Cruisereiziger
AccommodatieMaidentrip

Seven Seas Grandeur’s suites en eerste afvaarten onthuld

Regent Seven Seas Cruises heeft het ontwerp onthuld voor haar nieuwste schip Seven Seas Grandeur, waaronder alle 15 suitecategorieën, van de Regent Suite – met opnieuw ontworpen ruimte “The Parlor” – tot de Veranda Suite. Daarnaast zijn de nieuwe ontwerpen van restaurants Prime 7 en Chartreuse, en een vernieuwde Observatie Lounge bekendgemaakt.

Ook werd aangekondigd dat het schip haar openingsseizoen zal beginnen in november 2023, met 17 cruises in het Caribisch gebied en de Middellandse Zee, plus 2 trans-Atlantische overtochten, alle variërend van 7 tot 16 nachten in lengte.

Openingsseizoen Seven Seas Grandeur

Reserveringen voor het openingsseizoen van Seven Seas Grandeur gaan in de verkoop op 22 september 2021, waarbij de cruisemaatschappij positief kijkt naar een mogelijke vijfde record brekende lancering binnen een jaar, na de successen van haar 2024 World Cruise en 2023-2024 Voyage Collection.

“Na de recente onthulling van het adembenemende Compass Rose restaurant van Seven Seas Grandeur, dat zeer goed werd ontvangen, zijn we verheugd om nog meer kenmerken te onthullen van het nieuwste lid van ‘s werelds meest luxueuze vloot,” aldus Jason Montague, president en chief executive officer, Regent Seven Seas Cruises. “In iets meer dan twee korte jaren zullen luxereizigers nog meer schipkeuze hebben om de wereld te verkennen, terwijl ze kunnen genieten van de ongeëvenaarde Regent ervaring, te beginnen met een prachtige selectie van Caribische en Middellandse Zee cruises. Ik ben er zeker van dat de routes enorm populair zullen zijn wanneer deze binnenkort in de verkoop gaan.”

Luxe aan boord

Seven Seas Grandeur zal slechts 750 passagiers ontvangen en heeft een bruto-tonnage van 55.500. Ze is een zusterschip van Seven Seas Explorer en Seven Seas Splendor. Seven Seas Grandeur zal volgens de rederij de hoogste standaard van service bieden die te vinden is op de gehele Regent vloot. Ook zal zij passagiers voorzien van alle denkbare luxe, waaronder onbeperkte gratis excursies aan wal, gastronomische gerechten in een reeks specialiteitenrestaurants, premium drankjes op het hele schip, entertainment, onbeperkte internettoegang, gratis Valet Laundry, vooraf betaalde fooien en hotelarrangementen voor een nacht voorafgaand aan de cruise voor passagiers die verblijven in suites van Concierge-niveau en hoger.

Gloednieuwe ontwerpen

Voor het nieuwe schip Seven Seas Grandeur heeft Regent Seven Seas Cruises Studio DADO, specialist op het gebied van boetiek cruising en hospitality interieurdesign gevraagd om het luxeniveau aan boord opnieuw vorm te geven.

“Een canvas zoals Seven Seas Grandeur is de droom van elke ontwerper,” zegt Yohandel Ruiz, oprichter van Studio DADO. “Het niveau van luxe dat nodig is, vereist dat we elk detail dat de veeleisende Regent-gast zal ervaren, overwegen en perfectioneren. Niet alleen is de functionaliteit van elke individuele ruimte van het grootste belang, of het nu gaat om het genieten van een verfijnde maaltijd of het achteroverleunen op een pluche matras voor een herstellende nachtrust na een dag van verkennen, maar ook de fijnste materialen moeten in perfecte harmonie werken, van texturen tot kleurschakeringen. Het is een uitdaging om van te genieten.”

De Regent Suite

De Regent Suite straalt één en al luxe uit, van de hoogste kwaliteit textiel tot hand geselecteerd meubilair. Nieuw in de Regent Suite is een met glas afgesloten parlor, versierd met twee chaise lounges.

De suite van 413 M2, die uitkijkt op de boeg van het schip, bevat twee ruime slaapkamers, twee en een half marmeren en stenen gedetailleerde badkamers, een woonkamer met gepersonaliseerde bar set-up, een eetkamer en een privé-spa – met onbeperkte gratis behandelingen, sauna, stoombad en whirlpool.

Karakteristieke suites

Van de eigentijdse, maar tijdloze Master Suite, tot de uitgestrekte Seven Seas Suite, Seven Seas Grandeur’s karakteristieke suites worden alleen nog overtroffen door de Regent Suite in termen van luxe en weelde. Alle suites bieden het hoogste niveau van service, inclusief individuele butlerservice.

Master Suite
Met een oppervlakte tot wel 196 M2 biedt de Master Suite twee ruime slaapkamers, twee marmeren en stenen gedetailleerde badkamers en tot 93 M2 aan balkonruimte. In totaal zijn er vier Master Suites aan boord.

Grand Suite
De chique Grand Suite heeft 170 M2 aan oppervlakte. Het is ingericht met lagen van warme tinten en walnoot accenten. Er zijn 8 Grand Suites aan boord. Elk heeft een grote slaapkamer en twee badkamers.

Grandeur Suite
Er zijn 16 Grandeur Suites aan boord. Natuurlijke tinten en rijke texturen complementeren de tot 85 M2 grote suite die bestaat uit een woonkamer, slaapkamer en anderhalve badkamer.

Seven Seas Suite
De Seven Seas Suite bevat een ruime slaapkamer, marmeren badkamer en woonkamer. Er zijn 4 van deze suites van 76 M2 aan boord, allen met 22 M2 aan balkonruimte.

Ruime suites
De meest ruime suites van Seven Seas Grandeur bestaan uit de Penthouse Suite, Concierge Suite en Superior Suite. Alle suites zijn voorzien van onder andere luxe badzeep en lotions en een gepersonaliseerde minibar.

Penthouse Suite
Koele groenblauwe accenten tussen warmere tinten moeten voor een fris gevoel zorgen in de 55 Penthouse Suites aan boord, die tot 60 M2 groot zijn met balkonruimte van maximaal 18 M2. Ze beschikken over een apart zitgedeelte naast de slaapkamer. Faciliteiten die de Penthouse Suite onderscheiden van de andere ruime suites zijn onder andere toegewijde butlerservice, dagelijkse canapés, en in-suite Windows tablets en Bose Bluetooth Speakers.

Concierge Suite
Passagiers in een van de tot 43 M2 grote Concierge Suites van Seven Seas Grandeur kunnen genieten van steeds wisselend oceaanzicht met het op maat gemaakte Elite Slumber bed tegenover het grote privébalkon. Ze profiteren ook van een gratis hotelpakket voorafgaand aan de cruise op alle reizen.

Superior Suite
De Superior Suites van Seven Seas Grandeur bieden tot 43 M2 aan luxe en zijn compleet met ruime inloopkast en een marmeren badkamer.

Deluxe Veranda en Veranda Suites
Deze suites op instapniveau hebben een luxe oppervlakte tot 34 M2, waarvan tot wel 10 M2 aan balkonruimte, en behoren tot de ruimste in hun klasse. De esthetische normen zijn nieuw leven ingeblazen met zachtroze en gedempte tinten.

Nieuwe afbeeldingen eetgelegenheden
Na de reeds onthulde, vernieuwde ontwerp van Compass Rose heeft Regent nu ook de nieuwe afbeeldingen onthuld voor nog twee bijzondere eetgelegenheden – het steakhouse Prime 7 en Franse Chartreuse – vertellen het verhaal van de nostalgische ontwerpinspiraties van de restaurants, van het Parijs uit 1925 en de Art Deco-beweging, tot de romantiek van New York rond de eeuwwisseling.

Observation Lounge

Het nieuwe ontwerp van de  Observation Lounge bevat rustige zithoeken met uitzicht op zee. Eyecatcher is de op art nouveau geïnspireerde kristallen kroonluchter.

Seven Seas Grandeur’s inaugurele cruises

Op 25 november 2023 is de eerste afvaart van Seven Seas Grandeur, een trans-Atlantische oversteek van 14 nachten van Barcelona, Spanje naar Miami, Florida. Onderweg worden onder andere Sevilla (Cadiz), Spanje; Funchal (Madeira), Portugal; en Bermuda bezocht.

Vanuit Miami verkent het schip de westelijke Caraïben op een 7-nachten durende cruise, inclusief een stop op het privé-eiland van de cruisemaatschappij, Harvest Caye, Belize. De feestdagen in december worden dan voornamelijk besteed aan het verkennen van Midden-Amerika, waar na een doortocht van het Panamakanaal, havens in Costa Rica, Nicaragua, Guatemala en Mexico worden aangedaan. De 16-nachten durende cruise eindigt in Los Angeles, Californië. Eerste Kerstdag wordt doorgebracht in Cartagena, Colombia en nieuwjaarsdag in Acapulco, Mexico.

Op 8 januari 2024 vaart, Seven Seas Grandeur in 16 nachten terug naar Miami via Midden-Amerika en het Panamakanaal, in omgekeerde volgorde ten opzichte van de vorige reis. Een 10-nachten durende reis die start op 26 januari biedt de mogelijkheid om de westelijke Caribbean verder te verkennen, inclusief Mexico’s Costa Maya en Cozumel, en Roatan, Honduras plus Key West, Florida en andere zonbestemmingen.

De Oostelijke Caraïben lonken vervolgens en geven passagiers de kans om te ontspannen op de eilanden Aruba, Curaçao en Bonaire op een 12-nachten durende reis, die op 5 februari vertrekt. Tussen 17 februari en 25 maart zijn er nog 2 West-Caribische en 2 Oost-Caribische cruises, alle 7 tot 10 nachten en rondvaarten vanuit Miami, waarna Seven Seas Grandeur naar New York vaart. Op haar 16-nachten durende reis naar de Big Apple, maakt het schip verschillende stops bij een aantal Caribische locaties, zoals Castries, St. Lucia en San Juan, Puerto Rico, evenals Charleston, South Carolina.

Europa

Op haar tweede trans-Atlantische cruise, dit keer voor 14 nachten en met vertrek uit New York op 10 april, ontdekt het schip de Azoren maar ook Valencia, Cartagena en Barcelona in Spanje.

Vanuit Barcelona begint Seven Seas Grandeur’s eerste Middellandse Zee seizoen met twee afvaarten van elk 7 nachten van en naar Rome, Italië op respectievelijk 24 april en 1 mei. De cruises bieden duidelijk verschillende ervaringen van de regio. De eerste route verkent de Franse Rivièra met een overnachting in Monte Carlo, Monaco, terwijl de tweede passagiers de kans biedt om zich onder te dompelen in de eilandbestemmingen van Sicilië, Italië en Valetta, Malta.

Een langere cruise van 12 nachten op 8 mei verkent de klassieke cruisehavens van Frankrijk en de westkust van Italië voordat ze rond “de laars” vaart en onderweg stopt in Montenegro en Kroatië. Dit luidt de aandacht voor het oostelijke Middellandse Zeegebied in, het schip zal namelijk vanaf 20 mei tot 1 juli drie routes van 10 nachten en één cruise van 12 nachten varen. De eerste met vertrek vanuit Venetië en de rest vanuit Athene, Griekenland of Istanbul, Turkije. Van de vier reizen hebben er drie een overnachting in Istanbul, Turkije en één biedt een verblijf van twee nachten in Jeruzalem, Israël. Alle vier de reizen doen de Griekse eilanden aan.

Wil jij weer cruisen met Regent Seven Seas Cruises? Vraag een gratis offerte aan bij:

Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen

 

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!