Kunstveilingen op cruises

Kunstgallerij Norwegian GetawayAfgelopen week zijn we op onze laatste cruise weer de kunst veilingen, de welbekende ‘art auctions’ tegengekomen. Een vreemd fenomeen.  Als cruisereiziger kom je op bijna elk cruiseschip een art gallery tegen waar je de mooiste kunst kan bewonderen. Je wordt vervolgens met gratis champagne en een gratis verloting voor een kunstwerk naar een van veilingen gelokt.  Na het schouwen van de kunst, is er vervolgens een veiling.

Kopen?

Het doet raar aan. Wat is nu werkelijk de waarde van de kunstwerken die daar tentoongesteld worden? Zijn het wel aannemelijke prijzen?  Is het verstandig om op zee kunst te kopen? Persoonlijk zal ik op een cruise nooit een dergelijk kunstwerk aan schaffen – om overigens verschillende redenen.

Royal Caribbean heeft bekendgemaakt met de grootste speler op dit gebied, Park West, die op hun schepen deze veilingen verzorgen, het aflopende contract niet te verlengen. In een nieuwsbericht van USA Today kwam ik een paar opmerkelijke zaken tegen over Park West die vermoedens van mij bevestigden. Daarin lees je onder meer over een aantal rechtszaken die lopen over frauduleuze kunst en de manier waarop Park West met haar klanten omgaat.   Kortom, wees je goed bewust van de waarde als je op cruiseschepen kunstwerken koopt!

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.