Cruisereiziger
Persoonlijke blogScheepsbezoek

Queen Anne slaat nieuwe koers in voor Cunard

Miriam was op uitnodiging op een 24-uurs bezoek op de Queen Anne van rederij Cunard in Southampton. Het schip werd in april 2024 aan de vloot toegevoegd na een aantal bouwjaren bij Fincantieri in het Italiaanse Marghera. In een ander artikel bezochten we de hutten aan boord. We gaan nu eens kijken naar wat de meest verrassende ruimtes zijn aan boord van de Queen Anne.

Zoals ik al eerder noemde is de Queen Anne een nieuwe variant van een Pinnacle klasse schip, een doorontwikkelde versie die net 22,5 meter langer is. Je kent deze bouwklasse ongetwijfeld van de drie nieuwste schepen van Holland America Line. Toen ik op het schip rondliep, kon ik dan ook makkelijk mijn weg vinden omdat de layout op veel punten gelijk is 🙂 De 22,5 meter lengte levert de rederij meer plaats op voor hutten en dus passagiers, want het passagiersaantal ligt rond de 3000 gasten (tegen de ca. 2668 gasten van de Rotterdam). Het aantal dekken is overigens gelijk gebleven, 14 stuks.

We gaan op rondtour door de Queen Anne naar de mooiste ruimtes, die minder klassiek ingericht zijn dan de andere Cunard schepen:

1. The Pavillion

Het overdekte zwembadgedeelte van twee dekken heet The Pavillion. Je ziet hier de sfeer terug die de architect wilde bereiken: een klassieke omgeving maar met modernere elementen. De zwartwit tegels geven deze ruimte haar de sfeer van begin vorige eeuw, maar tegelijkertijd zie je een modern kunstwerk staan. Dit zwembad lijkt dus geenszins op de zwembaden van de andere schepen van Cunard. Overigens is er meer gekozen voor zitjes, tafeltjes en stoelen, dan voor ligbedden om te zonnebaden.

Het glazen schuifdak kan afhankelijk van het weer open of dicht geschoven worden. The Pavillion is een multifunctionele ruimte, ontworpen door David Collins Studio (bekend van het Londense warenhuis Harrods en 5-sterren hotel Claridge) en combineert verschillende wellness-elementen zoals het Wellness Café, waar je seizoensgebonden voedzame gerechten kunt bestellen voor bijvoorbeeld je ontbijt of lunch. Bovendien vind je in The Pavillion een Grill voor hamburgers, een bar en een ijssalon.

2. Queens Room

De Queens Room is de plek om een dansje te doen in de avond. En dansen kan in stijl bij Cunard! Elke avond en op de zeedagen ook ‘s middags wordt hier volop gestijldanst. De Queens Room is een prachtige ruimte waar je ook van bovenaf een mooi uitzicht hebt op de dansvloer. Boven kun je heerlijk zitten en/of winkelen.

De andere opengebroken ruimte is het atrium, dat iets meer naar het midden van het schip ligt. Eromheen liggen lounges, zoals de Drawing Room en de Games Room, die prachtig mooi ingericht zijn.

3. Golden Lion Pub

De topper bij Cunard is ook op de Queen Anne neergestreken: de pub! De Golden Lion pub heeft ditmaal een iets aangepast pubmenu, want Britse sterrenchef Michel Roux (Jr) heeft een menu samengesteld. Daarnaast heeft de chefkok een exclusief galamenu gecreëerd voor Queen Anne’s Queens Grill en Princess Grill restaurant (voor suite gasten). Echte fans kunnen bovendien mee met één van de twee Le Gavroche cruises naar de Noorse Fjorden. Tijdens deze afvaarten zal Michel Roux Jr. optreden als spreker in het Royal Court Theatre. Roux zal verhalen delen uit zijn meer dan 40-jarige carrière in de horeca. Ook ik zag hem aan boord, toevalligerwijs in de hierboven genoemde Queens Room, en hij is werkelijk een sympathieke talentvolle spreker.  De twee bewuste cruises vertrekken op 11 augustus 2024 en 1 september 2024 vanuit Southampton.

4. Restaurants

Op Queen Anne zijn vier hoofdrestaurants die gebruikt worden voor het diner. Afhankelijk van je geboekte categorie, Britannia Club of Suites, mag je in één van deze restaurants dineren. Het grootste restaurant, het Britannia Restaurant, is twee dekken hoog en mooi vorm gegeven. De rederij heeft een eerste en tweede zitting of je kunt gebruik maken van Open Dining, waarbij je zelf elke avond een tijdstip kunt reserveren voor je vijfgangen menu.

Het Britannia Club biedt hetzelfde menu als het grotere Britannia restaurant, maar net even in een meer persoonlijk setting en rust. Gasten die een Brittannia Club hut geboekt hebben, mogen hier dineren.

Restaurant Princess Grill is voor suite gasten die verblijven in een Princess Suite. Dit restaurant heeft samen met het Queens  Grill Restaurant een gezamenlijke lounge waar je een drankje voor het diner kunt doen. Beide restaurants hebben een ander menu dan de Britannia en Britannia Club restaurants.

Queens Grill is het restaurant voor de allerhoogste categorieën suites aan boord. Het restaurant is zeer verfijnd ingericht, onder andere met geborduurde panelen aan de wanden.

De specialiteitenrestaurants bevinden zich in twee afgescheiden gedeeltes bij het buffetrestaurant: dit ken je wel van de HAL schepen. Deze op Queen Anne liggen echter op een betere plek, meer naar achteren. Je kunt dineren in het Indiase restaurant Aranya (toeslag €35) of het Mediterraanse restaurant Tramonto (toeslag €20).

Daarnaast zijn er ook nog een Steakhouse & Grill restaurant Sir Samuel’s (ca. €60) en een Pan-Aziatisch restaurant Aji Wa (per item betalen) gelegen op dek 10 achter. Alle specialiteitenrestaurants kennen een toeslag.

Tot slot is er uiteraard een buffetrestaurant, Artisans Foodhall. Bij de diverse stations wordt het voedsel aangereikt. Fijn zijn de koffie en thee automaten alsook koud water en sap.

5. Achterdek

We gaan een beetje richting Saint Tropez met het achterdek. Helaas was er met mijn bezoek regenachtig weer, dus hierbij ook een impressie van de rederij.

6. Spa

De vernieuwde Mareel Wellnes & Beauty beleving kent een fitness, en talrijke beauty en spa faciliteiten. Interessant is dat voor het eerst een Queen Anne’s Wellness Club actief wordt, waarbij solo-gasten die daarin geïnteresseerd zijn, elkaar op de eerste avond kunnen ontmoeten. De spa heeft een mooie hydropool, waarbij ook sauna’s en belevenis douches zijn inbegrepen. Daarnaast zijn er een kapsalon, nagelstudio en uiteraard tal van behandelingen boekbaar.

7. Cabinet of Curiosities

De grootste shopping fans kunnen hun hart ophalen in het Cabinet of Curiosities en de vele winkels. Eerlijk gezegd ben ik nooit zo’n fan van het winkelen aan boord, maar deze keer verraste het Cabinet of Curiosities mij. Hierin staan in vitrines mooie voorwerpen centraal, die een historisch verhaal vertellen. De Cunard fanshop is ook een topper, voor liefhebbers van Cunard artikelen.

Lees snel meer:

Bekijk de Queen Anne cruises bij:

Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen Sunweb Stip Zeetours

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cruisereiziger