Cruisereiziger
Herstart

Norwegian Cruise Line viert terugkeer Norwegian Epic en Norwegian Getaway

Norwegian Cruise Line markeert een nieuwe mijlpaal in haar Great Cruise Comeback met de terugkeer van Norwegian Epic en Norwegian Getaway in de Middellandse Zee. Een derde van NCL’s 17 schepen tellende vloot is nu weer in de vaart genomen en verwelkomt gasten wederom aan boord na de meer dan 500 dagen durende stillegging van het bedrijf.

Norwegian Epic, het vierde schip van de cruisemaatschappij dat weer in de vaart komt, heeft met succes haar eerste cruise voltooid naar havens in Spanje en Italië vanuit Barcelona. Tijdens de 7-daagse reis bezocht Norwegian Epic de steden Livorno, Civitavecchia (voor Rome), Napels, Cagliari (Sardinië) en Palma (Mallorca).

Vernieuwde The Haven

NCL debuteerde met een geheel nieuwe The Haven by Norwegian aan boord van Norwegian Epic, na een uitgebreide renovatie in Marseille, Frankrijk eind 2020. Norwegian Epic was de eerste in de vloot die in 2010 het key-card access ship-within-a-ship concept introduceerde, compleet met privé voorzieningen, speciale diensten en de meest luxueuze accommodaties aan boord. De recente renovatie resulteerde in 75 vernieuwde en opgewaardeerde suites. Bovendien zijn ruimtes nieuw ontworpen, waaronder The Haven Restaurant en The Haven Courtyard Pool en Sundeck. Norwegian Epic beschikt daarmee over één van de grootste The Haven ruimtes in de NCL vloot.

“Het was fantastisch om te zien hoe onze Great Cruise Comeback zich de afgelopen drie maanden ontvouwde, met de terugkeer van een derde van onze vloot voor onvergetelijke vakantie ervaringen”, aldus Harry Sommer, President and Chief Executive Officer van Norwegian Cruise Line. “De hereniging met onze families aan boord en het verwelkomen van onze gasten brengt enorm veel blijdschap met zich mee. Daarnaast is de mogelijkheid om terug te keren naar een van onze meest populaire thuishavens in Europa, met de debuutpresentatie van de onlangs gerenoveerde The Haven by Norwegian™ aan boord van Norwegian Epic, een bewijs van onze niet aflatende toewijding aan buitengewone kwaliteit en het verhogen van de uitmuntende standaard in onze vloot.”

Norwegian Getaway

Ondertussen startte Norwegian Getaway aan haar eerste reis vanuit Rome (Civitavecchia). Tot 25 oktober zal ze een mix van 10- en 11-daagse routes naar de Griekse Eilanden varen, waarbij Dubrovnik, Corfu, Katakolon – NCL’s nieuwste inschepingshaven gelegen op het schiereiland Peloponnesos –, Santorini, Mykonos, Napels en Livorno (Florence/Pisa) worden aangedaan. Met maximaal 13 uur in elke haven en niet meer dan twee dagen op zee, brengen gasten hun reis door met het verkennen van oude ruïnes en middeleeuwse architectuur of genieten ze van de verscheidenheid van de beroemde keuken van de regio.

“We bevestigen onze langdurige samenwerking met NCL en zijn blij dat we Norwegian Epic en Norwegian Getaway deze maand opnieuw in de haven van Civitavecchia mogen verwelkomen en dat beide schepen voor het eerst in bijna twee jaar aan hun reis vanaf onze kusten beginnen,” zegt Pino Musolino, President and Chief Executive Officer van Port System Authority of the Central Northern Tyrrhenian Sea. “De cruise-industrie is een belangrijke bouwsteen voor ons land en onze regio en draagt jaarlijks meer dan €400 miljoen bij aan de economy van Civitavecchia en faciliteert meer dan 1.800 banen. Als zodanig kunnen we niet enthousiaster zijn om zowel de bemanning als de gasten van NCL terug te verwelkomen en we kijken ernaar uit om opnieuw nauw samen te werken met het NCL-team.”

Veiligheid

Na een stillegging van meer dan 500 dagen, hervatte NCL op 25 juli 2021 haar cruiseoperaties met Norwegian Jade, die zevendaagse routes naar de Griekse eilanden lanceert. De herschikking van de gehele vloot van het bedrijf zet de rederij voort in samenwerking met lokale overheden. Protocollen van het Sail Safe gezondheids- en veiligheidsprogramma zijn hierin leidend. Dit initiatief heeft als hoeksteen dat de alle bemanningsleden en gasten volledig gevaccineerd moeten zijn om aan boord te gaan voor cruises tot 31 december 2021. Gasten mogen dan wel zelfstandig havens ontdekken.

In samenwerking met de toonaangevende deskundigen van de SailSAFE Global Health and Wellness Council evalueert NCL de protocollen regelmatig en waar nodig past ze deze aan. Hierbij worden wetenschappelijk onderbouwde beslissingen genomen ter bescherming van gasten, bemanning en de bestemmingen die NCL aandoet. Naarmate de protocollen zich ontwikkelen en aanvullende informatie beschikbaar komt, worden updates gepubliceerd op www.ncl.com.

Nieuwsgierig naar de Norwegian Epic of de Norwegian Getaway? Kijk zeker bij:

Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)