Eerste cruiseschip The Ritz-Carlton Collection later opgeleverd

Het eerste cruiseschip van The Ritz-Carlton Yacht Collection zal 4 maanden later worden opgeleverd dan gepland. De nieuwe lanceerdatum staat nu gepland op 13 juni 2020. De vertraging zou volgens de nieuwe rederij te wijten zijn aan ‘extra uitdagingen’ met het voormalig management van de Spaanse scheepswerf Hijos de J. Barreras met betrekking tot oplevering en projectkosten. ‘Het nieuwe management van Hijos de J. Barreras en het management van The Ritz-Carlton Collection werken momenteel samen aan een langdurige oplossing voor de scheepswerf’, aldus de maatschappij in een verklaring.

Het 298-passagiers tellende schip debuteert nu in juni met een 8-daagse cruise van Barcelona naar Palma de Mallorca met diverse bestemmingen op de Balearen. Passagiers die getroffen zijn door de vertraging kunnen hun cruise omboeken naar andere geplande reizen van de rederij in 2020 of de net bekendgemaakte routes in 2021. Eventuele eerdere kortingen worden daarbij gerespecteerd. Tevens is het mogelijk om de volledige reissom terug te laten betalen inclusief eventuele gemaakte kosten voor vliegreizen en hotels.

De rederij heeft geen mededelingen gedaan of de ontstane problemen ook impact hebben op de geplande bouw van 2 andere schepen.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!