MSC Cruises

De Italiaanse cruisemaatschappij MSC Cruises is de laatste jaren flink aan de weg aan het timmeren op de Europese cruisemarkt. De vloot bestaat uit een enkel ouder schip met een intieme gezellige sfeer en een groot aantal (gloed)nieuwe cruiseschepen met veel faciliteiten voor het hele gezin. MSC biedt mogelijkheden om in verschillende cruisehavens in- en te ontschepen.

MSC richt zich op families en dat blijkt met name op de aantrekkelijke kinderkortingen. Kinderen tot en met 17 jaar reizen gratis mee, exclusief de havengelden. MSC cruiseschepen hebben een mooi aanbod aan kinderclubs, van de allerkleinste baby’s (niet op elk schip) tot de oudere jeugd.

De gemiddelde passagier komt uit Europa en je zult dan ook relatief weinig Amerikaanse cruisepassagiers aantreffen. De sfeer op een MSC schip heeft een Italiaanse inslag, mede door de Italiaanse officieren. De communicatie wordt in een aantal talen gedaan: Italiaans, Frans, Spaans, Duits en in het Engels. Maar wees gerust, door de intercom hoor je alleen de broodnodige mededelingen.

De diners vinden plaats in twee vaste zittingen. Een vrije zitting is alleen beschikbaar voor hutten in de Aurea klasse (inclusief onder andere vele wellness-extra’s en drankpakket). Je vindt veel Italiaanse invloeden in de menu’s. De nieuwere schepen bieden ook een aantal andere restaurants aan waarvoor betaald moet worden.  Koffie, thee en water zijn op elk moment van de dag in het buffetrestaurant (geopend 20 uur per dag) verkrijgbaar.

Reportages

Miriam & Marco bezochten voor jou een aantal cruiseschepen: MSC Opera (reportage), MSC Poesia (reportage), MSC Bellissima (reportage), MSC Seaside (reportage), MSC Seaview (reportage),

en cruisten op de MSC Magnifica (reportage), MSC Splendida (reportage), MSC Meraviglia (reportage).

Cruises van MSC Cruises zijn boekbaar bij:

MSC CruisesCaptain CruiseCruiseReizen.nlCruise TravelCruisewinkelDreamlinesHCCKrasStipTUIZeetours

De vloot bestaat uit:

In aanbouw zijn


close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.

Als dank ontvang je een cadeau! 

Je krijgt de digitale cruisekalenders 2019  van Amsterdam, IJmuiden en Rotterdam.​