Cruisereiziger
Persoonlijke blogSchip-in-een-schip conceptSuiteVoorbereiding

10 redenen waarom je de MSC Yacht Club boekt bij MSC Cruises

Recent kregen wij de gelegenheid om een week lang de privileges te ervaren in de luxe MSC Yacht Club aan boord van de MSC Seaview tijdens een Middellandse Zee cruise. Dit schip-in-een-schip concept van MSC Cruises debuteerde in 2008 op de MSC Fantasia. Vanwege het daverende succes werd dit exclusieve gedeelte daarna ook opgenomen op de MSC Splendida, MSC Divina en MSC Preziosa, gevolgd door grotere versies op de nieuwbouwschepen MSC Meraviglia, MSC Seaside, MSC Seaview en MSC Bellissima en de binnenkort debuterende MSC Grandiosa.

Wij, Miriam, Marco en onze kleine cruisereiziger, verbleven net als 200 andere gasten in een van de 88 luxe suites in een exclusief gedeelte dat zich uitstrekt over 3 dekken aan de voorkant van het schip. Het werd de meest luxueuze cruise die we als gezin hebben mogen beleven. Wat maakte het allemaal zo bijzonder en is de MSC Yacht Club een toegevoegde waarde voor je volgende cruise? In dit artikel bespreken we de 10 voordelen die wij hebben ondervonden van het cruisen in de MSC Yacht Club van de MSC Seaview.

1. Voorrang bij inscheping en ontscheping

De MSC Yacht Club ervaring begint al als we met de taxi arriveren voor de cruiseterminal van Genua. Kruiers spotten gelijk de MSC Yacht Club tekens op onze bagagelabels en nemen ze van ons over. Een butler snelt naar ons toe en begeleidt ons over de rode loper naar een apart luxe ingericht gedeelte van de terminal. We geven onze documenten af en mogen in een aangrenzende lounge onder het genot van een hapje en drankje ontspannen totdat men ons heeft ingecheckt.

We hebben ons drankje nog nauwelijks op of een butler begeleidt ons letterlijk langs de lange wachtrijen het schip op en rechtstreeks naar onze Deluxe Suite waar een korte rondleiding volgt. Ondertussen zijn ook onze koffers al gearriveerd. De rest van de passagiers zullen daar waarschijnlijk nog even een paar uur op moeten wachten. Deze voorrangsbehandeling blijft niet bij de eerste dag. We zijn ook de eerste die ontschepen bij excursies, tenders en bij het vertrek op de laatste dag.

Uit eigen ervaring kunnen we inmiddels zeggen dat een licht ongemakkelijk gevoel bij een voorrangsbehandeling razendsnel verdwijnt. Dat merken we op de voorlaatste dag als we op de kade in Toulon de MSC Yacht Club butler missen en we ‘old-scool’ in de lange wachtrij staan voor de tender terug naar het schip. We lachen er hartelijk om. Alvast weer even wennen aan het normale leventje dat straks weer begint.

2. Butler service

Ja, je hebt het goed gelezen. In de MSC Yacht Club wordt je in de watten gelegd door butlers. Iedereen krijgt een butler toegewezen voor de gehele cruise. Onze steun en toeverlaat was Rosa. Zij stelde alles in het werk om ons de beste cruise ooit te bezorgen. Ze werd daarbij ondersteund door hutsteward Putu en hoofdbutler Kamil.

Bij Rosa konden we letterlijk dag en nacht met al onze vragen terecht. Reserveringen voor de specialiteitenrestaurants Butchers Cut en Teppanyaki, een afspraak bij de Spa, informatie over de nieuwe bestemming Toulon maar ook persoonlijke begeleiding naar de tenders, Rosa regelde het voor ons en altijd met een stralende lach, zelfs vroeg in de ochtend bij het brengen van de dagelijkse thee met broodjes.

De MSC Yacht Club beschikt ook over een conciërgedesk die altijd paraat staat om je te assisteren. Zij regelden o.a. in een mum van tijd voor ons een buggy voor de kleine cruisereiziger die we kosteloos konden lenen van de Kids Club. Een prima service, alhoewel we de voorkeur geven aan de persoonlijke touch van onze eigen butler.

3. Luxe hutten

De suites in de MSC Yacht Club zijn een stuk ruimer dan op de rest van het schip. Dat geldt ook voor onze prachtige Deluxe Suite met minimaal 27 vierkante meter waar we met z’n drieën een week in verblijven. De extra ruimte, ook op het balkon, is echt heerlijk, zeker met de levendige kleine cruisereiziger van de partij.

De hut beschikt over een comfortabel kingsize bed met Egyptische katoenen lakens, een traagschuim matras en ruime keuze aan kussens. Een open kast scheidt het slaapgedeelte van het woongedeelte dat is uitgerust met een bankje en tafeltje. Elke avond toverde hutsteward Putu het bankje om tot een bijna tweepersoonsbed voor onze spruit. Groot genoeg om zelfs overdwars te liggen. 🙂 Naar bed gaan was sowiewso een feestje met de dagelijkse chocolaatjes op de kussens.

Zowel het design als de inrichting van de suite is chiquer dan elders. Er is meer dan genoeg opbergruimte, de televisie is groter dan normaal, naast het bed bevindt zich een handige usb-poort en de badkamer heeft een regendouche. We maakten ook dankbaar gebruik van de andere MSC Yacht Club extra’s in de hut zoals het gratis premium internetpakket (tot 4GB) en de dagelijkse bezorging van de (geprinte) Telegraaf (zelfs op zaterdag een uitgebreide editie).

 

4. Eigen lift

De MSC Yacht Club bevindt zich op dek 16 t/m 19 aan de voorkant van het schip. Dit aparte gedeelte is het beste bereikbaar met de lift. Wij waren al gelijk fan van de exclusieve lift voor Yacht Club passagiers. Houdt je boordpas of MSC for Me armband onder het centrale bedieningspaneel voor de liften en kies de gewenste verdieping. De privé-lift brengt je vervolgens gelijk naar je bestemming. Een perfecte manier om snel je doel te bereiken en overvolle liften te ontlopen bijvoorbeeld na excursies. Natuurlijk is het ook gewoon nog mogelijk om de andere liften te pakken. In onderstaande video zie je hoe dit functioneert.

 

5. Toegang tot de Top Sail Lounge

Een van onze favoriete plekken op de MSC Seaview is de Top Sail Lounge, een speciale lounge voor Yacht Club passagiers. Het is gelegen op misschien wel de beste plek op het schip, op dek 16 aan de absolute voorkant. Het heeft zowel een binnen- als een buitenruimte. Vanuit de aangename sofa’s is het met een cocktail in de hand genieten van het exclusieve panoramische uitzicht via de schuine ramen.

De multifunctionele ruimte is ideaal voor een rustig begin in de ochtend met een snel ontbijt, om ‘s middags bij te komen van een excursie met een boek en in de avond voor een drankje voor het diner onder muzikale begeleiding door een pianist. De Top Sail Lounge is ook de plek voor Yacht Club passagiers als startpunt voor excursies, waar je direct een flesje water meekrijgt.

6. Privé-dineren

Naast een eigen lounge heeft de MSC Yacht Club ook een volledig toegewijd restaurant. De gerechten op het menu, dat dagelijks wisselt van thema, zijn zowel qua smaak als presentatie verfijnder dan in het hoofdrestaurant. Het zegt genoeg dat we 5 van de 7 avonden (naast een uitstapje naar de specialiteitenrestaurants Butcher’s Cut en Teppanyaki) hier hebben gedineerd.

Niet alleen de kwaliteit maar ook het intieme karakter sprak ons enorm aan. Omdat iedereen vaak dezelfde tafel kreeg toegewezen hadden we al snel een fijne band opgebouwd met zowel medepassagiers als obers. De obers waren gek op de kleine cruisereiziger, die genoot van de extra aandacht. De obers bleken niet alleen goede bediendes, maar ook ware kunstenaars met papier en servetten. 🙂

Een ander pluspunt vonden wij dat er niet met vaste dinertijden werd gewerkt. Je kan er binnenlopen wanneer je wilt. Zeker met kinderen is dat heel fijn. Het restaurant is elke dag op vaste tijden open voor ontbijt, lunch en diner.

7. Exclusief zwembadgedeelte

De meeste tijd brachten we tijdens onze cruise op de MSC Seaview door op het privé-zonnedek van de Yacht Club. Deze ligt aan de voorkant van dek 18. Het is tijdens zonnig weer heerlijk toeven bij het (zoutwater!) zwembad en de twee whirlpools. Ze zijn niet heel groot, maar voldoende om even lekker af te koelen. De grote ruimte komt op ons echt over als een oase van rust. Een uitgebreide zoektocht naar een ligbed is niet nodig, want er zijn er meer dan genoeg. Als je nog meer privacy wilt dan kan je een cabana huren voor een dag, maar daar hangt wel een flink prijskaartje aan.

De levendigheid komt met name van de aanwezige Grill en Bar. Bij de grill kan je de gehele dag terecht voor eten. Wij kwamen er met name in de ochtend voor een ontspannen ontbijt (bijvoorbeeld een ter plekke klaargemaakte omelet!), als we geen zin hadden in het drukke Market Place Buffet, en in de middag voor een lichte lunch (bijvoorbeeld pasta of een salade). Drankjes kan je bestellen bij de bar of bij een van de butlers die rondlopen.

8. Gratis drankjes

We hoefden ons de gehele week geen zorgen te maken over onze drankrekening, want alle drankjes binnen de Yacht Club waren inbegrepen. Een prettig idee, want je bestelt dan toch iets makkelijker een nieuwe cocktail. Het open-bar concept is dus van toepassing in de Top Sail lounge, het restaurant, bij de bar op het zonnedek maar ook in je suite. De suite beschikt namelijk over een gratis mini-bar die twee keer per dag wordt gevuld op basis van je wensen. Belangrijk om te weten is dat buiten de Yacht Club bestelde dranken ook inclusief zijn.

9. Gratis toegang tot de Thermal Suite

Een ander voordeel voor MSC Yacht Club passagiers is dat je gratis toegang hebt tot de Thermal Suite van de MSC Aurea Spa, ook aan de voorkant van het schip op dek 8. Je kan er onbeperkt genieten van een klein zwembad, verwarmde ligbaden, sauna’s en een heuse ‘snow room’.  Miriam probeerde alles uit en kwam als herboren terug. 🙂 In de MSC Aurea Spa kan je verder terecht voor een uitgebreide selectie aan gezondheids- en schoonheidsbehandelingen, waaronder aromatherapie en Balinese massages. Deze behandelingen zijn niet bij de prijs inbegrepen.

10. Het beste van twee werelden

De voor ons belangrijkste reden om voor de MSC Yacht Club van MSC Cruises te kiezen hebben we voor het laatst bewaard. Door het schip in een schip concept profiteer je van het beste van twee werelden. Aan de ene kant (letterlijk en figuurlijk) geniet je van de exclusiviteit en bovenstaande privileges van deze prive-club. Aan de andere kant heb je ook toegang tot de enorme hoeveelheid entertainment opties op de rest van het schip.

Je hebt zelf de keuze wanneer je waar voor kiest. Heb je zin om over het schip te tokkelen met de zipline of om te ontspannen met een gratis cocktail in de Top Sail lounge? Wil je je voor even Max Verstappen wanen in de F1-simulator of pak je een sauna in de Thermal Suite? Wat ons betreft de ideale combinatie voor een cruise, zeker voor actieve cruisereizigers of gezinnen met kinderen die ook van luxe houden. Dit is dan ook een absolute pre in vergelijking met ultraluxe cruiseschepen die deze mix van voorzieningen niet hebben.

MSC Yacht Club cruises op de MSC Seaview zijn verkrijgbaar bij:

Cruise Online Sunweb

 

Lees ook:

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger