Dag 3 en 4: Naar Southampton met Norwegian Getaway

In de vroege morgen kwamen we weer aan in Rotterdam. Het zou voor de laatste keer zijn. De Getaway nam afscheid van vele reisagenten die twee dagen konden genieten van al het moois. Vele Nederlandse cruiseliefhebbers scheepten vandaag in voor een korte tocht naar Southampton. Tot die tijd zijn we nog even sportief bezig geweest! De touwbaan zag er onheilspellend uit met ingesnoerde mensen (veiligheid eerst!). Toch heb ik het geprobeerd. Vooral de kleine zipline was een verrassing!  Ik raad het vooral aan voor waaghalzen. Een super beleving.  Wil je wat rustiger sporten, probeer dan de minigolf, de joggingbaan of het sportveld. Bij de spa zit de fitnessruimte waar een speciale ruimte is voor lessen (spinnning, yoga etc) en een zaal waar bokszakken hangen.

In de middag even voor vijf uur vertrok de Getaway. Helaas waren alle passagiers druk bezig met de veiligheidsoefening zodat de uitzwaaiers niemand hadden om naar uit te zwaaien op het schip.

Op het achterdek begon weldra de Sailaway party met hippe muziek en een flinke kou. Rond etenstijd hadden we de keuze uit wel 27 restaurants. Ik heb ze niet persoonlijk geteld, maar het zijn er heel wat. Op de eerste plaats zijn er vijf restaurants waar het dineren inclusief is; het buffetrestaurant, het hoofdrestaurant Tropicana Room (met dansvloer!), de twee minder massale restaurants Savor en Taste. Tenslotte is O’Sheehan’s 24 uur per dag open voor een snelle burger, frites en ander pub-food. Wil je gaan dineren in een themarestaurant dan wordt het bij NCL bijbetalen: Frans eten in Le Bistro ($20),  Italiaans in het mooie La Cucina ($15), Steak in Cagney’s ($30), Charrascaria (vlees) in Moderno ($20). Een topper vind ik het visrestaurant Ocean Blu ($49) of het dineren in het Illusionarium ($39). In het Ilusionarium geven vijf magiers een geweldige show weg tijdens een drie gangendiner. De ruimte waarin dat gebeurt, is een groot rond theater waar iedereen omheen zit. Laat je verrassen!  Verder zijn er nog een Raw Bar (vis), Sushi Bar, Shanghai Noodle Bar (allen a la carte) en tenslotte een Teppanyaki Bar ($25) waar eveneens een show (door de kok!) wordt weggegeven. Een toppertje dat op vrijwel elk Norwegian schip terug te vinden is. Om tot de 27 te komen, zijn er talloze plekken op de buitendekken waar je met mooi weer een hapje kan halen of cupcakes en lekkernijen koopt van de bekende Amerikaanse Carlo’s Bakeshop.

Norwegian Getaway
Norwegian Getaway

De volgende morgen in Southampton was het een zonnige dag. Een groot aantal mensen, waaronder ook wij, moesten afscheid nemen van het schip. In de middag vertrok ze met nieuwe passagiers die voor 1 nacht ook konden kennismaken met het schip. Donderdag 16 januari gaat de Norwegian Getaway op pad naar de Verenigde Staten. We hebben in ieder geval genoten van de vele mogelijkheden!

Lees ook:

Ben je ook nieuwsgierig geworden naar een cruise met de Norwegian Getaway? Kijk eens bij:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelTravel Store

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)