Cruisereiziger
Reisverslag

Dag 3 en 4 New York op de Norwegian Breakaway

Norwegian Breakaway

Zondag 27 april 2013

Vroeg werden we al wakker, omdat we graag het aanmeren wilden zien in Rotterdam. We waren net op tijd; de Norwegian Breakaway was net voorbij de SS Rotterdam gevaren! Het gros van de passagiers zou er vandaag weer afgaan en een nieuwe groep weer aan boord. Wij hadden een extra nacht geboekt zodat we de overtocht naar Southampton konden meemaken. Bij de receptie ontvingen we onze nieuwe boordpas en aangezien het toch vroeg was, liepen we voor een rustig ontbijtje naar het Garden Cafe. De grootste drukte was voorbij en we konden snel een plekje vinden met een wafel, broodjes en fruit. Ondanks dat we op het schip mochten blijven, zochten we daarna de kade op. Even het schip bekijken in de stralende zon. Vanaf de Erasmusbrug hadden we een prachtige blik op de kleurrijke boeg.

Omdat het schip door de getijden hoger was komen te liggen, moesten we bij het aan boord gaan even wachten. De loopbrug werd naar een dek lager verplaatst. Daarna mochten ook de nieuwe gasten aan boord komen. We genoten direct van het zonnige weer en konden nu het sportdek verkennen. De duizelingwekkende glijbanen werden goed gebruikt door de voornamelijk Nederlandse kids! De lunch brachten we door bij de Irish pub O´Sheehans.

De Norwegian Breakaway verliet onder grote belangstelling om vier uur voor de tweede en laatste keer Rotterdam. Wat machtig om zoveel mensen langs de kade en langs hele Nieuwe Waterweg tot aan Hoek van Holland (!) te zien staan! De Spido voer voor een groot gedeelte mee en begeleidde ons als het ware naar open zee. Ondertussen was er een Sailaway Party met muziek bij het zwembad en een DJ op het achterdak, daar was het helaas te koud om een feestje te bouwen.

De Breakaway zou deze nacht naar Southampton varen en daarna door naar New York waar het schip haar thuisbasis gaat krijgen. Het New York thema is overal aanwezig. Wat te denken van een Icebar met ijssculpturen van belangrijke gebouwen uit New York, de kleurrijke boeg van Peter Max met daarop de skyline van de stad. Het entertainment bevat maar liefst drie Broadway voorstellingen. Om zeven uur genoten we in het theater van de dansshow Burn The Floor. Een energieke voorstelling van vele dansers die talloze dansstijlen voorbij laten komen. Daarna schoven we aan voor de dinershow Cirque Dreams & Jungle Fantasy in de Spiegeltent. Dit is een show waarvoor je een toeslag moet betalen (30 of 40 dollar afhankelijk van waar je wilt zitten). De zaal was helaas niet heel erg vol. De show zat vol met acrobatiek in de stijl van jungledieren. Er gebeurde zoveel in de Spiegeltent, dat je nog door moest eten om alle gerechten te verorberen. In ieder geval is het een aanrader als je verrast wilt worden.

Moe maar voldaan zochten we ons slaapplekje op. Klaar voor de overtocht!

Dag 4 Maandag 28 april 2013

Goedemorgen Southampton! Een heerlijk zonnetje scheen onze kamer in toen we aanmeerden.

De nacht was weer erg rustig. Dankzij de shows van gisteravond sliepen we ook snel in. Het ontbijt namen we bij Taste, een van de restaurants waar je bediend wordt bij het ontbijt. Deze keer was het wat drukker, we waren zelf ook redelijk op spitsuur bij het restaurant binnengelopen.  Met een smakelijke sunny-up eitje met toastbrood begonnen we de morgen.

City Cruiseterminal in Southampton

Na een half uurtje waren we uitgegeten en haalden we onze koffers op de kamer op. We moesten helaas echt voor de laatste keer van het schip af. Met een hele kleine opstopping liepen we de loopplank af richting de City Cruiseterminal Southampton, een van de drie cruiseterminals.

We maakten er een gezellig winkeldagje Southampton van met een overnachting in het Novotel, voordat we met de trein teruggingen naar Nederland.

 

Lees ook:

Ook zin gekregen in een cruise op dit schip? Cruises zijn boekbaar bij:

Captain Cruise Corendon - Nieuw! CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)