Cruisereiziger
AanmerenBestemmingenMaidentripReisverslag

Maiden Voyage Majestic Princess Blog – Dag 4/5 – Corfu/Zeedag

De tweede en tevens laatste bestemming tijdens de Maiden Voyage van de Majestic Princess is Corfu. Omstreeks 08:00 uur arriveren we in het meest noordelijk gelegen Griekse eiland in de Ionische Zee. We worden op de voet gevolgd door de Viking Sky, die vanuit Kotor dezelfde route heeft afgelegd. We meren aan in de haven (Neo Limani-nieuwe haven) die een klein eindje buiten Corfu-stad (ook wel Kerkyra genoemd). De cruiseterminal ligt op enkele minuten lopen van de aanlegplaats en is uitgerust met gratis wifi (tip!) en een tax-free winkel.

De afstand naar het centrum van Kerkyra is ongeveer 3 kilometer. Lopend doe je er langs het water ongeveer een half uur over. De lokale blauwe bus (nr 16) brengt je tot aan een groot plein, Spianada plein, nabij het centrum met parken en terrassen. De oude stad beschikt over twee Venetiaanse forten die een bezoek waard zijn. Interessant is een excursie naar het paleis van Sissi, het Achilleion (Achillion). De Oostenrijkse keizerin liet het Achilleion bouwen tussen 1889 en 1892 als zomerverblijf. Het grote en mooie paleis met een prachtige tuin staat net buiten het dorp Gastouri op 15 kilometer ten zuiden van Kerkyra.

Na een dagje sightseeing is het terug aan boord heerlijk vertoeven in het indrukwekkende piazza-stijl Atrium. Dit is de centrale hub op het schip waar altijd wel wat te doen is. Het bestaat uit meerdere verdiepingen, heeft een cirkelvormige marmeren vloer, een glazen koepel en een prachtige zwevende trap. Het is een ideale omgeving om in de zitjes of aan de balustrades te ontspannen, mensen te kijken of voor een praatje onder het genot van een cocktail of koffie. Vooral ‘s avonds, voor en na het diner, is het er gezellig met live muziek en diverse feestjes zoals vandaag de Balloon Drop Party.

In de avond is het nieuwe Kantonese specialiteitenrestaurant Harmony open voor diner (toeslag). Je eet er klassieke Kantonese gerechten in een modern ingericht restaurant. De menukaart is in samenwerking met chefkok Richard Fen samengesteld. Hij is de eigenaar van Chinese restaurant Wing Lei in Las Vegas met één Michelin ster. De geserveerde gerechten zijn werkelijk een lust voor zowel het oog als de maag. Het is vervolgens uitbuiken op een ligstoel op het Lido dek met de film Passengers die op een groot scherm (‘Movies Under the Stars’) wordt vertoond, inclusief dekentje en popcorn.

De laatste volledige dag aan boord van de Majestic Princess is wederom een zeedag, waarbij er alweer koers wordt gezet naar de ontschepingshaven Civitavecchia. De dag staat weer vol gepland met activiteiten over het gehele schip. Een volledig overzicht vind je in de Princess Patter, de dagelijkse activiteiten nieuwsbrief, en de gratis Princess @ Sea verbinding via smartphone, tablet of computer. Deze laatste optie biedt ook mogelijkheden om je account te checken en gratis te communiceren met andere passagiers door middel van een zeer handige messenger service (tip!).

De activiteiten die op het programma staan variëren van actieve evenementen zoals Zumba Fitness, een workshop Line Dancing en een reuze Jenga challenge tot aan rustige bezigheden zoals een fotografiecursus, een introductie in Acupunctuur en een muziektrivia-spel. Heb je geen zin in actieve deelname dan kan je shoppen in de vele winkels aan boord van met name de grote bekende topmerken zoals Bvlgari, Cartier, Gucci en Burberry. Voor het ultieme relaxen ben je in de Lotus Spa aan het juiste adres voor diverse schoonheidsbehandelingen, massages, stoombaden enz..

Het is kortom een ontspannen dag, een perfect sluitstuk van een bijzondere Maiden Voyage. De Majestic Princess is een prachtig schip voor cruisen zoals het bedoeld is. Klassiek cruisen, maar dan in een (Chinees) modern jasje. Geen gimmicks zoals glijbanen, waterparken of touwparcoursen, maar de focus op goede service, lekker eten in een fijne ambiance en de nadruk op (het ervaren van) de bestemmingen. Princess Cruises maakt daarmee haar eigen motto ‘Come Back New’ (Kom als nieuw terug, fris en opgeladen) meer dan waar.

De laatste Chinese kenmerken die mij opvielen:

– Tijdens de Maiden Voyage waren er al 400 Chinezen aan boord. De meerderheid van de passagiers kwamen uit het Verenigd Koninkrijk (900). Ook de Amerikanen (400) en Italianen (300) waren goed vertegenwoordigd.

– Op dek 7 bevindt zich de Leaves Tea Bar oftwel Gong Cha genoemd. Het gaat om een zogenaamde Taiwan-stijl drink-shop die van 15:00-21:00 uur is geopend. Voor een speciale theebeker betaal je 3,25 dollar. Er zijn diverse toppings beschikbaar voor een extra 0,50 dollar.

Lees ook:

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!