Princess Cruises onthult naam zesde Royal-klasse schip

De naam van het zesde cruiseschip van Princess Cruises in de Royal-klasse is bekend: Discovery Princess. De Amerikaanse rederij kondigde ook het grootste inaugurele lanceringsprogramma ooit aan met wereldwijde routes aan boord van de Discovery Princess naar Europa, het Caribisch gebied, Zuid-Amerika, Mexico en de kust van Californië voor het cruiseseizoen 2021/2022. Discovery Princess is het allereerste cruiseschip voor Princess Cruises dat haar thuisbasis krijgt in de westkust vanuit Los Angeles.

Het Princess MedallionClass-schip (143.700 brutoton, 3.660 passagiers) is momenteel in aanbouw op de scheepswerf van Fincantieri in het Italiaanse Monfalcone. Voor de constructie van de Discovery Princess wordt gebruik gemaakt van het verbeterde ontwerpplatform van de vorige Royal-klasse schepen van de rederij. De Discovery Princess maakt volgens planning op 3 november 2021 haar debuut op een 7-daagse Mediterrane en Egeïsche inaugurele cruise van Rome (Civitavecchia) naar Athene. De verkoop voor de eerste cruises start op 8 oktober 2019.

Het inaugurele seizoen van de Discovery Princess omvat 30 afvaarten met 21 unieke routes naar meer dan 50 bestemmingen in 23 landen. In de Middellandse Zee zijn er 8 verschillende opties, varend naar 19 bestemmingen in 8 landen. De cruises variëren in lengte van 7 tot 21 dagen. Gasten kunnen kiezen om in te schepen in Rome (Civitavecchia), Athene of Barcelona. Op diverse bestemmingen blijft men op geselecteerde routes tot laat in de avond waaronder Barcelona, Genua en Mykonos. De vertrekdata van de cruises zijn 3, 10, 17 en 24 november 2021.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!