Cruisereiziger
CruiseschepenOverig cruisenieuwsScheepsbezoek

Scheepsbezoek aan Costa Luminosa

Op 2e Pinksterdag 2010, heeft Cruisereiziger zelf een bezoek gebracht aan de Costa Luminosa in Amsterdam. Het reisbureau Cruisetravel maakte het mogelijk om een ruim drie uur durend bezoek aan het schip te brengen. Met een routebeschrijving kon het hele schip bezichtigd worden. De Costa Luminosa (92.500 ton, 2800 passagiers) is in 2009 in de vaart gekomen en behoorlijk nieuw!

Hutten

De Luminosa viel vooral op vanwege het grote aantal balkons. Ruim 5 dekken met balkons zorgen ervoor dat het schip de meeste balkons heeft van de hele Costa-vloot. De hutten zagen er mooi verzorgd uit met rustige kleuren. Opvallend is dat de zitjes bij de Costa hutten, zich niet aan de raamkant of balkonkant bevinden. De bedden hebben dat uitzicht wel. Een aantal hutten is een spa-hut, waarbij je makkelijk toegang tot de Samsara spa hebt, een aantal behandelingen inclusief hebt en toegang tot het bijbehorende Samsara restaurant.

Ontspanning

Aardig waren vooral de golf simulator en de formule 1 simulator op de Costa Luminosa, waar je als cruisepassagier (helaas tegen betaling) de beginselen van golf leert onder leiding van een golfleraar en echt kan racen. Er waren drie zwembaden waarvan eentje met een schuifdak voorzien is. Een tv scherm bij een van de zwembaden is aanwezig voor films. Een 4d bioscoop, casino en een theater zorgen ook voor de nodige ontspanning.

Eten en drinken

Als bezoeker kreeg je een heerlijke lunch aangeboden in het buffetrestaurant, genoeg keuze en de Italiaanse pizza was niet te missen!

Als afsluiting was er in het theater een afsluitende presentatie van Cruisetravel en werd er door Costa een kleine theater/acrobatiek show getoond waardoor je een kleine indruk kreeg van de shows op het schip. Kortom een mooie zonnige dag op de Costa Luminosa!

Cruises op de Costa Luminosa zijn verkrijgbaar bij:

Captain Cruise Corendon CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI Zeetours

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger