Cruisereiziger
Scheepsbezoek

Key & Plaque voor Star Pride in Amsterdam

Star Pride van Windstar Cruises was donderdag 30 mei voor de allereerste maal in Amsterdam bij Passenger Terminal Amsterdam en dat betekende een ceremonieel welkom voor dit kleine schip. Miriam was erbij.

De Star Pride ken je wellicht nog als Seabourn Pride, toen het schip overigens 26 meter korter was. Het relatief kleine schip is in 2014 gaan varen voor Windstar voor 208 gasten. In 2018 is de rederij begonnen met het verlengen van haar drie jachten. Ook bij de Star Pride is een tussenstuk van 26 meter in het schip geplaatst. Daarmee konden voortaan 312 gasten mee. De rederij staat voor een ultraluxe beleving met bijbehorende service. Veel is inclusief zoals fooien, non-alcoholische drankjes, en diners in bijvoorbeeld het specialiteitenrestaurant.

Welkom in Amsterdam!

Bij de Key & Plaque ceremonie gaf Terminalmanager van Passenger Terminal Amsterdam, Frank Schoenmaker, een schildje van de stad Amsterdam aan de kapitein van de Star Pride, Krasimir Ivanov. Uiteraard kreeg de stad een aandenken van het schip. Een mooi nautisch historisch boek voor de boordbibliotheek complementeerde de geschenken.

De kleine ceremonie werd gehouden in de lounge, gelegen aan de achterkant van dek 5. Dit is de plek waar lezingen en kleine optredens gehouden worden.

Opvallend is dat het atrium, waar je met trappen naar andere dekken kunt, redelijk naar achteren ligt op het schip. Dit komt doordat er precies in het midden van het schip de verlenging heeft plaats gevonden. Eerder lag het atrium gedeelte dus iets meer naar het midden van het schip.

Restaurants

Tijdens onze kleine rondtour kregen we drie restaurants te zien. De eerste is het buffetrestaurant Compass Rose, met diverse gedeeltes waar je kunt zitten: fijne plekken op het buitendek, of binnen bij de ramen.

Het hoofdrestaurant is compleet nieuw ontworpen bij de grondige renovatie van het schip. Je vindt er veel tafels voor twee- en vier personen. De rederij kent een dresscode voor na 18.00 uur: dan graag in nettere kleding.

Wil je graag een avond ‘uit’, dan kan je terecht in het specialiteitenrestaurant Cuadro 44 by Anthony Sasso.  Dit Spaanse restaurant is in samenwerking met Anthony Sasso, een van de jongste chef-koks van de Michelingids, en een gevierde gastchef in het James Beard House. Het menu kent moderne en inventieve Spaanse gerechten, geïnspireerd op zijn eigen reizen over het Iberisch schiereiland.

Ontspanning

De meest indrukwekkende ruimte is de Yacht Club Café & Library, waar je rustig een koffie/thee kunt halen bij de barista en vervolgens kunt genieten van een puzzeltje, een boek of van het prachtige model van het Windstar schip de Windsurf.

Een kijkje in de Suites

Op de Star Pride zijn suites met diverse soorten ramen te vinden, en suites met balkon.

Ocean View Suite

De Ocean View Suite is een ruime 26 m2. Ik zag no. 549, met een groot raam. De suite heeft een volledig nieuw badkamer met prachtige douche. Badproducten van L’Occitane staan klaar. Daarnaast zijn er in de suite een ruime zithoek, en een inloopkast.

Deze suite is er ook met een Frans balkon (zie foto’s) of met patrijspoorten.

 

Owner’s Suite midscheeps

Het schip heeft twee soorten Owner’s Suites, midscheeps gelegen of geheel aan de voorkant gelegen. Hieronder zie je één van de twee midscheepse suites, zo’n 76 m2. De suite is fijn groot en heeft een apart woon- en slaapgedeelte. Helaas heeft deze suite een behoorlijk klein balkon.

Owner’s Suite – voor

De Owner’s Suite vooraan, twee stuks op dek 6, zijn zo’n 54 m2. Een zeer groot pluspunt is de ronding van de woonkamer. Buitenom heb je ook het gehele terras tot je beschikking. Echt een fantastische ruimte

Zwemmen & Spa

Midscheeps ligt een zwembad met daarbij wat kleine watervallen, erg leuk om daar te kunnen zitten. Uiteraard zijn er ligbedden en loungebanken waar je in de schaduw kunt zitten. Een groot pluspunt is de Stargrill waar je lekkernijen kunt halen. Aan boord is ook een spa voor handen, maar die heb ik helaas niet kunnen zien.

Windstar biedt op dit schip, en op haar twee identieke schepen Star Breeze en Star Legend, een klassieke luxe cruise-ervaring aan waarbij veel is inbegrepen. Denk aan wifi, roomservice, wasservice, non-alcoholische drankjes en watersportattributen bij de marina. Excursies zijn niet inclusief.

Een cruise met Windstar op dit schip maak je deze zomer vanuit Reykjavik: de Star Pride maakt 19 cruises van een week, waarbij je Surtsey, Heimaey, Seydisfjordur, Akureyri, Isafjordur en Grundarfjordur bezoekt. Deze cruises zijn beschikbaar vanaf €2786 (buitenhut) p.p.

Cruises op de Star Pride zijn boekbaar bij:

Yacht Cruise Company Captain Cruise

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cruisereiziger