Cruisereiziger
MaidentripReisverslag

Nieuw Statendam vertrokken voor haar maiden voyage

Het nieuwste cruiseschip van Holland America Line, Nieuw Statendam, is woensdagavond rond 18:30 uur (enige vertraging wegens laat aangeleverde goederen) uit Civitavecchia, nabij Rome, vertrokken voor haar maiden voyage. De eerste officiële cruise van het tweede cruiseschip uit de Pinnacle-klasse, met aan boord iets minder dan 2.650 passagiers, is gelijk een 15-daagse transatlantische oversteek naar haar thuishaven voor het winterseizoen Fort Lauderdale. Onderweg worden Cartagena (Spanje), Malaga (Spanje) en Funchal (Madeira) aangedaan.

Bij aankomst in het zonnige Florida gaat het van december 2018 tot april 2019 8-daagse cruises naar de Caribbean varen. Er zijn ook enkele cruises van vier, vijf of elf dagen. In de lente van 2019 keert het schip weer terug naar Europa om vanuit ons eigen Amsterdam (vanaf 5 mei 2019) een collectie van 7- en 14-daagse routes te gaan varen naar de Noorse Fjorden, de Oostzee, IJsland en de Noordkaap.

Cruisereiziger Marco vaart tijdens de eerste cruise tot Malaga mee en zal onderweg via de website, Facebook, Twitter en Instagram live verslag doen van alle (nieuwe) faciliteiten op het zusterschip van de Koningsdam.

Lees ook:

Wil jij in haar inaugurele jaar met de Nieuw Statendam varen? Cruises zijn o.a. boekbaar bij:

ANWB Captain Cruise Corendon CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI Zeetours

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons helpen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger