LNG blok van AIDAcosma van Rostock naar Papenburg

Het bouwblok met daarin het LNG gedeelte van de AIDAcosma is maandagmorgen aan haar reis begonnen vanuit Rostock naar de werf in Papenburg. Het FERU blok, Floating Engine Unit, is gebouwd op de Neptun Werft in Rostock-Warnemünde. Doordat de AIDAcosma verder gebouwd wordt bij de Meyer Werft in Papenburg, gaat het blok over het water daar naar toe. Naar verwachting arriveert het blok op 1 maart in Papenburg. Het gevaarte is 140 meter lang, 42 meter breed en vier dekken hoog. Het blok omvat vier Dual-Fuel motoren en de drie LNG tanks voor in totaal 3.550 kubieke meter vloeibaar gas.

De AIDAcosma wordt het tweede schip, na de AIDAnova, van rederij AIDA Cruises dat op LNG zal gaan varen. Intussen is de rederij verdere maatregelen aan het nemen op de andere schepen om duurzamer te cruisen. Zo ontvangt de AIDAperla dit jaar grote batterijpacks en starten proeven in 2021 met brandstofcellen op de al duurzame AIDAnova. In 2023 komt het derde LNG schip voor AIDA Cruises.

Eerste seizoen

Het eerste seizoen van de AIDAcosma start in mei 2021. Ze zal tot oktober vanaf Kiel wekelijks of naar de Noorse Fjorden varen of richting de Baltische Staten aan de Oostzee. In haar eerste winterseizoen verplaatst de AIDAcosma zich naar het Midden-Oosten. Alle cruises zijn inmiddels boekbaar.

Ook zin in een duurzame cruise?

Vanaf €695 is deze al boekbaar:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelStipTUITravel Store

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)