Livorno (Florence en Pisa)

Terug naar BestemmingenItalië

Aanlegplaats

Cruiseschepen leggen aan in het industriële havengebied van Livorno.

Afstand naar stad

Vanuit Livorno is geheel Toscane te bereiken. Pisa en Florence kunnen met de trein (Trenitalia)  bereikt worden. Naar het station van Livorno (Livorno Centrale) kom je gemakkelijk met een taxi (ca. 20 euro). Eventueel kan je ook met een pendelbus van de haven naar het busstation in Livorno en daarna met de plaatselijke bus naar het treinstation.

Met de trein is het een kwartier naar Pisa (enkele euro’s) en een anderhalf uur tot twee uur naar Florence (8 euro enkele reis), naar station Firenze Statione Centrale di S. Maria Novella.

Er is ook een goede busverbinding vanaf Livorno naar o.a. Pisa, Sienna en Florence door een lokale busvervoerder.

 

Bezienswaardigheden/excursies

Pisa is vooral beroemd vanwege de scheve toren van Pisa. Deze staat op het Campo dei Miracoli samen met de Duomo Maria Assunta (de dom van Pisa), het Baptisterium (doopkerk), en het Camposanto (een ommuurde begraafplaats). Het was oorspronkelijk de bedoeling een nette verticale toren te bouwen, maar kort na het begin van de bouw in augustus 1173 begon de toren al over te hellen. Doordat men loodrecht verder bouwde, is de toren niet alleen scheef maar ook krom.  De stad Pisa is aardig om door heen te wandelen, het heeft ook een universiteit met een bijbehorende botanische tuin die ’s ochtends op werkdagen geopend is.

Florence (Firenze) is een goed te lopen redelijk compacte stad. Als toerist kan je in een dag de stad rond (exclusief museumbezoeken!). Het is de bakermat van de renaissance en daarmee een van de bekendste cultuursteden van Europa. Nergens anders in Italië bevinden zich zoveel gebouwen en kunstwerken uit deze periode. Niet te missen zij het Baptisterium en de Duomo Sta. Maria del Fiore (de dom). Bezoek ook de Ponte Vecchio, die is gebouwd in 1345, een oude brug met huizen en winkeltjes. Wat de Ponte Vecchio uniek maakt, is de gang die boven de winkeltjes loopt. Bereid een bezoek aan deze stad vooral goed voor.

Kijk welke cruiseschepen naar Livorno gaan:

Heb je vragen over deze bestemming? Laat je reactie hieronder achter of mail naar info@cruisereiziger.nl

Bron: o.a. Wikipedia

Eén gedachte over “Livorno (Florence en Pisa)

  • 20 juli 2012 om 01:52
    Permalink

    Is it possible to rent à car near the cruiseterminal?
    Wbr
    À. De Groot

Reacties zijn gesloten.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.

Als dank ontvang je een cadeau! 

Je krijgt de digitale cruisekalenders 2019  van Amsterdam, IJmuiden en Rotterdam.​