Cruisereiziger
AccommodatieBouwExpeditiecruisenPlastic afnameScheepsbezoek

Made in Holland: Exclusief binnenkijken op de Celebrity Flora

Op korte termijn komt er een zeer bijzonder schip in de vaart. De Celebrity Flora van Celebrity Cruises is niet alleen het eerste expeditieschip dat speciaal voor één bestemming is gebouwd, de Galapagos Eilanden, maar is ook nog eens van Nederlandse makelij. Dat is redelijk uniek voor een dergelijk schip. Scheepswerf De Hoop uit Tolkamer is verantwoordelijk voor de (technisch hoogstaande) bouw van dit luxueuze ontdekkingsschip (5.730 brutotonnage) voor de Amerikaanse cruisemaatschappij. Het heeft een design dat gericht is op buiten. Het vele glas zorgt ervoor dat je overal op het all-inclusive schip zicht hebt op de prachtige omgeving.

Celebrity Cruises kent de Galapagos Eilanden op haar duimpje. Al sinds 2003 is de rederij actief in dit tropische paradijs in de Stille Oceaan wat staatkundig behoort tot Ecuador. Het voelt zich dan ook verantwoordelijk voor het behoud van deze kwetsbare omgeving. Celebrity ondersteunt in dit kader diverse lokale initiatieven. Zo hebben passagiers op vrijwillige basis al meer dan 30.000 bomen gepland op de eilanden. Ook op de Celebrity Flora zelf staat duurzaamheid centraal o.a. door het gebruik van zonnepanelen, lokaal inkopen van eten, geen wegwerp plastic aan boord en het gebruik van geavanceerde afvalwaterzuiveringsfaciliteiten.

De Celebrity Flora bevindt zich inmiddels in de laatste fase van de bouw. Cruisereiziger Marco mocht afgelopen week op de scheepswerf in Schiedam alvast een exclusief kijkje nemen aan boord. Volg Marco digitaal met zijn tour over het gehele schip.

Marina

De belangrijkste entree tot de Celebrity Flora is de Marina. Het open achtersteven op dek 3 heeft veel weg van een luxe jacht. Het is een ideale opstapplek voor de nieuwe, op maat gemaakte, ruime Novurania tenderboten die je in stijl naar de eilanden brengen. Daarnaast kan het ook worden gebruikt als een platform dat het in- en uitstappen voor snorkelen veel gemakkelijker maakt. In het voorgedeelte is er een douche, kluisjes en ruimte om wetsuits op te hangen.

Darwin’s Cove

Vanuit de Marina kan je op hetzelfde dek zo doorlopen naar Darwin’s Cove. Dit is het gedeelte van de Guest Relations waar passagiers in kunnen checken voordat ze naar hun suite gaan. Het is de plek waar zij tijdens de cruise met al hun vragen terecht kunnen. Naast een ruime ontvangsthal/lounge vind je er ook The Lab, een research laboratorium voor Oceanscope waar gasten aan kunnen deelnemen en is een kleine boutique.

Sunset Lounge

Een dek hoger (dek 4) bevindt zich aan de achterzijde van het schip de Sunset Lounge. Dit wordt een knusse buitenruimte met comfortabele milieubewuste meubels, waaronder ligstoelen en zitjes waar je kan genieten van je favoriete drankje of cocktail. Een dompelbad is aanwezig om volledig tot rust te komen na een lange dag vol met ontdekkingen.

Discovery Lounge

In het verlengde van de Sunset Lounge ligt de Discovery Lounge (dek 4). Het is een sfeervolle lichte ruimte waar Celebrity’s eigen naturalisten op een groot scherm presentaties en briefings geven. Onder het genot van een drankje van de aanwezige bar kom je er alles te weten over de activiteiten en excursies waar je aan kunt deelnemen. Tevens dient het als ‘huiskamer’ van het schip, waar je een film kunt kijken of kennis kan maken met medepassagiers. Eye-catchers zijn de unieke stoelen van de Ecuadoraanse ontwerper Adriana Hoyos.

Seaside Restaurant

Op dek 4 is ook een van de twee restaurants aan boord gelegen: Seaside Restaurant. In dit ruime restaurant met een luxe casual atmosfeer kunnen alle 100 passagiers dagelijks terecht voor ontbijt, lunch en diner. Uit eigen ervaring kunnen we inmiddels zeggen dat het eten van topniveau zal zijn. Het adembenemende uitzicht op de Galapagos Eilanden door de kamerhoge ramen maakt het helemaal af.

Suites

Op dek 5 en dek 6 van de Celebrity Flora vind je, naast de fitnessruimte, de grootste en meest luxueuze accommodaties op de Galapagos Eilanden. Alle hutten aan boord zijn luxe suites, elk met een privé-veranda. De kamerhoge ramen zorgen voor veel licht in zowel het woon- als slaapgedeelte. 38 van de 50 suites hebben glazen ramen in de badkamer, waardoor je zelfs vanuit je bad optimaal kan genieten van de omgeving die aan je voorbij trekt.

Bij de suites zijn talrijke services en voorzieningen inbegrepen. De gehele ruimte is geautomatiseerd waardoor je met 1 druk op de knop alles kunt regelen. Premium beddengoed en badjassen. Een eigen Suite Attendant, die o.a. helpt bij het uitpakken. Chocolade en badproducten afkomstig uit Ecuador. Geïntegreerd filtratiesysteem voor drinkwater, zodat plastic flessen overbodig zijn. Gratis wasservice tweemaal per cruise enz. enz.

The Vista

The Vista (dek 7) wordt een toevluchtsoord in de open lucht en de ultieme plek om te relaxen: uitrusten in het bubbelbad, zak weg in een luxe, cocoonstijl ligstoel met een favoriet boek (of voor een tukkie) om kom tot rust in een van de privé cabana’s met een cocktail.

Op het bovenste dek kan er ook worden ‘gekampeerd’. Onder de naam Galapagos Glamping kunnen gasten onder de sterrenhemel dineren, drinken en slapen. Op elke cruise kunnen per nacht 4 passagiers deze bijzondere ervaring tegen betaling (299 dollar per persoon) boeken. Daarvoor krijg je de beschikking over twee cabana’s, één uitgerust met een tweepersoonsbed om te slapen en e e n om te genieten van een alfresco maaltijd.

Galapagos Glamping is bedoeld om gasten meer dan ooit in contact te brengen met de bestemming. Om gasten zo veel mogelijk te laten genieten van het uitzicht is er een naturalist beschikbaar om een toelichting te geven over de sterren die te zien zijn. Onderdeel van de ervaring is ook een volledig diner, met een samengestelde selectie van cocktails, wijnen en menu-items, en een uitgebreid ontbijt op bed de volgende morgen.

Ocean Grill

Het tweede restaurant op de Celebrity Flora is een informele buiten-eetgelegenheid op dek 7. Hier kan je dagelijks genieten van zowel de bestemming via het panoramisch uitzicht als de culinaire expertise van de chefs van Celebrity Flora. Van vers bereide vis uit de omgeving als lunch tot Celebrity’s dineren onder de sterren.

Observatory

De Observatory is een lounge gelegen aan de voorkant van het schip op dek 7. Ideaal om je even terug te trekken met een boek uit de aanwezige bibliotheek. Door de enorme glazen ramen heb je prachtige vergezichten en moet het je het gevoel geven dat je één bent met de omgeving.

Stargazing

De prachtige flora en fauna op de Galapagos Eilanden wil je natuurlijk ook vastleggen. Hiervoor is Stargazing op dek 8 the place to be. Overdag kan je hier in deze open lucht planetarium onbelemmerd foto’s maken van de omgeving. ‘s Avonds kan je er sterren kijken met de gratis verrekijker vanuit je suite. De naturalisten zijn ter plekke om je wegwijs te maken in waar je wat kunt zien.

Routes

De Celebrity Flora zal op 15 mei 2019 vanuit Nederland vertrekken richting de Galapagos Eilanden. Volgens planning arriveert het na tussenstops in Las Palmas (Gran Canaria), Sint Maarten en Colon (Panama) op 8 juni in haar thuishaven Baltra. Daarvandaan staat op 30 juni haar Maiden Voyage gepland. In haar inaugurele seizoen staan er verschillende 11-, 12- en 17-daagse cruises naar bestemmingen in de regio op het programma. De verkoop hiervoor is reeds van start gegaan.

Wil jij met de exclusieve Celebrity Flora cruisen in de Galapagos Eilanden? Cruises zijn boekbaar bij:

Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen Sunweb TUI

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger