Cruisereiziger
Persoonlijke blogReisverslag

Voyager of the Seas: onze allereerste cruise

In 2007 hebben Cruisereiziger Miriam en Marco voor het eerst op een cruiseschip meegevaren: op de Voyager of the Seas (3200 passagiers, 137.000 ton) van Royal Caribbean Int. We hebben een 8-daagse cruise gevaren vanaf  Barcelona naar Villefranche (Frankrijk), Livorno, Civitavecchia (Rome), Napels en Palermo (Sicilië) inclusief een zeedag en terug naar Barcelona. We waren échte first time cruisers: Hoe zou zo’n groot schip bevallen? Verdwalen we niet en hoe gaat alles in z’n werk?

We stapten aan boord in Barcelona en vanuit het vliegtuig zagen we het imposante schip al liggen. Heel bijzonder om voor het eerst een groot cruiseschip te zien!

Hutten

Tijdens deze reis hadden we een binnenhut. Deze was behoorlijk ruim en had zelfs een sofa en een tafeltje. De badkamer was wel wat klein. De douche had een schuifdeur. Achter het bed was een ronde spiegel zodat het leek alsof je een raam had. Halverwege de hut waren twee gordijnen decoratief opgehangen. De hut was met veel pasteltinten, turkooise en roze, ingericht. Er was genoeg kastruimte. De bedden piepten behoorlijk tijdens een ruwere nacht, na het rechtzetten van de poten was dat gelukkig verholpen.  ‘s Avonds lag er altijd een figuur gemaakt van een handdoek, erg creatief.

Eten en drinken

De Voyager heeft een drie etages groot hoofdrestaurant waarin alleen vaste zittingen om half zes en acht uur zijn. Het buffet was erg groot en goed gesorteerd. Wel was na een week er niet veel variatie meer zichtbaar. Verder was er een Johnny Rockets fastfood restaurant waar je voor een kleine toeslag kon eten. Bijzonder was dat de obers een dansje doen in het restaurant. Het Portofino restaurant bood de haute cuisine op dit schip.

Tip!: We gingen pas op de 5e dag naar het hoofdrestaurant. Ga zeker op de eerste dag al even kijken!

Ontspanning

Elke dag worden er veel standaard activiteiten georganiseerd. Bijzonder op dit schip waren echter de rolschaatsbaan, de minigolfbaan en de binnen ijsbaan! Vooral de shows bij de ijsbaan waren prachtig om te zien. Wel is het noodzakelijk om (tijdig) tickets daarvoor op te halen. In het theater waren er de gebruikelijke shows. ‘s Avonds was de (wel drie etages hoge) promenade de plek om rond te wandelen. Bijzonder waren de parades op deze promenade. Een kleurrijk festival. De winkeltjes bevonden zich eveneens op de promenade. Het zwembad had veel ruimte om te zonnen en was een ontspannende plek.

Tip!: Vaker in het programma boekje kijken wat er die dag te doen was. We hebben zeker niet alle shows gezien!

Service & Klantgerichtheid

Al het personeel straalt klantgerichtheid uit. Vooral met het kamermeisje hebben we gezellig contact gehad. Iedereen was vriendelijk ondanks dat het een groot schip was.

Kortom

De Voyager of the Seas is een iets ouder, maar wel groot schip met ontzettend veel faciliteiten. Je kan je werkelijk geen moment vervelen op het schip. De Amerikaanse service is en bleef altijd optimaal. Kortom, een groot resortschip waar van alles te doen is.

Vraag een offerte aan bij:

Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen Sunweb

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger