Cruisereiziger
AccommodatieBinnenhutBuitenhutBuitenhut met balkonEenpersoonshutMaidentripOverzichtReisverslagSpa hutSuite

Norwegian Getaway: Alle hutten op een rij

Cruisereiziger Miriam reisde mee op de Norwegian Getaway om verslag te doen over het nieuwe prachtige schip dat het zusterschip is van de Norwegian Breakaway. In dit deel lees je meer over de hutten aan boord van de Norwegian Getaway.

Solohut

Een van de mooiste hut-complexen voor de solo reiziger zijn de solo hutten van de Norwegian Getaway. De kleine binnenhutten zijn van alle gemakken voorzien. De douche staat overigens wel apart van de badkamer.

Heel fijn is de toegang tot een lounge exclusief voor deze solo-cruisereizigers. Je kunt daar altijd een drankje halen en afspreken met andere solo-reizigers om samen bijvoorbeeld te gaan dineren.

Standaard badkamers

Elke hut vanaf de categorie binnenhut tot en met balkonhut heeft dezelfde badkamer, met een douchecabine, 1 wasbak, toilet en twee plankjes om wat op te zetten. Ook daaronder heb je nog twee planken die je kunt gebruiken om een toilet tas weg te zetten. De douchecabine heeft gedeeltelijk een ondoorzichtig gedeelte.

Binnenhut

De binnenhut is vanaf 12 m2 groot en omvat ook de standaard badkamer. Er is een klein bureautje met een hocker.

De mindervalide binnenhut is 20 m2 en omvat uiteraard een aangepaste badkamer. In onderstaande hut kan een derde persoon slapen in het uitklapbed aan de muur.

Buitenhut

De buitenhut in onderstaande foto meet 15 m2. De bedden kunnen uiteraard ook naast elkaar gezet worden. Interessant voor families is de familie buitenhut! Deze hut heeft een langere layout, met onder andere een bankje dat dient als een van de extra slaapplekken. Voor wat privacy tussen de slaapplekken bij het raam en het tweepersoonsbed, zorgt het gordijn. De badkamer heeft in de familiebuitenhut een bad.

Balkonhut

Aan boord van de Getaway heeft de meerderheid van de hutten een balkon. Daarbij zijn de balkons (3 m2) aan de zijkanten van het schip behoorlijk aan de smalle kant, boek daarom als het kan een balkonhut aan de achterkant van het schip (zie foto hieronder!). Elke balkonhut – 16 m2 – heeft een bureau, (slaap) bankje en een kledingkast met twee gedeelten. De layout kan overigens wel verschillen: het bed óf het bankje kan bij het raam staan.

Mindervalide balkonhut

Minisuite / Club Balcony Suite

De oorspronkelijke minisuites zijn door de rederij omgedoopt tot Club Balcony Suites. Deze iets ruimere balkonhutten (19 m2 ipv 16 m2) bieden je iets meer leefruimte. Extra’s die bij deze categorie horen zijn o.a. vroegboekmogelijkheden van entertainment en diners, hapjes in de hut, een fles mousserende wijn, en eenmaal kleding wassen of persen. De badkamer is bij de Club Balcony Suite net even wat groter en voorzien van een ruimere douche en grotere wasbakken.

 

Penthouse

De Penthouse van 31 m2 is een aardig ruime suite met plek voor maximaal 3 personen. Het grootste voordeel van deze suite is de toegang tot The Haven, met onder andere lounge, concierge service en exclusief zwembad. Ik heb twee verschillende nummers van een Penthouse Suite kunnen bekijken. Eentje had een kolom in de suite en kleinere raampartij (no 16104), dus boek als het kan, deze niet.

2 bedroom Family Villa

De suite Family Villa heeft 2 slaapkamers en een woongedeelte. De tweede slaapkamer heeft geen raam, maar is erg geschikt voor kinderen zodat ze een eigen slaapkamer hebben in plaats van in het woongedeelte te slapen op een bedbank. Hieronder zie je foto’s van no. 15124. Je hebt 48 m2 tot je beschikking. Aardig is de badkamer met bad en uitzicht!

 

Owner’s Suite – 86 m2

Aan boord zijn diverse uitvoeringen van de Owner’s Suite. Ze hebben allen een separate woonkamer, masterbedroom en extra plek voor 2 personen. Met de aangrenzende Courtyard Penthouse kan je dit uitbreiden tot 6 personen. Bij deze suite hoort toegang tot The Haven en 24-uur butlerservice.

Lees ook:

Ben je ook nieuwsgierig geworden naar een cruise met de Norwegian Getaway? Kijk eens bij:

Captain Cruise Corendon - Nieuw! CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)