Cruisereiziger
BinnenhutBuitenhutBuitenhut met balkonEenpersoonshutKinderenMaidentripNieuwe cruiseschepenReisverslagSuite

Dag 2: Op ontdekkingstocht op de Norwegian Getaway

De tweede dag op de Norwegian Getaway begon met een zonnetje en een lichte deining. Iedereen op het schip kwam rustig op gang, want om negen uur was het nog niet echt druk in het buffet Garden restaurant. Volop keuze dus en genoeg plek om aan het raam te zitten. In de ochtend stonden de hutten op mijn programma. Ook hier was ik benieuwd hoe de hutten zouden verschillen van de Breakaway.

Wat nog steeds bijzonder blijft bij Norwegian Cruise Line zijn de geweldige solo hutten. Oke, ze zijn behoorlijk klein en alles past op de millimeter erin. Het grote voordeel dat bij de hutten hoort is de Studio Lounge. Een ruimte met een klein atrium met zitplek, drankjes en koekjes om je mede solo-reizigers te ontmoeten. Iemand vertelde me dat er spontaan groeps eetafspraken ontstaan. Iedereen is daar tenslotte alleen. Heb je zin, ga je mee. Heb je geen zin, prima.

Getaway Studio Lounge
Getaway Studio Lounge

Na de rondtour van de hutten, wist ik het zeker. Ze zijn vrijwel gelijk aan die van de Breakaway. Dat betekent een mooie inrichting in aardse kleuren en niet hele grote balkons. Tenzij je uiteraard een van de grote suites boekt. De familie-buitenhut (met raam, zonder balkon) vond ik een verrassing. Behoorlijk ruim en de mogelijkheid om met een gordijn een afgescheiden gedeelte te creëren. Prachtig was ook weer The Haven. Een rustig afgescheiden gedeelte van het schip waar je een eigen zwembad, restaurant en conciërge hebt. Naar verluid verblijft zelfs Oprah Winfrey regelmatig in The Haven!

Met het zonnetje erbij, kon ik eindelijk op mijn gemak de fantastische glijbanen bewonderen. Voor kinderen zijn de twee race glijbanen volgens mij het einde. Ook het touwparcours, minigolf en klimbaan zorgen voor veel plezier voor hen. Het kinderzwembad heeft een Nickoledeon thema met grappige figuren in het poedelbad. Dit thema kom je ook tegen bij de kinderactiviteiten bij de Splash Academy. Wat een enorm groot kinderparadijs moet dat zijn; spelletjes spelen op de Wii, een kinderbioscoop en themafeestjes als Hollywood en de Jungle. Twee verdiepingen (wel gesplitst op leeftijd) vol met vriendjes en vriendinnetjes. De jeugd vanaf 13 tot en met 17 heeft elders op het schip een ruimte. Coole banken, plek om te loungen en veel activiteiten tot en met een uur ’s nachts.

Gisteravond heb ik toch alvast de sprankelende musical Legally Blonde kunnen zien. Wat een feest om de (Nederlandse!) hoofdrolspeelster te zien glanzen. Het vuurwerk waarmee onze cruise begon, heb ik daardoor helaas moeten missen. Legally Blonde was het volgens mij meer dan waard. Top!

 

Lees ook:

Ben je ook nieuwsgierig geworden naar een cruise met de Norwegian Getaway? Kijk eens bij:

Captain Cruise Corendon CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb Zeetours

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

2 gedachten over “Dag 2: Op ontdekkingstocht op de Norwegian Getaway

  • Hoi Miriam,
    hebben jullie op de reis naar Southampton ook de veiligheidsdril moeten doen?
    Ik ga in oktober met de Oasis de minicruise doen. Vandaar mijn vraag.

  • Hoi Paula,

    Jazeker, een veiligheidsoefening is verplicht volgens de maritieme regelgeving. Op de Getaway gebeurde dat s middags, voor vertrek.

    Groet, Miriam

Reacties zijn gesloten.

Cruisereiziger