Holland America Line’s Rotterdam gearriveerd op ankerplaats Scheveningen

Het nieuwe cruiseschip van Holland America, Rotterdam, is dinsdagochtend gearriveerd op de ankerplaats van Scheveningen. Het voegde zich bij een ander schip uit de vloot, Oosterdam, die daar al geruime tijd ligt in afwachting op haar herstart.

Het derde schip in de Pinnacle-klasse, het zusterschip van de Koningsdam en Nieuw Statendam, was afkomstig uit IJmuiden waar het 4 dagen verbleef. Daar gingen een paar honderd bemanningsleden aan boord om het schip gereed te maken voor haar eerste passagiers.

De komende weken zal worden gebruikt om de nieuwe bemanningsleden in te werken in o.a. de veiligheidsprocedures en de gezondheidsregels die van toepassing zijn in verband met Covid-19. Dit zal volgens kapitein Timmers zowel op de ankerplaats in Scheveningen als in de Alexiahaven in Rotterdam plaatsvinden.

Op zondag 17 oktober 2021 wordt de Rotterdam in Amsterdam verwacht waarvandaan op woensdag 20 oktober 2021 (vooralsnog) de eerste afvaart staat gepland. Het betreft een trans-Atlantische oversteek naar Fort Lauderdale, Florida. Daarvandaan zal het schip haar
eerste seizoen in het Caribisch gebied beginnen.

Wil jij weer met Holland America Line varen? Vraag een gratis offerte aan bij:

ANWB Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel Stip TUI

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!

2 thoughts on “Holland America Line’s Rotterdam gearriveerd op ankerplaats Scheveningen

  • 18 september 2021 om 20:53
    Permalink

    waar en door wie en wanneer wordt de Rotterdam 7 gedoopt ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ?

  • 21 september 2021 om 20:28
    Permalink

    Ik vermoed 15 oktober a s Rotterdam door koningin maxima vr gr.

Reacties zijn gesloten.