Cruisereiziger
AccommodatieBinnenhutBuitenhut met balkonFamiliehutSuite

Accommodaties op Majestic Princess: Luxe en comfort

Als het nieuwe cruiseschip Majestic Princess van Princess Cruises volgeboekt is zijn er minimaal 3.560 passagiers aan boord. Zij verblijven in 1.780 hutten. Het aanbod aan type hutten is enorm. Er zijn maar liefst 38 verschillende categorieën. Grofweg bestaat de keuze uit binnenhutten, balkonhutten, deluxe balkonhutten, mini suites, Club Class en suites die variëren in ruimte, luxe en beschikbare voorzieningen. 81% van de hutten beschikt over een balkon. Het schip bevat geen buitenhutten.

Nieuwe premium hutcategorie

De Club Class is een nieuwe premium hutcategorie, die eind vorig jaar op de eerste schepen van Princess Cruises werd geïntroduceerd. Deze nieuwe categorie biedt meer VIP-voorzieningen en exclusief dineren zoals Club Class Dining, een exclusief eetgedeelte met toegewijde bediening en uitgebreide menu-opties. Tevens inbegrepen is voorrang bij in- en ontschepen, luxe badjassen, gratis wijn bij inscheping en ’s avonds canapés. Dit wordt aangeboden bij een standaard mini-suite.

Familievriendelijke hutten

Princess Cruises wil met de Majestic Princess ook (Chinese) gezinnen aanspreken o.a. met familievriendelijke hutten. Er is een brede selectie aan hutten die maximaal 4 passagiers kunnen huisvesten. Daarnaast zijn er hutten (200) die aan elkaar zijn gebonden en familiesuites met twee slaapkamers. Deze laatste optie voor gezinnen biedt plek aan maximaal 8 gasten. Ze bevatten meer ruimte, een balkon en twee badkamers waaronder een bad.

Princess Luxury Beds

Speciale aandacht verdienen de bedden in de hutten van de Majestic Princess (en de andere schepen in de vloot van Princess Cruises). De nieuwe zogenaamde Princess Luxury Beds zijn 1,5 geleden exclusief ontworpen en ontwikkeld voor de Amerikaanse rederij door een fabrikant wiens behaaglijke hotelbedden wereldwijd te vinden zijn. Dit is nauw overleg gegaan met gerenommeerde wetenschappers, slaapexperts en designers met als doel de meest comfortabele nachtrust op zee aan te bieden.

Een overzicht van alle accommodaties:

Binnenhut

De meest betaalbare hutten op de Majestic Princess zijn de binnenhutten. Een goede optie voor passagiers die tijdens hun cruise weinig gebruik maken van hun hut. Er zijn 342 binnenhutten aan boord. De inrichting is licht met veel pasteltinten, groen en zandkleur, en houten accenten. Er kan gekozen worden voor twee aparte bedden of een queen-size bed. Andere beschikbare voorzieningen zijn een koelkast, een haardroger, een televisie, een kast en een badkamer met douche.

Balkonhut

De grootste categorie op de Majestic Princess zijn de standaard balkonhutten (716 stuks). Deze bieden ten opzichte van de binnenhutten meer ruimte maar bovenal eerste ring uitzicht op zee danwel bestemming. De privé buitenruimte beschikt over een tafel en twee stoelen. Belangrijk om te weten is dat deze hutten niet beschikken over een bankje, maar slechts een zitje met tafeltje. De inrichting is licht met veel pasteltinten, groen en zandkleur.

Deluxe balkonhut

De deluxe balkonhut is een verbeterde versie van de standaard balkonhut. Er zijn er 312 van beschikbaar. Ze bevatten meer ruimte maar bovenal een comfortabel tweezitsbankje met tafeltje. Ook het balkon is groter dan in een balkonhut. Deze hut bevat ook een aantal van de aangeboden faciliteiten in een mini-suite. De inrichting is licht met veel pasteltinten, groen en zandkleur.

Mini-suite

Wil je meer luxe tijdens je verblijf? Kies dan voor een van de 374 mini-suites met balkon. Ze beschikken over een apart zitgedeelte met een driezitsbank met koffietafel. Zowel het zitgedeelte als het slaapgedeelte heeft een televisie. De inrichting is licht met veel pasteltinten, paars, bruin en grijs, en houten accenten. De badkamer heeft een bad, massagedouchekop en premium doucheproducten. Je wordt bij inscheping ontvangen met een glas champagne.

Club Class

De nieuwe hutcategorie Club Class is beschikbaar voor de best gelegen mini-suites met de voorzieningen die worden aangeboden voor alle mini-suites met aanvullend exclusief dineren en luxe extraatjes. Elke avond kan via Club Class Dining worden gedineerd in een exclusief gedeelte van het hoofdrestaurant zonder wachtrij, uitgebreide menu-opties en persoonlijke bediening. Tevens inbegrepen is voorrang bij in- en ontschepen, luxe badjassen, gratis wijn bij inscheping en ’s avonds canapés.

Suite

De meest luxe hutten zijn de suites. Wees er snel bij, want er zijn er maar 36 van aan boord. De ruime suites met balkon (2 loungestoelen, 4 stoelen en een tafel) beschikken over alle voorzieningen van een Club Class mini-suite plus veel meer premium extra’s. Er kan worden genoten van meer leefruimte, een grote bank, aparte zitgedeeltes en luxe faciliteiten zoals o.a. voorrang bij in- en ontschepen, een inloopkast, een gratis mini-bar en gratis wasservice. De inrichting is licht met veel pasteltinten, goudgeel, paars en bruin, en houten accenten.

Rolstoeltoegankelijke hut

Er zijn 38 roelstoelgankelijke hutten aanwezig op de Majestic Princess. Het gaat hier om een selectie van hutten die ruim genoeg zijn om volledig rond te draaien met een rolstoel. Bovendien zijn deze hutten voorzien van een rolstoeltoegankelijke douche met handgrepen en een klapbank en een kast en bureau die goed toegankelijk zijn.

 

Cruisereiziger Marco cruist mee op de Majestic Princess op uitnodiging van Princess Cruises en reist vanuit Civitavecchia naar Kotor en Corfu.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, of via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!