Europa 2 officieel overgedragen aan Hapag-Lloyd Cruises

MS Europa 2 - @Hapag-Lloyd

Vrijdag 26 april heeft tijdens een formele ceremonie de overdracht plaatsgevonden van de Europa 2 door de Franse bouwer STX France in Saint Nazaire aan haar opdrachtgever Hapag-Lloyd Cruises. De bouw van het nieuwe cruiseschip heeft 20 maanden in beslag genomen. Nadat de handtekeningen waren gezet en de vlagceremonie had plaatsgevonden ontving kapitein Friedrich Jan Akkermann een groot canvasdoek van de Europa 2.

‘Vandaag is voor ons een speciale dag. Door de komst van Europa 2 in onze vloot beschikken we over het nieuwste van het nieuwste op cruisegebied. Het belichaamt een  geheel nieuw type van luxe cruisen op zee. Ik ben er zeker van dat we met de Europa 2 de lat hoog hebben gelegd in de luxe cruise sector’, aldus Dr Wolfgang Flagel,  Managing Director van Hapag-Lloyd Cruises. Europa 2 (39.500 brutoton) wordt op 10 mei in Hamburg gedoopt.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 werd Marco besmet met het cruisevirus. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.

Als dank ontvang je een cadeau! 

Je krijgt de digitale cruisekalenders 2019  van Amsterdam, IJmuiden en Rotterdam.​