Cruisereiziger
MaidentripReisverslag

Maiden Voyage Majestic Princess Live Blog – Dag 2 – Zeedag

De eerste volledige dag, woensdag, tijdens de Maiden Voyage van de Majestic Princess is een zeedag. Het is een ideale dag om rustig aan te doen en op je gemak het schip te verkennen. Ondanks dat ik bewust geen wekker heb gezet, word ik al om 07:00 uur wakker, afgestemd op het bioritme van mijn dreumes thuis. Het is verleidelijk om te blijven liggen in het queensize bed, maar de zonnestraal door een kier van de gordijnen wekt mijn nieuwsgierigheid. Ik stap mijn balkon op en wordt beloond met een prachtige zonsopgang.

 

Goedgemutst neem ik een douche, kleed me aan om vervolgens op zoek te gaan naar een lekker ontbijtje. Ik beland op dek 16 in het World Fresh Marketplace, het buffetrestaurant aan boord, geopend van 05:30-11:00 uur. De keuze is echt enorm met eetstations uit de hele wereld, voor elk wat wils. Ik besluit om het deze eerste ochtend nog even niet over de Aziatische boeg te gooien en laat de noodles, rijst en Chinese kool over aan mijn Chinese medepassagiers en kies zelf voor een vertrouwd licht ontbijt met toast en croissants.

Ik gebruik de rest van de ochtend om te relaxen bij de Fountainpool, dat bestaat uit een groot en klein zwembad en diverse bubbelbaden, op het Lido dek 16 en te genieten van het zicht op de Italiaanse kust. We passeren o.a. de Straat van Messina die het eiland Sicilië scheidt van Calabrië en hebben de vulkaan Stromboli in het vizier. De zonaanbidders komen op de ligbedden flink aan hun trekken met een temperatuur van 18-20 graden. Onder deze omstandigheden is, helemaal op zee, zonnebrandcrème geen overbodige luxe.

 

Aan het einde van de ochtend komt kapitein Dino Sagani op de intercom voor zijn dagelijkse praatje waarin hij een toelichting geeft over de vaarroute en het weer. De Italiaan, die al sinds 2007 kapitein is bij Princess Cruises, neemt ook uitgebreid de tijd om zijn bemanning te complimenteren met hun inzet de afgelopen (inwerk)periode om van de Majestic Princess niet alleen het grootste, maar ook het beste cruiseschip in de vloot te maken. Sagani sluit af zijn eigen motto ‘Happy crew is happy passengers’.

 

Na het middaguur ga ik lunchen bij Alfredo’s Pizzeria, vernoemd naar de master chef Alfredo Marzi, op dek 6 bij het Atrium. Ik word gedirigeerd naar een éénpersoonstafeltje midden in het restaurant. Gelukkig heb ik zicht op de centrale open keuken, waarin ik zie hoe mijn vegetarische pizza wordt gemaakt en rechtstreeks uit de oven wordt geserveerd. Het resultaat is een absolute aanrader. Met recht is dit restaurant, die ook te vinden is op andere schepen van Princess, door USA Today verkozen tot ‘Best Pizza at Sea’.

De rest van de middag gebruik ik om het schip uitgebreid te leren kennen en tegelijkertijd foto’s te maken voor de fotoreportage. Vervolgens is het alweer tijd om me voor te gaan bereiden op de ‘formal night’, waarbij passagiers wordt gevraagd om zich volgens de dresscode te kleden d.w.z. een (cocktail)jurk voor de dames en een smoking of een donker pak met stropdas voor de heren. Gekleed volgens de laatste optie bezoek ik de Captain’s Welcome Aboard Party in het Atrium, waarbij Sagani zijn officieren introduceert en de passagiers trakteert op een glas champagne.

Na het diner in het Concerto Dining Room, waar ook een exclusief gedeelte is voor passagiers die hebben gekozen voor de nieuwe hutcategorie Club Class met eigen bediening en uitgebreide menu-opties sluit ik mijn dag af in het grote Princess Theatre (dek 6/7). In het grootste theater ooit voor Princess treden The Unexpected Boy’s op. 4 Broadway-zangers brengen een sterk muzikaal eerbetoon aan Frank Valli en The Four Seasons. De show ‘Oh What A Night’ wordt zowel om 20:00 uur als 22:00 uur opgevoerd.

De Chinese kenmerken die mij vandaag opvielen:

– Aangezien de Majestic Princess na enkele cruises in de Middellandse Zee naar haar thuishaven Shanghai vaart is er al een groot contingent aan Chinese bemanning aanwezig. Ze worden deels nog begeleid door ervaren bemanningsleden. Hun gastvriendelijkheid spreekt mij in ieder geval enorm aan.

– Aangezien karaoke bijzonder populair is in Azië zijn er 6 privé karaoke suites aan boord, elk met haar eigen modern kleurenpalet en thema-inrichting. Er kan gekozen worden uit een grote selectie van populaire nummers in China, de Verenigde Staten en Europa. Elke privé suite bevat comfortabele sofa’s, audio en videosystemen via grote televisieschermen en een eet- en drankservice (minibar). De suites zijn tijdens de maiden voyage al een grote hit.

Lees ook:

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!