Dag 2 Party op de Norwegian Breakaway

The Haven

Zaterdag 27 april 2013

Na een rustige nacht werden we goed uitgerust wakker. Bij Savor, een van de hoofdrestaurants, schoven we aan voor een heerlijk ontbijt. Op de kaart stond voor ieder wat wils, een eitje, broodjes, fruit etc. Onze ober bleef maar croissantjes brengen. We konden het rustig aan doen want het schip zou vandaag de hele dag blijven rondvaren op Noordzee. Geen gehaast om op tijd van het schip af te komen. Bij de presentatie van het schip zagen we live de directeur van Norwegian Cruise Line, Kevin Sheehan. En inderdaad, de Irish pub is naar hem vernoemd: de O’Sheehan Bar. Wist je dat er nog meer schepen in de Breakaway klasse aan gaan komen? In januari 2014 de Norwegian Getaway, en later in 2015 een Norwegian Breakaway Plus – de echte naam van het schip is uiteraard nog geheim.

We konden in de middag een aantal hutten bezoeken, van een solo cabine tot en met een van de luxueuze suites die er zijn. De hele luxe suites zijn gelegen in The Haven, een afgesloten gedeelte op het schip waar je een eigen

Salt Room

restaurant hebt én een eigen zwembad met schuifdak, heerlijk!

Een concierge zorgt dat je niks te kort komt. Een ander zwembad die je kunt gebruiken als het weer wat slechter is, bevindt zich in de Mandara Spa. De spahutten hebben automatisch toegang tot de Thermal Suite waar dit zwembad is gelegen. Ook andere gasten kunnen een dagpas (of langer) aanschaffen zodat je toegang krijgt tot de Hydropool en een aantal heerlijke sauna’s. Uniek op een cruiseschip is de Salt Room. Een ruimte waar zoutkristallen een gezonde uitwerking hebben op je. Wij hebben in ieder geval een paar heerlijke uurtjes daar doorgebracht! Vele anderen waren op de buitendekken te vinden waar je met een beetje geluk een ligbed in de zon én uit de wind kon vinden. Een enkeling waagde zich zelfs in de geweldige glijbanen. Vooral de glijbaan waar je in een vrije val naar beneden gaat, is spectaculair. Voor meer buitenplezier kan je je wagen aan een negen holes mini golfbaan, een klimwand en zelfs een survivalbaan waar je over smalle planken en trappetjes gaat. Je waant je haast in de Ardennen. Gelukkig worden alle deelnemers gezekerd zodat er weinig mis kan gaan.

Aqua Park

In de avond dineerden we bij Ocean Blu, een toeslagrestaurant met voornamelijk visgerechten van George Zakarian. De gerechten zagen eruit als schilderijtjes en smaakten heerlijk. Topstuk van de avond en de cruise was om 23:00 uur een party op het achterdek, afgesloten met een mooi vuurwerk. Wat een feest en wat een afsluiting!

 

 

 

 

Lees ook:

Ook zin gekregen in een cruise op dit schip? Cruises zijn boekbaar bij:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelTravel Store

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)