Cruisereiziger
Kunst

Regent Seven Seas Cruises onthult kunstcollectie aan boord van Seven Seas Grandeur

Regent Seven Seas Cruises heeft meer details onthuld van haar nieuwste multi-miljoen dollar kostende kunstcollectie die zal worden tentoongesteld aan boord van het nieuwste schip van de rederij, Seven Seas Grandeur. De 1600-delige collectie, met voornamelijk hedendaagse kunst, heeft bijna twee jaar in beslag genomen om samen te stellen en te bestellen bij kunstenaars en galeries over de hele wereld. De catalogus van werken zal debuteren bij de lancering van het nieuwe schip in november 2023.

Als een extra primeur op zee introduceert Regent een digitale kunsttour – Art Experience – beschikbaar via de nieuwe Regent Mobile App die ook zal worden gelanceerd op Seven Seas Grandeur. De digitale kunsttour biedt een interactieve ervaring voor passagiers om niet alleen in contact te komen met het kunstwerk, maar ook met de kunstenaar die het stuk heeft gemaakt. De tour belicht werken van gerenommeerde kunstenaars zoals Rauschenberg, Matta, Sophie Elizabeth Thompson en Eduardo Arranz-Bravo. Via deze app kunnen cruisereizigers geselecteerde kunstwerken scannen om films te zien over de kunstenaars, hun creatieve proces en de inspiratie achter het werk. Daarnaast biedt de Regent Mobile App toegang tot het dagelijkse programmaoverzicht Passages, de catalogus van excursies aan de wal, menu’s van restaurants en het telefoonboek van het schip.

Uniek Fabergé-ei

In het hart van de kunstcollectie bevindt zich een uniek in opdracht gemaakt Fabergé-ei getiteld ‘Reis in Juwelen’. De volledige onthulling van het eerste en enige Fabergé-ei dat permanent op zee verblijft en de gehele kunstcollectie staat gepland voor de doop van de Seven Seas Grandeur in Miami in december.

Eerder dit jaar kondigde Regent Seven Seas Cruises aan dat Sarah Fabergé, oprichtend lid van de Fabergé Heritage Council en achterkleindochter van Peter Carl Fabergé, zal fungeren als de doopmoeder van de Seven Seas Grandeur. Als een van haar eerste taken zal ze kunstliefhebbers verwelkomen op een speciale Spotlight Voyage in juli 2024, met exclusieve toegang achter de schermen tot Fabergé via masterclasses en excursies aan wal.

Bomen centraal in collectie

De kunstcollectie op de Seven Seas Grandeur omvat een scala aan opmerkelijke werken, waaronder een enorm met de hand geweven wandtapijt getiteld “De Betoverde Boom,” gemaakt door de wereldberoemde Braziliaanse kunstenaar Walter Goldfarb. Dit opvallende wandtapijt wordt prominent weergegeven naast de liftwand in het atrium van het schip.

Een ander opmerkelijk stuk in de collectie is een op maat gemaakte bronzen en met de hand gegoten glazen Bonsai Cherry Tree Sculpture van Savoy Studios, die zorgt voor een bijzondere entree tot Pacific Rim, het pan-Aziatische specialiteitenrestaurant van het schip. Ook de ingangen van Pacific Rim op zusterschepen Seven Seas Explorer en Seven Seas Splendor bevatten een bijzonder kunstwerk, respectievelijk een Tibetaanse gebedsmolen en Mythical Dragon.

Bomen zijn een terugkerend thema in het ontwerp van de Seven Seas Grandeur, met het grootste specialiteitenrestaurant op zee, Compass Rose, dat is voorzien van een ornament van verweven kristal en houten bomen die verlicht zijn, waardoor passagiers de illusie hebben te dineren in een betoverd bos met duizenden individueel geplaatste kristalfacetten bladeren.

De samengestelde kunstcollectie op de Seven Seas Grandeur bevat bijdragen van kunstenaars van over de hele wereld in verschillende gedaantes, waaronder sculpturen, originele schilderijen, foto’s en meer.

Hoogtepunten van de collectie zijn onder andere drie werken van Picasso die te zien zijn in Prime 7 op dek 10, die een glimp bieden van het rijke culturele erfgoed van Spanje.

Wil jij cruisen met Regent Seven Seas Cruises? Vraag een gratis offerte aan bij:

Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen

 

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger