Cruisereiziger
BarBuffetrestaurantEten en drinkenRestaurantSpecialiteitenrestaurant

In stijl dineren op de Queen Elizabeth

Miriam was op uitnodiging op een 8-daagse Middellandse Zee cruise op de Queen Elizabeth van rederij Cunard.

De cruise ging van Barcelona naar Napels, Civitavecchia (voor Rome), Corsica en Mallorca. Wat maakt het cruisen zo bijzonder bij deze rederij? In dit deel kijken we naar de culinaire opties aan boord voor ontbijt, lunch en het dineren in stijl.

Hoofdrestaurant Britannia

Het hoofdrestaurant aan boord van Queen Elizabeth heet Britannia en bestaat uit 2 dekken. Een enorm groot kunstwerk vormt het decor voor de grote open ruimte. Het bovenste gedeelte wordt gebruikt voor de eerste of tweede zitting. Het onderste dek – dek 2 -voor Open Dining. Gasten kunnen zelf voor Open Dining een reservering maken via hun telefoon op hun eigen My Voyage pagina (via de gratis wifi) of je kunt het regelen ter plekke bij de ontvangst bij het restaurant.

De maaltijden zijn van prima kwaliteit, met een Britse inslag met regionale en wat Aziatische invloeden. Elke dag wisselt het 5-gangen menu. Opvallend vond ik dat er een serene rust heerst in het toch aardig grote restaurant. Vraag overigens gerust op dek 2 (de vrije zitting) voor een tafel aan het raam. Wanneer je vroeg komt (ca. 17:00 -18:00 uur) heb je de meeste kans hierop.

Een prachtig interieur hoogtepunt is het open gedeelte in het restaurant.

Je kunt ontbijten, lunchen een uiteraard dineren in Britannia. Op de kaart voor het diner staan altijd een voorgerecht (4 keuzes), 2 salades, 2 soepen, 5 hoofdgerechten (waarvan altijd eentje vis, vlees en vegetarisch), minimaal 5 desserts én een kaasplankje, koffie/thee en de keuze uit een paar zoetigheden (friandises).

Britannia Club

De gasten die een Britannia Club balkonhut  (ca. 45 stuks) hebben geboekt, mogen plaatsnemen in het Britannia Club Restaurant. Dit is een kleinere ruimte dan het grote hoofdrestaurant Britannia, met wat extra menu opties op de kaart en een persoonlijkere service.

Buffetrestaurant Lido

Het Lido buffetrestaurant bevindt zich klassiek op het dek waar de zwembaden zich bevinden, op dek 9. Je kunt er terecht voor ontbijt, lunch en diner.

Onderdeel van het Lido is bovendien een Pizzeria met pasta/pizza waar je je eigen pizza kunt samenstellen (door middel van een briefje). Er liggen ook al pizza stukken klaar en enkele soorten pasta.

‘s Avonds kan je voor een meerprijs deelnemen aan een Riviera in het Lido – diner, met mediterrane specialiteiten. Op andere avonden is er een Coriander diner, met Indiase specialiteiten. Tijdens mijn 8-daagse cruise was er éénmaal een Riviera avond, de overigen waren Coriander.

Het ontbijt wordt tot half 11 geserveerd, lunch van 11:30-14:30 en diner van 18:00-21:00. Een snack wordt vanaf 22:00 tot 00:00 geserveerd. In de middag is er theetijd in het lido van 15:00-17:30, maar eigenlijk raad ik de high tea aan om 15:00 uur in de elegante Queens Room.

Ben je overigens voor het ontbijt te laat, dan kan je in Café Corinthia (een bar bij het atrium) nog wat croissantjes en lekkernijen halen tot 11:30.

Lido Grill

Buiten bij het achterdek, bij het zwembad, kan je vanaf 12 uur ‘s middags versgemaakte hamburgerbroodjes, frites en salade halen.

The Golden Lion

Een geweldige Engelse pub op een schip, ja dat kan! Aan boord vind je The Golden Lion waar je ook nog eens echte pubgerechten kunt bestellen (zonder toeslag!), een biertje kunt drinken en toffe folk songs worden gezongen door het muzikale duo. Een heerlijke plek voor een echte Engelse ‘pie’ of curry.

Steakhouse The Verandah

Voor een meerprijs (diner 50 dollar of lunch 25 dollar) kan je in The Verandah een fine-dining lunch of diner boeken. De sfeer is hartelijk en het personeel zorgt ervoor dat het voelt als een avondje uit. Voor mijn stukje vlees mocht ik zelf mijn mes uitzoeken bij ober Lance.

Princess Grill

Passagiers die in de Princess suites zitten, mogen plaatsnemen in restaurant Princess Grill. Deze is gelegen op een apart dek, dek 11. Je vindt er bovendien een dek hoger, een apart zonnedek.

Queens Grill

Passagiers die in de hoogste categorie suites zitten, mogen plaatsnemen in restaurant Queens Grill. Deze ligt bij de hiervoor genoemde Princess Grill, ook op dek 11.

High Tea

Graag noem ik ook de high tea aan boord van de Queen Elizabeth. In de stijlvolle danszaal Queens room, wordt in de middag een High Tea geserveerd. Opgedekte tafels, sandwiches, scones en zoete lekkernijen worden door obers aan je tafeltje gebracht, alles onder genot van live-muziek.

Lees ook:

 

Wil jij ook met de Queen Elizabeth varen? Cruises zijn boekbaar bij:

Sunweb CruiseOnline  Cruisereizen Stip Captain Cruise

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger