Cruisereiziger
BestemmingenOverzichtVoorbereiding

Welke cruiseschepen varen in 2023/2024 in … het Midden-Oosten?

Wil je in de winter de kou ontvluchten? En lekker genieten van een andere sfeer? Denk dan aan een cruise naar het Midden-Oosten. Er zijn tal van cruiseschepen die een rondje maken in de Perzische Golf naar steden zoals Dubai en Abu Dhabi en landen zoals Qatar, de Verenigde Emiraten en Oman. Wij zetten alle schepen die in de winter van 2023-2024 daar varen voor jou op een rijtje.

Bekijk hier 7 Tips voor deze cruise bestemming >>

 

AIDA Cruises

AIDA biedt verschillende opties aan van 8 dagen in het Midden-Oosten. De rederij kiest voor de AIDAprima, een mooi all-weather cruiseschip met tal van faciliteiten voor families aan boord. De AIDAprima vaart vanaf 7 december 2023 tot en met 9 april 2023 wekelijks vanuit Dubai of Abu Dhabi. De cruiseroutes wisselen en omvatten bijvoorbeeld de havens Doha (Qatar), Muscat (Oman), Abu Dhabi, Sir Bani Yas of Manama. Vanaf €499 p.p bij 2 personen.

Semi All Inclusive cruise Canarische Eilanden & Madeira met AIDAcosma

Azamara Club Cruises

De Azamara Journey maakt 1 rondreis in de Perzische Golf. Vanuit Athene maakt de Azamara Journey eerst een repositioning cruise naar Dubai met vertrek op 27 oktober 2023, 18 dagen vanaf €4003. Daarna Dubai maakt ze op 13 november een cruise naar Abu Dhabi, Sir Bani Yas en Doha. Vanaf €740! (binnenhut)

Helaas, geen resultaat. Kom snel een keertje terug.

Costa Cruises

De Costa Toscana maakt 8-daagse routes vanuit Dubai. Het design van het schip staat speciaal in het teken van de stad Florence. Gasten genieten van een ‘virtuele’ reis met eten, kunst, muziek en entertainment. Je vertrekt wekelijks op vrijdag of zaterdag vanuit Dubai. Je verblijft in totaal tijdens deze cruise 4 dagen in Dubai, 1 lange dag in Abu Dhabi, 1 dag in Doha en 1 dag in Muscat (Oman). Deze cruise heeft 1 zeedag. Deze cruise is beschikbaar vanaf €1069 (inclusief vlucht bij Stip!), vanaf 16 november 2023 tot en met begin maart 2024.

Bucketlist cruise: Cruise IJsland en Groenland incl. busreis

Cruise Italië, Spanje en Frankrijk – Costa Toscana – incl vluchten

 

Elixir Cruises

Boetiek rederij Elixir Cruises gaat voor het tweede seizoen in de winter met haar schip Elysium varen in het Midden-Oosten. De rederij met het unieke schip zal zich gaan focussen op de Rode Zee.

  • Vertrek vanaf  13 januari en daarna elke week vertrek tot en met 23 maart 2024.
  • Route: vanuit Hurghada naar Sharm el Sheik, Aqaba en Duba.
  • Vanaf €2500 p.p.
Cruises zijn exclusief boekbaar bij:
Yacht Cruise Company

MSC Cruises

MSC kiest voor de moderne MSC Virtuosa en de kleinere MSC Opera in het Midden-Oosten. De MSC Virtuosa start vanaf begin december 2023 vanuit Dubai, Abu Dhabi of Doha een 8-daagse route. Je bezoekt altijd Abu Dhabi, Sir Bani Yas, Bahrein en Doha (Qatar). Je bent in totaal 2 dagen in Dubai en hebt 1 zeedag. Vanaf €639.

De kleinere MSC Opera is het schip voor rustzoekers. Dit schip vaart vanaf Abu Dhabi of Dubai 8-daagse routes naar Sir Bani Yas, Muscat, Khasab en Dubai (2 dagen). Vanaf €539.

Cruise Caribbean met Aruba en Curaçao

Grand Voyage van Italië naar Rio de Janeiro

Oceania Cruises

Rederij Oceania Cruises bezoekt het Midden-Oosten in combinatie met andere bestemmingen. De kleinere Nautica en middelgrote Riviera nemen diverse bestemmingen in hun routes op.

Nautica maakt een mooie reis van Dubai naar Singapore op 8 december 2023. In 20 dagen zie je onder andere Al Fujairah en ga je door naar India, Sri Lanka, Thailand, Maleisië en Indonesië. 21 dagen, vertrek op 8 december 2023 vanaf €4.479! 

Riviera volgt haar zusje op een 31-daagse cruise van Dubai naar Singapore, met onderweg iets meer bestemmingen in het Midden-Oosten. Zo bezoek je Doha, Sir Bani Yas, Dubai, Khasab, Muscat en Al Fujairah. Waarna je ook nog eens India (Mumbai, Mormugao en Kochi), de Malediven, Thailand en Singapore. Vanaf €8.069, vertrek op 29 december 2023.

Je kunt ook kiezen voor een reis van Europa naar Dubai. Bijvoorbeeld een reis met Riviera van Dubai naar Barcelona. Onderweg zie je in Oman de havens van Muscat en Salalah. Daarna ga je naar Safaga, Aqaba, het Suez kanaal en verder naar Jeruzalem met 3 dagen in Haifa. Vertrek op 14 mei 2024, 28 dagen vanaf €10.249 (laatste hutten!)

Deze rederij is een echte aanrader voor het culinair aanbod en zeer veel inclusief zoals wifi, fooien, excursietegoed, koffie/thee/frisdrank, champagne en wijnen. 

TUI Cruises

De premium all-inclusive Mein Schiff 2 (ca. 2500 passagiers) vertrekt wekelijks uit Dubai en Doha en vaart twee verschillende routes. Je kunt ze combineren tot een 14-daagse cruise. De eerste route start – met Oman – vanuit Dubai en gaat naar Abu Dhabi, Doha (Quatar), Muscat en Khasab. Beschikbaar (premium-all inclusive!) voor een superprijs, vanaf €649.

De tweede route gaat vanaf Dubai naar Abu Dhabi (1 dag), naar Damman en 2 dagen in Doha.  Beschikbaar vanaf €649.  Ook is er nog een kleine variatie beschikbaar met privé-strand bestemming Sir Bani Yas, vanaf €629 waarbij je Damman niet meer bezoekt.

 

Repositioning cruises

Zeer aardig om mee te varen zijn de repositioning cruises aan het begin en aan het einde van het Midden-Oosten seizoen. De cruiseschepen varen vanaf oktober/november vanuit de Middellandse Zee naar Dubai en keren in maart/april terug. Deze cruises bieden een fijne atmosfeer aan boord, met veel zeedagen én aantrekkelijk geprijsd. Trek er wel zo’n 14-21 dagen voor uit. Een aantal repositioning cruises van de hierboven genoemde rederijen staat hieronder:

Grand Voyage van Italië naar Rio de Janeiro

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger