napels, Civitavecchia (voor Rome), Corsica en Mallorca. Wat maakt het cruisen zo bijzonder bij deze rederij? In dit deel geef ik je 5 redenen die deze cruise zo speciaal maakten en geef ik je tips voor de perfecte dresscode aan boord!

1. De historie aan boord

Als je de Queen Elizabeth van verre ziet, valt het direct op: de rode schoorsteen, de blauwe boeg en rode letters van de rederij op de witte boeg. Hier ligt een majestueus schip voor je met klassieke lijnen. Niet alleen de buitenkant maar ook binnen aan boord wordt dit volledig doorgetrokken. Op drie plekken aan boord zijn er grote trappartijen waar je niet vanaf loopt, maar vanaf schrijdt in je mooiste avondkleding. De jaren ’30 staan centraal, op de schilderijen in de hutten, de bloemmotieven, klokken, schilderijen, een bibliotheek met wenteltrap, bij het zwembad etc. Al deze knipogen naar de historie vormen het schip tot wat ze uitstraalt. Heel fijn is bovendien het promenadedek met heerlijke ligstoelen, uiteraard een teakhouten dek met houten ligbedden en een matras.

2. Fijne service

De service is zeer oprecht aan boord van Queen Elizabeth. Je voelt de warmte en de oprechtheid van het personeel. Wat heel fijn is, en niet bij elke rederij vanzelfsprekend, is dat ze echt contact met je proberen te maken. Even een praatje, maar alles met een professionele achtergrond. Zo stond ik bijvoorbeeld even bij de ingang van het hoofdrestaurant Britannia te wachten op mijn tafelgenoot, waarop ik even werd aangesproken of ik hulp nodig had, maar ook daarna een mooi gesprekje ontstond over de dag.

3. Britse sfeer

Ik voel me thuis bij een Britse sfeer. Wat dat is? De Britse gewoonten, de elegantie van het schip, de Britse buitenspelen (zoals croquet) de Britse gastartiesten maar ook de rustige klassieke Britse high tea aan boord, de schilderijen, ballroomdansen etc.  Wat zeker bijdraagt aan dit gevoel, is de Britse pub The Golden Lion. Drink er een ‘pint’ of proef een van de drie Cunard pints, met elk een eigen karakter. Het beste van de pub is wat mij betreft de mogelijkheid om pub-food te bestellen: een echte pie, curry of hamburger. Tijdens lunchtijd of dinertijd ligt de menukaart (zonder extra toeslag) voor je klaar.

4. Entertainment

Het entertainment aan boord is er eentje met veel klassieke muziek en easy listening, gebracht door een aantal vaste combinaties: een popsong duo, pub duo, strijktrio en een live band. Ook de programmering gedurende de dag is niet opvallend, dus zónder de miss-verkiezingen, volleybal in het zwembad of hippe white parties. Wat je wel hebt zijn feestelijke avonden – na 18:00 uur – waar wel een dans-bal wordt gehouden met live muziek, een duo in de lounge op dek 10 vooraan of in de Garden Lounge. Om even terug te komen op het Britse gevoel: in de pub speelt zo nu en dan een Iers Folksong duo, met traditionele Ierse muziek.

5. Dress code

Waar ik de meeste vragen over krijg: hoe is de dresscode in de avond aan boord van de Queen Elizabeth?

Wat voorop staat is dat vrijwel alle passagiers het heerlijk vinden om er een mooie avond van te maken en zich daar naar te kleden. Elke avond zorgt dit voor voor een feestelijk geheel en dito sfeer aan boord.

Tijdens de 8-daagse cruise waren er 2 gala-avonden en 5 smart-attire avonden. Wat dit betekende? Om met de laatste te beginnen: de smart-attire avonden hebben wel enige regels, maar niet veel. Wat je ziet is dat het merendeel van de passagiers zich ‘s avonds netjes aan kleedde. Niet overdreven, maar verzorgd. Alsof je naar een verjaardag gaat.

Smart Attire

Voor de dames kan bijvoorbeeld:

 • nette broek en blouse
 • jurkjes (lang en kort)
 • Wat je liever niet ziet bij Cunard in de avond: een jeans

voor de heren bijvoorbeeld:

 • nette broek en overhemd
 • bovenkleding met een kraagje voor de heren
 • jasje mag
 • Wat je liever niet ziet bij Cunard in de avond: jeans, t-shirt zonder kraagje

Gala Black & White en Gala

 • voor Black & White: zoveel mogelijk zwart en wit

Dames:

 • lange jurken
 • cocktail jurkjes
 • nette broek en blouse

Heren:

 • Dinner jacket
 • Tuxedo of donker pak

Lees ook:

 

Wil jij ook met de Queen Elizabeth varen? Cruises zijn boekbaar bij:

Sunweb CruiseOnline  Cruisereizen Stip Captain Cruise

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)