Cruisereiziger
BestemmingenCruise van de week

Naar Japan met Cunards Queen Elizabeth

Staat Japan ook op je bucketlist? In ieder geval wel op die van ons. Gelukkig kan en mag het weer: de Azië-cruises worden door veel rederijen aangeboden. Wij geven je een tip voor een aantal cruises van rederij Cunard met de klassieke Queen Elizabeth. Vanaf maart tot eind mei 2024 vaart het schip in Azië. Je kunt dan genieten van de kersenbloesemtijd die van eind maart – eind april plaatsvindt, afhankelijk van waar je in Japan bent.

Grandeur aan boord van Queen Elizabeth

De iconische Queen Elizabeth maakt al haar cruises vanuit Tokyo in Japan. Ze zijn afwisselend gericht op Japan of Taiwan en vrijwel altijd in combinatie met het vasteland van Zuid-Korea waar je Busan bezoekt.

Japan en Zuid Korea

De Queen Elizabeth maakt vier zeer mooie cruises vanuit Tokyo naar diverse bestemmingen in Japan. Vind je 10 of 11 dagen te kort, dan raad ik je aan om twee cruises achter elkaar te plakken, zodat je een Grand Voyage van meer dan 20 dagen kunt maken (vanaf €3566).

  • 28 maart 2024: Rond Japan – 11 dagen van Tokyo naar Akita, Kanazawa, Busan (Zuid-Korea), Nagasaki en Shimizu. – €2336
  • 16 april 2024: Zuid-Japan – 11 dagen van Tokyo naar Kobe, Kochi, Busan (Zuid-Korea), Nagasaki, Hiroshima – €2066
  • 26 april 2024: Rond Japan – 10 dagen van Tokyo naar Aomori, Akita, Busan (Zuid-Korea), Nagasaki, Kagoshima – €2516
  • 5 mei 2024: Zuid Japan -10 dagen van Tokyo naar Beppu, Busan (Zuid-Korea),  Sasebo,  Shimizu – €1796

Japan en Taiwan

  • 7 april 2024: Zuidelijke eilanden – 10 dagen van Tokyo naar Hualien en Keelung (beide Taiwan), Ishigaki (Japan), Naha op het eiland Okinawa – €1886
  • 14 mei 2024: Zuidelijke eilanden – 11 dagen van Tokyo naar Kagoshima, Seogwipo (Jeju Island – Zuid-Korea), Keelung (Taiwan),  Nagasaki, Miyazaki (Aburatsu) – €1886

Charmante en toch ontspannen sfeer op cruise

De Queen Elizabeth van Cunard is een schip dat in 2019 groots gerenoveerd is. Aan boord kom je overal de Art Deco stijl tegen, ter ere van haar voorgangers waaronder de eerste Queen Elizabeth uit de jaren ’30. Alles is aanwezig voor een fijne cruise zoals een spa met hydropool, zwembaden, een bibliotheek, diverse majestueuze restaurants, de danszaal en een zeer sfeervol theater in dezelfde stijl.

Neem zeker een kijkje op de mooiste plekken aan boord volgens de kenners! Dit zijn het atrium met prachtige trap en ingelegd houtwerk, de bibliotheek zoals je die in je dromen voorstelt, en de spa met heerlijke hydropool. Overal voel je de grandeur van het cruisen van vroeger. Daarbij hoort ook de White Star Service van de rederij waarbij elk personeelslid je verrast met een elegante service die je je nog lang zult herinneren.

Gegevens Queen Elizabeth:

 In de vaart  2010 (gerenov. 2019)
 Brutotonnage  90.901
 Lengte en breedte  294 meter lang, 32,3 meter   breed
 Passagiers  2092
 Bemanning  911
 Aantal passagiersdekken  12

Tip: de Princess en Queens Grill Suites

De hutten op de Queen Elizabeth zijn zeer verzorgd en goed ingericht. Omdat je met een Britse rederij vaart, zijn er bijvoorbeeld standaard koffie & thee faciliteiten in je hut.

Voor een mooie prijs boek je een Princess of Queens Grill Suite. Laat je verwennen met tal van extra’s zoals voorrang bij inscheping, een welkomst fles wijn en chocolade, vers fruit en een koffiezet apparaat in de suite. Bovendien mag je gebruik maken van een eigen restaurant, lounge én sfeervol Grills Terrace.

Offerte aanvragen of boeken?

Deze cruises zijn boekbaar bij onder andere:

Sunweb CruiseOnline Cruisereizen Cruise Travel Cruisewinkel Zeetours

 

Fotos: alle scheepsfoto’s van Cunard

Dit artikel is tot stand gekomen in een niet-betaalde samenwerking met Cunard.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger