Cruisereiziger
Reisverslag

Dag 1 op de Norwegian Breakaway – Freestyle cruisen op z’n best!

 

Eindelijk, eindelijk komt de Norwegian Breakaway in Rotterdam aan. Het gloednieuwe schip is donderdag officieel overhandigd en de langverwachte komst in de havenstad gaat niet onopgemerkt voorbij! Vandaag mogen we het schip op om een korte trip te maken naar ‘nowhere’. Oftewel een rondje varen op de Noordzee. Je merkt het al, de bestemming Noordzee is niet het belangrijkst, wel het vervoermiddel: Norwegian Breakaway! We hebben dan ook zonnebrandcreme, zonnebril en zwemkleding mee om alles, inclusief de duizelingwekkende glijbanen, te kunnen uitproberen op het schip. Helaas, voorlopig komt de regen nog met bakken uit de lucht.

Met de trein en vervolgens de gratis shuttlebus van de cruisemaatschappij Norwegian Cruise Line waren we snel bij de prachtige cruiseterminal van Rotterdam. Na kort kennisgemaakt te hebben met de crew van Cruise Travel die buiten de kou trotseren om al haar gasten op te vangen, gaan we onder muzikale begeleiding vlotjes naar binnen. De 1e verdieping van de cruiseterminal is compleet vol gezet met stoelen waar we een gezondheidsformulier moeten invullen. Op een drafje mogen we naar de incheckrijen waar we direct naar een aardige jongeman worden verwezen. Creditcard, check, een foto voor het inchecken, check, en ons toegangspasje, check. Klaar!

De fotograaf van de Norwegian Breakaway maakt een foto van ons die we later op de dag in de fotoshop gemakkelijk op kunnen zoeken op ons eigen nummer.
Vlak voor onze hut worden we verwelkomd door onze kamerjongen Renato. Hij is maar wat blij om eindelijk iemand te kunnen ontvangen op het schip. Hij is al een maand op het schip en heeft alleen maar kunnen droog-oefenen. De balkonhut is hip ingericht in moderne tinten met lichtbruin, donkerbruin en turqoise. Het balkon is ons koninkrijk, net even wat groter dan de balkons naast ons omdat we een schuin balkon hebben. Jammer dat het nog altijd regent.

Op verkenning door het schip valt me opeens op hoeveel mensen er op het schip zijn. Duitsers, Scandinaviers, Fransen, Italianen en een aanzienlijk aantal Nederlanders. Zo internationaal had ik het niet verwacht! We gebruiken de middag om een goede indruk te krijgen van het schip en aan het einde duizelt het ons. Wat een keuze op dit schip! We weten dat Norwegian Cruise Line staat voor het Freestyle cruisen. Oftewel, je mag zelf weten wat je doet, met wie en wanneer. Het beste is dat te zien aan de vele restaurants en barretjes. Naast de elf restaurants die inclusief zijn, zijn er speciale restaurants (met toeslag). Ze zien er prachtig uit in de stijl die ze vertegenwoordigen. Vooral de O’Sheehan’s ziet er gezellig uit. Een grote pub met bar- en restaurantgedeelte. Op dek 6, 7 en 8 zijn zoveel restaurants dat je goed moet plannen en reserveren. Gelukkig heeft Norwegian daar iets geweldigs voor bedacht: een touchscreen waar je zelf je reservering kunt maken na het invoeren van je boardpas. Na een keer met dubbele vingers bijna een foute reservering te maken, lukt het daarna om in Le Bistro voor vanavond te reserveren.

Een zeer goede keuze voor een Frans sfeertje. In de setting van een Frans pleintje, we missen alleen de jeu de boule baan, krijgen we heerlijk te eten. De Franse canards(eend) en de escargots staan op de kaart en smaken prima. Met een drankje na, zijn we het met elkaar eens dat dit Freestyle cruisen is op z’n best.

Lees ook:

Ook zin gekregen in een cruise op dit schip? Cruises zijn boekbaar bij:

Captain Cruise Corendon - Nieuw! CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)