Cruisereiziger
Reisverslag

Dag 1: Miami love op de Norwegian Getaway

Vandaag was het zover. De Norwegian Getaway mocht haar gezicht laten zien aan de cruisewereld. Cruisereiziger mag mee om verslag te doen over het nieuwe prachtige schip dat het zusterschip is van de Norwegian Breakaway. De Getaway gaat na het bezoek aan Rotterdam en Southampton de oversteek maken naar Amerika om daar vanuit Miami te gaan varen. Daarmee is het cruiseschip het grootste schip dat daar de thuishaven heeft.

Na vlot inchecken bij de Rotterdamse Cruiseterminal was het spannend om te zien waarin de Getaway verschilt van de Breakaway. De laatste heeft als thema New York omdat het schip vandaar uit vaart. De Getaway heeft als thema Miami.

Hoe zou de Norwegian Getaway eruit zien? Allereerst heeft het schip dezelfde fantastische vlotte uitstraling. Een boegschildering met een zeemeermin van de Cubaans-Amerikaanse kunstenaar David LeBatard schittert je tegemoet. Een tropische verrassing met pelikanen en palmbomen, net als in Miami. Binnen heeft het schip vrijwel dezelfde indeling als de Breakaway. Je weg vind je op de handige digitale borden, waar je je excursies boekt, de weg vind je als je verdwaald bent en een restaurantreservering kunt maken. Er zijn liefst 27 restaurants waar je kan eten. Sommige met toeslag. In de tropische Tropicana Room eet je in een art deco sfeer langs een grote dansvloer. Norwegian wilde graag de sfeer van Miami Beach neerzetten in dit restaurant. Miami komt ook terug als thema in de Sugarcane Mojito Bar waar heuse palmbomen staan bij de bar. Even verderop hangen foto’s aan de muur van Key West  (Zuid-Florida) met het huis en katten van Hemingway.

Op het rondje op het bovendek regende het aan het begin van de middag nog. Gelukkig kwam de zon tevoorschijn toen ik op het achterdek bij het grote scherm uitkwam en waande ik me weer op Miami Beach. Bubbelbaden en veel, veel ligbedjes. Dat mag ook wel omdat er 4000 passagiers op het schip mee kunnen.  Net als op de Breakaway zijn er op de Norwegian Getaway een aantal spectaculaire glijbanen en voor de waaghalzen een touwparcours waarbij je (gezekerd) op een plank boven het water kunt lopen. Mensen die durven kunnen op de Getaway ook een bezoek brengen aan een ijskoude ijsbar. Warm krijg je het hopelijk van de palmbomen die in ijsmuren gekerfd zijn en de cocktails.

tropicana room
Tropicana Room

’s Avonds veranderde het schip in een groot uitgaanscentrum met barretjes die vol zitten en een geweldige theatershows. Morgen hoop ik Legally Blond in het Art Deco theater en het compleet nieuwe Illusionarium te zien. Ik ben benieuwd!

 

 

 

Lees ook:

Ben je ook nieuwsgierig geworden naar een cruise met de Norwegian Getaway? Kijk eens bij:

Captain Cruise Corendon - Nieuw! CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)