Cruisereiziger
ReisverslagSchip-in-een-schip concept

Cruisereportage dag 2: MSC Yacht Club van MSC Seaview in La Spezia

Miriam, Marco én de kleine cruisereiziger reizen op uitnodiging een week mee in de ultraluxe MSC Yacht Club op de MSC Seaview. We varen van Genua naar La Spezia, Civitavecchia (voor Rome), Cannes, Palma de Mallorca, Barcelona en Ajaccio op Corsica.

Na een rustige nacht worden we om 07:30 uur wakker. De MSC Seaview is net gearriveerd op haar eerste bestemming tijdens deze cruise, La Spezia.  Wij zijn zelf nog nooit in La Spezia geweest, dus we zijn nieuwsgierig wat de stad biedt. Voor de meeste passagiers is La Spezia de plek om naar Cinque Terre te gaan. De vijf prachtige dorpjes die verderop langs de kust liggen. Je kunt er met diverse excursies naar toe op zo’n half uur/drie kwartier rijden. Ook Pisa, Lucca en Florence liggen op excursie-afstand, maar wel nog zo’n uur tot anderhalf uur afstand.

Ontbijtservice!

Om 08:15 uur wordt er aangeklopt door onze butler Rosa. De gereserveerde thee met broodjes/donuts worden door haar gebracht. Gisteren heb ik bij de conciërge gevraagd of we elke dag alvast thee en broodjes kunnen krijgen. De eerste trek van ons kunnen we daarmee stillen. Alle room-service in de MSC Yacht Club is inclusief en wordt verzorgd door de eigen butlers van de Yacht Club. Je kunt ook altijd even naar de Top Sail lounge lopen waar kleine lekkere broodjes in allerlei soorten liggen. Verder wordt er ontbijt geserveerd in het restaurant van de Yacht Club of kan je eten bij het zwembad in het zonnetje.

Onderzeeërs

Na het ontbijt gaan we La Spezia in. Een gratis shuttlebus van de haven brengt ons in een mum van tijd naar de cruiseterminal dat aan het einde (of begin) van de door palmbomen omzoomde boulevard ligt. Wij lopen over de boulevard richting het arsenaal. Wij bezoeken met onze 4-jarige cruisereiziger het lokale marine museum Museum Naval (€1,55 pp entree) dat naast het Arsenaal ligt. Er is een grote collectie dat bestaat uit duikmaterialen, onderzeeërs, oude ankers en torpedo’s. Een leuke verrassing om eens door heen te lopen. Vooral op de bovenste verdieping verwonder je je over de prachtige boegbeelden van oude schepen.

Na een drie kwartier lopen we naar de binnenstad. Onder de bogen door in de schaduw, omdat er best nog wel een fel zonnetje schijnt. Bij een echte Italiaanse ijswinkel kopen we ijs en sluiten we ons bezoek aan La Spezia af.

Zwemmen in de jungle

Bij terugkomst zouden we even kunnen uitrusten op de kade, in de zitjes die speciaal bestemd zijn voor de MSC Yacht Club mensen. De rijen om het schip weer op te komen, zijn echter zo kort, dat we er geen gebruik van hoeven te maken. We zijn in een mum van tijd weer het schip op! Ook op de liften hoeven we niet lang te wachten. Doordat we gebruik maken van onze speciale MSC Yacht Club boordkaart (of je armband) krijg je bij de liften aan de voorkant van het schip, voorrang. Eén van de vier liften is gereserveerd voor ons. De liften zijn trouwens behoorlijk efficiënt. Je drukt niet meer traditioneel op een knop om de liften te roepen, maar je kiest direct voordat je de liften instapt, de juiste etage. In de lift zelf kan je geen keuze meer maken, maar weet deze precies wat je ingedrukt had.

Onze buikjes rammelen en we besluiten wat te gaan eten bij het zwembad van de MSC Yacht Club. De MSC Yacht Club Grill & Bar biedt daar de hele dag versnaperingen aan, afhankelijk van het moment van de dag.

Het zwembad lonkt naar ons 🙂 en de rest van de middag vermaken we ons dan ook in de zwembaden. Na een paar plonsjes van de kleine cruisereiziger in het zoute MSC Yacht Club zwembad, begeven we ons naar het meer geschikte kinderspeelbad, het Forest Aquaventure Park. Het water is daar maximaal 50/60 cm diep. Ideaal voor de kids.  Er zijn ontzettend veel leuke waterspuiten, glijbanen en andere waterverrassingen. Ik kijk met veel belangstelling naar de waterglijbanen en de zipline. Die ga ik deze week zeker eens uitproberen.

Officersparade

De MSC Seaview vertrekt op 18:00 vanuit La Spezia. We genieten van het mooie uitzicht op de stad en op de vissers die in de baai nog bezig zijn. In de avond maken we ons rustig klaar in onze Deluxe Suite voor de Welkomstcocktail bij het atrium. Het atrium is met stip dé ontmoetingsplek op de MSC Seaview. Veel activiteiten in de avond spelen zich hier af rondom de prachtige trappen, ingelegd met Swarovski kristallen.  Wij nemen een cocktail en proosten op de 2e prachtige dag!

In het restaurant van de MSC Yacht Club worden we hartelijk verwelkomd door de obers. Het voelt nu al als thuis 🙂 Na de keuze uit het menu komen de gerechten snel. Voor kinderen zijn er overigens aparte kindermenukaarten met voor hen geschikte gerechten. Denk aan pizza, pasta, kip, broodje knakworst/hamburger met frietjes of risotto. De pasta is nu al favoriet.

Na het diner begeven we ons wederom naar het Atrium voor de Officers Parade waarbij alle officieren worden voorgesteld aan de passagiers. Daarbij zien we ook kapitein Giuseppe Galano voor het eerst op het podium.

Lees alle dagen:

MSC Yacht Club cruises op de MSC Seaview zijn verkrijgbaar bij

Cruise Online Sunweb

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger