Mein Schiff 5 te water gelaten op Meyer Turku Werf

Vandaag heeft op de Meyer Turku Werf in Finland de Mein Schiff 5 te water gelaten. Voor het eerst werd het droogdok open gezet zodat het water het dok in kon stromen. Het cruiseschip is een zusterschip van de Mein Schiff 4 die vorig jaar werd opgeleverd. De bouw van de Mein Schiff 5 verloopt volgens planning, aldus de Meyer Turku Werf.

Ferdinand Strohmeyer, Vice President Operations van TUI Cruises en Jan Meyer, CEO van Meyer Turku, waren beide aanwezig om het water het dok in te zien stromen.

“Stap voor stap komt het werk verder en het schip begint er nu ook echt uit te zien als een schip. Mein Schiff 4, het zusterschip is goed ontvangen door haar gasten. Toch blijven we niet stil staan en zijn we alweer verbeteringen aan het doorvoeren op de Mein Schiff 5, groot en klein, om de gastwensen te blijven verbeteren. Ik vertrouw erop dat we een geweldig schip op tijd gaan afleveren aan TUI Cruises,” aldus Jan Meyer.

De Mein Schiff 5 wordt 295 meter lang en 36 meter breed. In totaal zijn er 1267 hutten, waarvan 90% met zicht en 82% met een eigen balkon. Op het schip zullen een theater, buitenzwembaden, uitgebreide sportfaciliteiten en een grote variëteit aan restaurants komen. In de zomer van 2016 wordt het schip opgeleverd.

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)