Norwegian Encore aangekomen in Eemshaven na Eemstocht

Het toekomstige nieuwe cruiseschip van Norwegian Cruise Line, Norwegian Encore, is dinsdagavond aangekomen bij de Nederlandse Eemshaven. Het schip (167.800 brutoton) begon maandagavond in Papenburg vanaf de scheepswerf van Meyer Werft de tocht over de Eems. Het werd door sleepboten achterstevoren getrokken. De Duitse politie hield in verband met mogelijke protesten een oogje in het zeil.

De verschillende passages werden volgens planning genomen, waardoor het laatste schip in de Breakaway Plus klasse zich aan het begin van de avond meldde voor de Nederlandse kust. Daar werden al de eerste testen uitgevoerd. De komende dagen zullen er meer technische en nautische testen plaatsvinden op de Noordzee voordat het eind oktober in Bremerhaven opgeleverd wordt.

Cruises met de nieuwe Norwegian Encore zijn boekbaar bij:

Captain CruiseCruisereizenCruisetravelCruisewinkelDreamlinesKras.nlStipTUIZeetours

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.