Cruisereiziger
BestemmingenHygiene

Reisadvies voor Italië van Ministerie van Buitenlandse Zaken

Update 26/2: Ook voor de Italiaanse provincie Liguria geldt een waarschuwing.

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een reisadvies afgegeven voor Italië, dat ook impact heeft op (inschepings)havens voor cruises. Het laatste nieuws (26/2) is dat er voor het overgrote deel van de havens een risico is.  Voor Genua, Savona, Civitavecchia en Venetië gelden veiligheidsrisico’s. Dat geldt niet voor in Noord-Italië bijvoorbeeld Livorno en Triëst.

Het ministerie meldt: “De Italiaanse overheid heeft op 24 februari 2020 aanvullende maatregelen genomen. In het noorden van Italië, in de provincie Lombardije, geldt op dit moment een in- en uitreisverbod voor de volgende gemeenten: Casalpusterlengo, Codogno, Castiglione d’Adda, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo en San Fiorano. Reis niet naar deze gemeenten. Reis in de provincie Padova niet naar de gemeente: Vo` Euganeo. De toegangswegen worden gecontroleerd. In bepaalde gebieden zijn grote publieke evenementen afgelast en openbare instellingen (zoals musea maar ook scholen en universiteiten) tijdelijk gesloten. Er kunnen nieuwe ontwikkelingen zijn. Informeer u voor u gaat reizen over de situatie op uw plek van bestemming. Volg de instructie van de lokale autoriteiten op.”

Geel gebied

Het ministerie van Buitenlandse Zaken meldt over het gele gearceerde gebied:

“In de provincies Liguria (per 26/2), Lombardije, Piemonte, Emilia-Romagna, Veneto, Sud -Tirol en Lazio nemen de lokale autoriteiten maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Volg de adviezen van het Landelijk Coordinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op. Raadpleeg een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt. Voor meer informatie zie https://www.rivm.nl/coronavirus/nieuw-coronavirus-in-China.

Informatie van de Italiaanse overheid kunt u vinden op de website van het Italiaanse Ministerie van Volksgezondheid (Ministero della Salute) of via telefoonnummer 1500 van het Ministerie van Volksgezondheid. Verdere informatie kunt u ook vinden op het Engelstalige deel van de website Protezione Civiele op http://www.protezionecivile.gov.it/home

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

One thought on “Reisadvies voor Italië van Ministerie van Buitenlandse Zaken

 • Het ministerie van Buienlandse zaken neem ik niet serieus meer , gisteren stond dit in de krant:
  https://www.nu.nl/coronavirus/6033275/rivm-nog-geen-reden-tot-paniek-voor-toeristen-om-coronavirus.html?redirect=1

  Het ministerie van buitenlandse zaken geeft voor singapore nog steeds code groen, terwijl de autoriteiten van Singapore a 14 dagen code oranje heeft.

  Je mag er wel naar toe reizen, en alles oplopen, maar iedereen die weet dat je daar bent geweest zal jouw ontlopen. Dus beter vrijwillige ophokplicht net zo als de kippen nu.
  RIVM en BZ werkt weer lekker langs elkaar

  Gr Rene

Reacties zijn gesloten.

Cruisereiziger