Cruisereiziger
ReisverslagSchip-in-een-schip concept

Cruisereportage dag 4: MSC Yacht Club van MSC Seaview in Cannes

Miriam, Marco én de kleine cruisereiziger reizen op uitnodiging een week mee in de ultraluxe MSC Yacht Club op de MSC Seaview. We varen van Genua naar La Spezia, Civitavecchia (voor Rome), Cannes, Palma de Mallorca, Barcelona en Toulon. 

Als we ‘s morgens om 07:30 uur het gordijn openen, zien we dat het zonnetje al lekker schijnt. Het wordt vandaag 25 graden en daarom besluiten we de roomservice te laten serveren op het balkon. Rosa komt stipt op tijd de thee en de broodjes/donuts brengen. We hebben een prachtig uitzicht op de Franse riviera, want we liggen voor anker bij Cannes. De eerste tenderboten worden al klaargemaakt om de passagiers naar wal te brengen. Na een wat uitgebreider ontbijt in de Market Place, hebben we het schip bijna geheel voor onszelf.

Vliegen maar

We hebben ons zinnen vandaag gezet op het Forest Aquaventure Park. Dit is een complex met kinderzwembad, een aantal glijbanen en een zipline. Ik (Miriam) kijk al een paar dagen meer dan belangstellend naar de zipline. Het schip heeft een aantal grote blauwe ringen op de hoogst gelegen punten (zie foto’s van eerder deze week) en daardoorheen loopt de zipline ofwel tokkelbaan. De lijn zit verankerd aan deze ringen. Als kind heb ik wel eens in die grote speeltuinen aan een tokkelbaan gehangen. Dat was altijd al spannend 😉 Hoogtevrees heb ik in ieder geval niet.

Vooraf schrijf ik me in (veiligheidsregels) en krijg ik een armbandje waar op staat dat ik nu in alle glijbanen mag en in de zipline. Voor een bedrag van €10 ontvang ik een soort button die ik boven bij de start moet afgeven. Eerst nog even een 3 dekken trappen op naar het bovenste puntje. Ik ben de enige op dit vroege tijdstip en mag gelijk in het harnas. Nog geen vijf minuten later vlieg ik over het schip! Wat een leuke ervaring! Je gaat overigens vrij langzaam, waardoor je veel kunt zien. Het zwembad, Cannes, de zee én Marco & de kleine cruisereiziger die beneden staan 🙂

Lunch

We lunchen voor het eerst deze week in ons eigen MSC Yacht Club restaurant. Dit restaurant is onder andere met de kristallen trap bereikbaar vanaf de Top Sail Lounge. Uiteraard kan je ook via de ‘gewone’ entree naar binnen.

Makkelijk naar de tenderboot

Aan het begin van de middag gaan we even naar Cannes. Op verzoek krijg je begeleiding naar de tenderboot vanuit de Yacht Club. We zijn zo aan boord en na een tochtje van 10 minuten, met prachtig uitzicht op de MSC Seaview, zijn we in Cannes. Je kunt zoveel doen in Cannes, naar het oude gedeelte, langs de haven of naar het strand. We genieten volop van de talrijke luxe jachten en van de zon op het (openbare) strand, waar iedereen z’n handdoekje kan neerleggen. Deze ligt ten westen van de haven en het oude gedeelte.

Chocolade van Venchi

Voordat we ons gereed maken voor de Elegant night (gala-avond) lopen we nog een naar Venchi (waar we gisteren heerlijk ijs van hebben gegeten) om wat chocola te kopen. Wat een lekkernijen!! Je rekent af per 100 gram wat in de vitrine ligt. Kies wat je wilt 🙂

We moeten daarna opschieten voor cocktails in de Yacht Club. De kapitein, een aantal managers en de butlers worden aan ons voorgesteld.  Voor het eerst zien we dat de gehele Top Sail Lounge vol zit. Een echte zeldzaamheid. We gaan daarna aan ons overheerlijke gala-diner. De obers zijn dol op de kleine Cruisereiziger want de goocheltrucjes vliegen hem deze avond om de oren. Van hoofdbutler Kamil krijgt hij een MSC rugzak met leuke MSC goodies daarin.

Lees alle dagen:

MSC Yacht Club cruises op de MSC Seaview zijn verkrijgbaar bij
MSC Cruises

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)