Cruisereiziger
Walstroom

Alle schepen Holland America Line uitgerust met walstroom mogelijkheid

Met de voltooiing van de walstroominstallatie op de Volendam is de gehele vloot van Holland America Line nu geschikt voor walstroom. Cruiseschip Volendam voltooide de installatie in Vancouver, British Columbia, en werd op 27 september voor de eerste volledige dag aangesloten op de walstroom van de haven.

De cruisemaatschappij begon in 2006 met het ombouwen van schepen naar walstroomconnectiviteit met haar vier Vista Class-schepen; de Pinnacle Class-schepen (Koningsdam, Nieuw Statendam en Rotterdam) werden allemaal gebouwd met geïnstalleerde walstroomsystemen, en de Signature Class-schepen (Eurodam en Nieuw Amsterdam) werden te water gelaten met een gedeeltelijke installatie die inmiddels is voltooid.

Verminderen uitstoot in havens

Als onderdeel van haar duurzaamheidsinitiatieven maakt Holland America Line gebruik van walstroom, om de uitstoot en het lawaai in de haven te verminderen. Walstroom werkt door het schip aan te sluiten op een bron aan de kade, en de stroombron zorgt ervoor dat het schip alle elektrische apparatuur aan boord kan laten werken zonder de scheepsmotoren te gebruiken. Holland America Line kan verbinding maken met meer dan 18 havens wereldwijd, terwijl meer dan 25 extra havens actief walstroomfaciliteiten aanleggen of de mogelijkheid daartoe onderzoeken.

“Bij Holland America Line strekt onze erfenis van uitzonderlijke zorg aan boord zich uit tot de zorg voor de planeet, en het feit dat onze hele vloot over een walstroomaansluiting beschikt, is een enorme mijlpaal in onze duurzaamheidsinspanningen”, aldus Gus Antorcha, president van Holland America Line . “We hebben ons ertoe verbonden om onze CO2-emissie-intensiteit tegen 2030 met 20% te verminderen ten opzichte van onze basislijn voor 2019, en we zijn op weg om dat doel te bereiken via een verscheidenheid aan initiatieven, waaronder walstroom. We kijken ernaar uit dat meer havens in de wereld walstroom omarmen capaciteit in de toekomst en zijn bereid om met hen samen te werken om verbinding te maken.”

Havens die schepen van Holland America Line aandoen met walstroom zijn onder meer Juneau (Alaska) New York, San Francisco en San Diego (Californië), Seattle, Halifax, Montreal en Vancouver (Canada), Bergen, Ålesund en Kristiansand (Noorwegen), Kiel (Duitsland) en Shanghai en Xiamen (China). In 2024 zal de haven van Rotterdam naar verwachting walstroomklaar zijn, waardoor schepen van Holland America Line daar ook walstroom kunnen gebruiken.

Andere inspanningen

Naast walstroom demonstreert Holland America Line haar toewijding aan verantwoorde milieupraktijken door middel van een uitgebreid vlootbreed programma dat de nadruk legt op afvalvermindering en recycling, naleving van alle internationale milieurichtlijnen en voortstuwingstechnologie met lagere emissies.

Holland America Line heeft inspanningen ondernomen om niet-essentiële artikelen voor eenmalig gebruik aanzienlijk te verminderen, en plastic voor eenmalig gebruik is niet toegestaan aan boord. Het bedrijf gebruikt niet langer plastic frisdrank- of waterflessen, roerstokjes, rietjes en zakjes, maar ook geen zakjes voor eenmalig gebruik, zoals ketchup, mosterd en zout. Recyclebare glazen en aluminium blikjes zijn de beste keuze voor water en frisdrank. Plastic rietjes zijn vervangen door biologisch afbreekbare rietjes, en plastic bekers voor warme en koude dranken zijn vervangen door op planten of papier gebaseerde opties.

“We hebben onze verpakkingswijzigingen op een doordachte manier doorgevoerd om ervoor te zorgen dat we zowel onze voetafdruk kunnen verkleinen als onze uitstekende gastervaring kunnen behouden”, aldus Antorcha.

Om voedselverlies en -verspilling tegen te gaan heeft Holland America Line bio vergisters geïnstalleerd die zuurstof, water en micro-organismen gebruiken om niet opgegeten vo edsel af te breken en vloeibaar te maken, zodat het op duurzame wijze weer in de natuur kan worden vrijgegeven. Dit proces helpt de uitstoot van methaan en kooldioxide te verminderen die ontstaat door de natuurlijke afbraakprocessen van voedsel in de oceaan. Voedselafval-drogers bieden een alternatieve methode voor de verwerking van voedselafval die het potentieel heeft om het afvalvolume met ongeveer 90% te verminderen. Tegen eind 2023 zullen er drogers in de hele vloot van Holland America Line geïnstalleerd zijn om de totale hoeveelheid organisch afval te verminderen.

Bekijk de mooiste cruises bij:

ANWBCaptain Cruise Corendon - Nieuw! CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)