Cruisereiziger
ReisverslagSchip-in-een-schip concept

Cruisereportage dag 1: MSC Yacht Club van MSC Seaview in Genua

Miriam, Marco én de kleine cruisereiziger reizen op uitnodiging een week mee in de ultraluxe MSC Yacht Club op de MSC Seaview. We varen van Genua naar La Spezia, Civitavecchia (voor Rome), Cannes, Palma de Mallorca, Barcelona en Ajaccio op Corsica.

Na een goede vlucht van Schiphol naar Genua zien we de stad mooi aan de kust liggen. Genua is een langgerekte stad waar je goed alles vanuit de lucht kunt spotten. Zo ook de haven waar we een aantal ferryboten zien liggen en de MSC Seaview. Onze bestemming van deze week 🙂  Je kunt een lokale bus van het vliegveld naar het station nemen die je in een mum van tijd daar brengt. Vanaf het station is het nog een klein eindje lopen naar de Stazioni Marittime.

Wij kiezen deze keer voor een taxi omdat we in stijl willen arriveren. En dat wordt het! Zodra de koffers uit de taxi-kofferbak zijn gehaald, worden we herkend als MSC Yacht Club reizigers. De koffers geven we af en wij worden begeleid naar de speciale incheckruimte voor MSC Yacht Club passagiers. Langs de rijen, door gesloten poortjes en weer langs een rij, totdat we in een prachtig gedeelte van de klassieke cruiseterminal zijn aanbeland. We geven onze paspoorten en incheckpapieren af en mogen direct plaatsnemen in lekkere stoelen. Of we wat willen eten of een drankje willen? Ja graag 🙂

MSC Seaview

De MSC Seaview is in juni 2018 in de vaart gekomen als tweede schip in dezelfde klasse als de MSC Seaside. De MSC Seaview heeft veel buitenruimte en een promenade die vrijwel de gehele lengte van het schip omvat én de achterkant. Het meest opvallend is de achterkant met een geweldig zwembad en een duizelingwekkende glazen brug, de bridge of sighs (brug der zuchten). De MSC Seaview heeft met haar 323 meter plek voor maximaal 5331 gasten.

MSC Seaview

Suite

Terwijl we genieten van een drankje, ontvangen we van hoofdbutler Kamil even later onze inschepingspapieren  en uiteraard het belangrijkst: onze boordpas en MSC for me – armbanden. We wachten nog even op een aantal net gearriveerde gasten waarna we begeleid worden naar het schip. Uiteraard moeten we door de veiligheidscontroles, maar we hoeven niet te wachten op de rij mensen die voor ons staat om naar binnen te gaan. Handig worden we er voorbij geleid en kunnen we probleemloos het schip op.  Geen gedoe, wat fijn! Nog nooit is een incheck zo snel gegaan.

Marco en Miriam

Bij de entree van de MSC Yacht Club staan bij de conciërge balie de butler klaar om ons de suite te tonen en uitleg te geven bij de faciliteiten in de suite, zoals een espressomachine, gevulde minibar die twee keer per dag wordt bijgevuld en 24-uurs roomservice (beide inclusief!). Het bankje wordt ‘s avonds omgevormd tot een ruim tweepersoonsbed. Wij genieten eerst even van de champagne!

Hierbij alvast enkele foto’s van onze suite. Een video zal ik later deze week tonen.

Na een welkomstdrankje op het balkon verkennen we het schip. Het exclusieve gedeelte waar wij verblijven tijdens deze cruise heet MSC Yacht Club. Gelegen aan de voorkant van het schip biedt de Yacht Club over drie dekken met 88 hutten een ultraluxe service. De gasten van de MSC Yacht Club hebben de beschikking over een eigen receptie (met conciërge), lounge met prachtig uitzicht en een restaurant. Bovendien is er eigen zwembaddek met zwembad, bar/eetmogelijkheden, talloze zitjes en ligbedden. We zijn erg benieuwd naar dit schip-in-een-schip concept dat je bij MSC Cruises op nog een aantal schepen ziet. Zoals op onder andere de MSC Seaside, MSC Bellissima, MSC Meraviglia en in een iets andere opzet op MSC Preziosa, MSC Divina, MSC Splendida en MSC Fantasia.

De kleine cruisereiziger laten we kennismaken met de kinderclub. Hij heeft echter niet heel veel zin om alleen achter te blijven. Gelukkig is er één ruimte open waar ouders en kinderen kunnen kijken hoe de kinderclubs eruit zien. Voor de allerjongsten tot en met de tieners van 17 jaar zijn er diverse kinderclubs. De jongsten onder 3 kunnen in de Baby Club (al dan niet met ouders) spelen, de Miniclub is er voor de 3-6 jarigen, de Juniorclub van 7-11, de Young Club van 12-14 en de Teen Club voor 15-17. Onze kleine cruisereiziger mag even zijn gang gaan in de Junior Club met de Lego 🙂  We krijgen hem bijna niet meer weg uit het Lego-paradijs.

Na de drill in het Casino staat om 17:45 uur de Snow White party op het programma bij het Panorama zwembad. Sneeuwkanonnen, een dj en dansers zorgen voor een vrolijke boel. Ondertussen worden de trossen los gegooid en zet de MSC Seaview langzaam koers naar haar eerste bestemming van deze cruise: La Spezia.

We gaan ons omkleden voor het diner in het speciale restaurant van de MSC Yacht Club. Dat bevindt zich boven de lounge in de MSC Yacht Club. Via een trap bereik je het restaurant. Het is nog rustig als we binnenkomen, maar later rond 20:00/21:00 uur wordt het drukker. Wij genieten voor het eerst van de service van de obers, die alle tijd voor je hebben. De gerechten worden exclusief klaar gemaakt door het keukenteam in de keuken van het MSC Yacht Club restaurant.

Om 21:00 presenteert de kinderclub zich in het Atrium, waarna er een Meet & Greet is met de Doremi-figuren. Nadat we de kleine Cruisereiziger op bed hebben gelegd, volgt later op de avond nog de White Party bij het Panoramazwembad.

Lees alle dagen:

MSC Yacht Club cruises op de MSC Seaview zijn verkrijgbaar bij

Cruise Online Sunweb

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger