Cruisereiziger
MaidentripReisverslag

Maiden Voyage Majestic Princess Live Blog – Dag 1 – Inscheping

Het is dinsdagochtend vroeg uit de veren. Om 04:30 uur gaat de wekker, maar ik presteer het om al een half uur eerder klaarwakker te zijn. Ondanks het tijdstip spuit de adrenaline al door mijn lijf. Het wordt namelijk een bijzondere dag. Vanmiddag stap ik aan boord van het nieuwe cruiseschip Majestic Princess van Princess Cruises voor haar officiele maiden voyage vanuit Civitavecchia. De 6-daagse cruise doet Kotor (Montenegro) en Corfu (Griekenland) aan om vervolgens weer terug te keren naar de ‘entree’ van Rome.

Chinese flair

Een maiden voyage is altijd speciaal. Het is de eerste echte cruise en dat zorgt voor een energieke sfeer zowel bij bemanning als passagiers. De crew kan na weken voorbereiding eindelijk echt aan de slag, terwijl de passagiers reikhalzend alle nieuwe voorzieningen ontdekken. Ik kijk vooral uit naar de Chinese flair aan boord, aangezien de Majestic Princess een van de eerste cruiseschepen is die voor de Chinese markt is gebouwd, en de kenmerkende faciliteiten van Princess Cruises. Het is namelijk mijn eerste cruise met Princess.

Om 06:00 uur stap ik op de trein om via Rotterdam ongeveer 1,5 uur later op Schiphol te arriveren. Daar ontmoet ik het kleine Nederlandse gezelschap waarmee ik de komende dagen zal gaan optrekken. Met enige vertraging vertrekken we vanuit Amsterdam voor een vlucht van een kleine 2 uur naar het vliegveld Fiumicino in Rome. Na een soepele, heldere vlucht komen we volgens planning aan in de zonnige (20 graden) hoofdstad van Italië. Het is vervolgens nog een busrit van een uur voordat we oog in oog komen te staan met ons nieuwe ‘thuis’.

Het inschepen in de cruiseterminal van Civitavecchia gaat bijzonder snel. Binnen een kwartier sta ik rond 15:00 uur met mijn boordpas voor de loopbrug van de imposante Majestic Princess. Enkele bemanningsleden schilderen de nieuwe boegschildering van het logo van de rederij nog even bij. Het symboliseert de soepele en vloeiende lijn van de golven op zee.

Kennismaking met mijn hut

Aan boord zoek ik mijn hut op die is gelegen op het Emerald dek 8. Het is een balkon met ‘obstructed view’. In de praktijk betekent het dat er net onder mijn balkon een reddingsboot hangt.

De ontvangst in mijn hut is hartelijk. Ik maak kennis met mijn vriendelijke hutsteward Somnuek uit Thailand en op het balkon word ik uitbundig gegroet door een meeuw die zich heeft genesteld op de reddingsboot. Ze kijkt nieuwsgierig naar het welkomstbord met aardbeien met laagje chocolade in mijn hand. Aangezien dit als mijn verlate lunch dient, peuzel ik het snel op. Ik spoed me daarna met reddingsvest naar de verplichte firedrill (17:15 uur) twee dekken lager in de Concerto Dining Room.

Nadat de veiligheidsvoorschriften achter de rug zijn kan het echte genieten beginnen. We trappen af met een drankje in de Wake View Bar op dek 16 aan de achterzijde van het schip met zicht op Civitavecchia. Wat later dan gepland (18:30 uur) verlaten we onze inscheephaven en laten we o.a. de FTI Berlin, Oceana en Sovereign achter ons. Na een borrel in de Bellini’s Bar dineren we, ‘smart casual’ gekleed, een uur later in het stijlvolle Concerto Dining Room, een van de drie grote hoofdrestaurants aan boord van de Majestic Princess.

Culinair aanbod

De menu’s in de restaurants wisselen, afgezien van enkele zogenaamde ‘favorites’ elke dag. Vandaag staat de Mediterraanse keuken centraal. Ik geniet van een eenvoudige Classic Caesar Salad als ‘starter’ en de Yoghurt Marinated Grilled Chicken als ‘main met als perfecte afsluiter de ‘Princess Love Boat Dream’, chocolade mousse op een brownie. Na het diner struin ik nog even over het schip om vervolgens na een lange dag mijn bed op te zoeken. Ik hoop op een goede nachtrust, ondanks dat ik Mr. & Mrs. Hitchcock als buren heb (naambordje op deur!).

De Chinese kenmerken die mij vandaag opvielen:

– De Majestic Princess heeft ook een Chinese naam op de boeg, een interpretatie bedacht door de Chinese medewerkers van Carnival. Het heeft de betekenis van ‘Grote Wereld’ of ‘Grote Geest’ en wordt uitgesproken als shèng shì gông zhu haò.

– Alle informatie aan boord van het schip wordt zowel in het Engels als in het Chinees weergegeven. Dat geldt voor de routeaanduiding op de schermen, de waarschuwingsborden, de firedrillomroepen, de tekens en menu’s aan boord.

Lees ook:

Cruisereiziger Marco cruist mee op de Majestic Princess op uitnodiging van Princess Cruises van en naar Civitavecchia (Rome), met stops in Kotor (Montenegro) en Corfu (Griekenland).

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger