Cruisereiziger
BouwReisverslag

MSC Bellissima: totstandkoming van de “Beauty At Sea”

De MSC Bellissima is het tweede cruiseschip in de in de Meraviglia-klasse (Vista project) van MSC Cruises. We moesten even op het schip wachten, want tussen het 1e en 2e schip ligt anderhalf jaar. Haar zusje, de MSC Meraviglia werd op 3 juni 2017 opgeleverd.  De MSC Bellissima zal op 2 maart 2019 feestelijk gedoopt worden in Southampton door de wereldberoemde Italiaanse actrice Sophia Loren. Cruisereiziger Miriam doet van vrijdag 1 tot en met zondag 3 maart verslag van dit evenement én natuurlijk van het schip.

Snijden eerste staal

Eind november 2016 zag de MSC Bellissima het levenslicht. Op 30 november 2016 begonnen de bouwers van scheepswerf Chantiers de l’Atlantique in het Franse Saint Nazaire aan de constructie van de MSC Bellissima. Het eerste stuk staal werd gesneden en dat markeerde formeel de bouwstart. De MSC Bellissima is het vierde schip dat in twee jaar tijd wordt opgeleverd. Als eerste kwam in juni 2017 de MSC Meraviglia, daarna de MSC Seaside en MSC Seaview. MSC bouwt aan haar toekomst en zal tot en met 2026 dertien nieuwe schepen krijgen.

Muntceremonie en kiellegging

Een jaar later kwam de volgende mijpaal voor de MSC Bellissima: de traditionele muntceremonie en kiellegging op 15 november 2017. Twee herdenkingsmunten werden in één van de scheepsblokken geplaatst als een teken van zegen en geluk voor het schip en haar bemanning.  Het Italiaanse Bellissima betekent mooi en het schip zal dan ook bekendstaan als ‘Beauty At Sea’, ofwel schoonheid van de zee.  Voor het eerst in de geschiedenis van Saint-Nazaire worden overigens drie cruiseschepen van één cruiserederij gelijktijdig gebouwd op de scheepswerf; de MSC Bellissima, de MSC Grandiosa en MSC Virtuosa.

Tewaterlating

Op 14 juni 2018 was dan de echte geboorte van de Bellissima: voor het eerst werd water het droogdok ingelaten in Saint Nazaire. Altijd weer een spannend moment!  De afbouw kon echt gaan beginnen.

Zeetesten

Het duurde even voordat de MSC Bellissima haar eerste tocht op zee maakte. Eigenlijk nog niet zo heel erg lang geleden, op 19 december 2018, werd het schip klaar bevonden en mocht ze de zee op. Tijdens de proefvaart in de Golf van Biskaje bleef het schip vier dagen op zee terwijl talloze nautische en technische testen werden doorgevoerd. Met nog minder dan een maand te gaan tot haar debuut vertrok de MSC Bellissima in de nacht van zaterdag op zondag 2 februari voor haar korte tweede zeetest. Deze duurde slechts tot aan de zondagavond.  Zie onder drone-beelden van de eerste zeetest van de MSC Bellissima:

Overdracht

Na 2,5 jaar hard werken was de MSC Bellissima gereed voor de overdracht die op woensdag 28 februari 2019 plaatsvond. Na de vlaggenceremonie knipte doopmoeder Elena Aponte, de kleindochter van oprichter en voorzitter van de MSC Group Gianluigi Aponte, een lint door waardoor een champagnefles tegen de boeg kapot werd geslagen. Daarmee maakt het tweede cruiseschip in de Meraviglia-klasse officieel onderdeel uit van de vloot van de Italiaanse cruisemaatschappij.

Gereed voor doop

Vrijdagochtend 1 maart 2019 arriveerde de MSC Bellissima na een korte shakedown cruise vanaf de scheepswerf in Saint-Nazaire in haar eerste haven, Southampton. De Engelse havenstad is ook de plaats van handeling voor de doop zaterdagavond 2 maart 2019. In een grote tent op de kade zal een spectaculaire doopceremonie plaatsvinden met optredens van Cirque du Soleil, de band Chic en de Italiaanse tenor Andrea Bocelli en zijn zoon Matteo. Hoogtepunt is de officiële doop traditiegetrouw uitgevoerd door de Italiaanse actrice Sophia Loren.

Routes

De MSC Bellissima vertrekt na haar doop direct naar de Middellandse Zee waar ze 8-daagse cruises gaat varen. Deze cruises doen Napels, Messina, La Valletta, Barcelona, Marseille en Genua als bestemmingen aan. In november zet het 5.686 passagiers tellende schip koers naar de Emiraten voor haar winterseizoen 2019/2020.

Lees ook:

Wil je ook cruisen op de MSC Bellissima? Kijk eens bij:

Cruise Online Sunweb

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

2 gedachten over “MSC Bellissima: totstandkoming van de “Beauty At Sea”

  • Prachtig schip Miriam ook op zee.
    groetjes
    Jan

  • Hoi Jan,

    Zeker hoor! Ze doet haar naam eer aan 🙂

    groetjes Miriam

Reacties zijn gesloten.