Cruisereiziger
Scheepsbezoek

Scheepsbezoek Caribbean Princess in Rotterdam: fris uit droogdok

Afgelopen vrijdag lag de Caribbean Princess in Rotterdam aangemeerd. Onlangs kwam het schip uit het droogdok in Freeport (Bahama’s). Tijdens deze droogdokperiode heeft het schip een uitgebreide renovatie van 8,2 miljoen dollar ondergaan met tal van nieuwe voorzieningen zoals restaurants en kinderclubs. In Rotterdam bezocht Cruisereiziger Miriam het vernieuwde schip.

De Caribbean Princess (2004) bracht iets meer dan 3000 passagiers naar Rotterdam. Ze varen mee op een cruise die op 20 april vertrokken is uit Southampton, voor deze zomer de thuishaven van de Caribbean Princess.

De renovatie van het schip is van de buitenkant al te zien. Het nieuwe kenmerkende Princess logo staat mooi op de boeg. Een aantal personeelsleden was de boeg alvast (of nog?) aan het bijwerken met wat verf.  De kenmerkende achterkant van deze klasse schepen, bleef bij de renovatie er bij dit schip op. Nachtclub Skywalkers zit op deze fantastische plek. Overdag is het heerlijk rustig mét een prachtig uitzicht. Maar ‘s avonds na 22:00 uur gaat de DJ daar los.

In de hutten kregen alle bedden nieuwe matrassen, de Princess Luxury bedden. De grootste vernieuwingen zijn echter doorgevoerd bij 87 hutten, die door verbindingshutten nu beter gebruikt kunnen worden door grotere families. Bovendien heeft de Caribbean Princess een nieuwe suite klasse ontvangen, de Club Class Mini-Suites, met de daarbij behorende extra’s zoals een eigen dinergedeelte, extra menu-items en voorrang bij in- en ontschepen.

Vernieuwd Culinair aanbod

De zichtbare vernieuwingen in de publieke ruimtes zijn vooral de vernieuwde restaurants en bars. Het buffetrestaurant, voortaan “World Fresh Marketplace” geheten, heeft een ware metamorfose ondergaan van donkere tafels en stoelen naar een frisse moderne ruimte met tal van gezonde opties. Handgemaakte sandwiches, regionale gerechten, soep en versbereide warme maaltijden.

‘s Avonds veranderen twee gedeelten van het World Fresh Marketplace in twee afzonderlijke restaurants; Steamers Seafood en Planks BBQ (beide voor een toeslag). Overdag mag je deze zitgedeelten gewoon gebruiken voor ontbijt en lunch.  Steamers Seafood biedt allerlei visgerechten aan zoals mosselen, garnalen, coquilles geserveerd als voor-, bij- en hoofdgerechten voor een kleine toeslag.Planks BBQ heeft op de menukaart allerlei favoriete Amerikaanse barbecuegerechten die geserveerd worden op planken, vandaar de naam van het restaurant.

Een ideale plek om een lekkere koffie, ijsje, milkshake (allemaal inclusief)  te nemen is voortaan Coffee & Cones. Een beschutte plek gelegen tussen de beide zwembaden om even bij te komen van de dag.

 

 

 

 

 

 

Princess Cruises was de eerste rederij met een groot filmscherm bij het zwembad onder de naam “Movies Under the Stars”. Tijdens het droogdok is er een gloednieuw scherm geplaatst bij het Calypso zwembad met de laatste technische ontwikkelingen voor een beter beeld en geluid. Bij het Neptune’s zwembad zijn de bars en restaurants geüpgraded. De bar heet voortaan The Mix met aan de ene zijde Salty Dog Grill voor frites en hamburgers, aan de andere zijde zorgt pizzeria Slice voor het stillen van de trek.

Kinderen en jeugd

De Caribbean Princess biedt drie volledig hernieuwde kinder- en jeugdruimtes in samenwerking met Discovery (Consumer Products). Elke leeftijdsgroep (The Treehouse voor 3-7 jaar, The Lodge voor 8-12 jaar en The Beachhouse voor 13-17 jaar) kan zo optimaal spelen en ontdekken.

De komende zomer vaart de Caribbean Princess 13-daagse cruises vanuit Southampton rondom Groot-Brittannië en Ierland. Voor meer informatie over boekingen en prijzen klik je hier.

Wil je meer foto’s zien van de Caribbean Princess? Klik dan door naar het foto-album of naar Youtube voor meer video’s.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

One thought on “Scheepsbezoek Caribbean Princess in Rotterdam: fris uit droogdok

  • Alweer zo’n varende (lelijke) flatgebouw, waarin de vormgeving functioneel is, maar niet meer aan een (normaal) schip doet denken!

Reacties zijn gesloten.