Cruisereiziger
Wereldcruise

AIDAsol vrijdagavond in Hamburg begonnen aan wereldreis

Het cruiseschip AIDAsol had vrijdag verschillende redenen om feest te vieren in de haven van Hamburg: Met ongeveer 2.000 passagiers begon het ‘s avonds aan haar eerste wereldcruise. Dit is de vijfde AIDA Cruises wereldcruise van/naar Hamburg. Tegelijkertijd markeert de aanloop van de AIDAsol vrijdag de 111e aanloop van een AIDA cruiseschip in de haven van Hamburg in 2023. Tegen het einde van het jaar zal de AIDA-vloot 124 aanlopen hebben gemaakt met negen schepen, goed voor ongeveer de helft van alle cruise-aanlopen op de Elbe.

Een opgefriste AIDAsol vertrok vanaf de Cruise Center Steinwerder in Hamburg. Van 1 tot 15 oktober 2023 heeft de AIDAsol twee weken doorgebracht op de scheepswerf in Hamburg, waar ze werd opgeknapt voor haar grote reis. De bemanning onder leiding van kapitein Felix Rothe (42) en hoteldirecteur Heidi Rothe (42) (geen familie) is klaar voor het grote avontuur.  Met Felix Rothe, die vorig jaar op de AIDAmar al de wereld rondvoer, staat een ervaren wereldcruise kapitein op de brug: “Voor veel gasten is de wereldcruise een levenslange droom. Het vervult mij en mijn bemanning met trots dat we helpen deze droom waar te maken. We zullen onvergetelijke momenten creëren voor onze gasten aan wal en aan boord.”

Als afscheid wachtte passagiers en bemanning rond 20.00 uur een premièreshow op de Elbe: AIDAsol maakte eerst een ereronde voor de Elbphilharmonie van Hamburg en verliet Hamburg vervolgens door een in de lucht geprojecteerde lichtpoort. Na 117 dagen keert het schip op 21 februari 2024 terug naar de Hanzestad. Passagiers en bemanning kunnen zich verheugen op 42 havens in 20 landen op vier continenten, twee keer de evenaar oversteken en droombestemmingen zoals Kaapverdië en Vuurland, Tahiti en Fiji, Mauritius en zuidelijk Afrika. De kerstvakantie brengen de cruisereizigers van de wereldcruise door op de hagelwitte stranden van Vanuatu in de Stille Zuidzee. In Sydney, Australië, verwelkomen ze als een van de eersten het nieuwe jaar. Met Mystery Island (Vanuatu) op 26 december 2023 en Lifou (Nieuw-Caledonië) op 27 december 2023 kunnen passagiers zich verheugen op unieke eiland-specials.

Het programma aan boord belooft ook een verscheidenheid aan entertainment: van edutainment met sprekers als extreme atleet, coach en auteur Robby Clemens, Europees en wereldkampioen Alexander Leipold, sportwetenschapper Dr. Pedro Gonzales, auteur Stefan Aust, saxofoniste Katja Lau en grotduiker Dr. Florian Huber, tot muzikale gastartiesten als Wayne Morris, Tobey Wilson, Eric Paley, het Keuls Symfonieorkest, evenals gastronomen Andrea Schirmaier-Huber, Franz Schned, Stefan Marquard en Felicitas Then, die voor culinaire hoogstandjes zullen zorgen.

Voor spontane reizigers zijn er nog steeds delen van de wereldreis te boeken: cruisereizigers kunnen bijvoorbeeld in 33 dagen van Mauritius naar Hamburg reizen, Kaap de Goede Hoop omvaren en op safari gaan in Zuid-Afrika. Ook een 48-daagse reis van Chili naar Mauritius is beschikbaar. Deze reis neemt passagiers mee door de Stille Zuidzee naar het Australische continent.

Delen van de wereldcruise van de AIDAsol zijn boekbaar bij:
Captain Cruise Corendon CruiseOnline Cruisereizen Stip TUI Zeetours!

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger